reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja dostałam, ale z racji że w tej przychodni kierują tylko na szpital a tam teraz laboratorium zamknięte to i tak zrobię je prywatnie.
Hmm no to też kiepsko [emoji51]
Z tego co wiem to wszędzie są refundowane, tylko różni są lekarze i niektórzy nie chcą wypisywać skierowań.
No właśnie na to wygląda, że jedni dają a inni nie. A przez całą ciążę dużo tych badań wychodzi??

reklama
Dziewczyny po co wy się martwicie wymiarami z usg. Kazdy sprzęt liczy inaczej, wystarczy, że ręka doktorowi się zruszy i jest zły pomiar. Wiek ciąży od początku do samego porodu liczy się z Om i tego się trzymajcie.
Licząc w ten sposób urodziłam pierwsze dziecko 20 dni po terminie[emoji848]

hejj, daje znac ze niestety moja ciaza zakonczyla sie poronieniem, ktore wlasnie jest w trakcie, mialam dzis awaryjna wizyte i serce juz nie bije. czuje bol brzucha i skurcze. takze musze przez to przejsc.. ciezko jest, ale poradze sobie. za was trzymam mocno kciuki
Ojej :(
Przykro mi, trzymaj sie[emoji25]

Nalsonik bardzo mi przykro, trzymaj się.

Jestem po wizycie, serduszko biło, wszystko jest okej, za 3 tygodnie kolejna wizyta, do tego czasu badania krwi i moczu muszę zrobić.

Ale co sie okazało po przyjechaniu do mojej kliniki, moja ginka od dzisiaj na kwarantannie jest, w szpitalu gdzie pracuje, pojawiła się kobieta zakażona :/ nie miała z nią kontaktu bezpośredniego ale kwarantanne musi przejść. Tak więc inna babeczka mnie przyjmowała.
Druga nowość to obowiązkowa maseczka na czas wizyty, musiłam kupić za 5 zł, to było strasznie niewygodne, a jak gorąco było w niej, masakra.

Dzisiaj 8 +4, z USG 7+1. Na prentalne za 5-6 tyg, ponoć jest ciężko sie dostać teraz, bo odwołują badania, coraz mnniej miejsc je wykonuje z uwagi na sytuację :/

Nalsonik bardzo mi przykro, trzymaj się.

Jestem po wizycie, serduszko biło, wszystko jest okej, za 3 tygodnie kolejna wizyta, do tego czasu badania krwi i moczu muszę zrobić.

Ale co sie okazało po przyjechaniu do mojej kliniki, moja ginka od dzisiaj na kwarantannie jest, w szpitalu gdzie pracuje, pojawiła się kobieta zakażona :/ nie miała z nią kontaktu bezpośredniego ale kwarantanne musi przejść. Tak więc inna babeczka mnie przyjmowała.
Druga nowość to obowiązkowa maseczka na czas wizyty, musiłam kupić za 5 zł, to było strasznie niewygodne, a jak gorąco było w niej, masakra.

Dzisiaj 8 +4, z USG 7+1. Na prentalne za 5-6 tyg, ponoć jest ciężko sie dostać teraz, bo odwołują badania, coraz mnniej miejsc je wykonuje z uwagi na sytuację :/
Super , ze wszystko dobrze [emoji4] Gratuluje serduszka [emoji3590]

reklama
Hmm no to też kiepsko [emoji51] No właśnie na to wygląda, że jedni dają a inni nie. A przez całą ciążę dużo tych badań wychodzi??
Z tego co pamiętam to później głównie mocz, morfologia, tsh i raz w każdym trymestrze miałam toksoplazmozę bo nie mam przeciwciał. Pod koniec ciąży się powtarza HIV, robi się hbs i jeszcze jakieś badania. No i pobiera się wymaz na gbs.

Do góry