A ja wczoraj popoludniu zaczelam plamic. Dzwonilam do lekarza wlasnie i mam po 13 przyjechac do szpitala na ginekologiczny to sprawdzą
Będę trzymać kciuki by okazało się że wszystko dobrze z dzidzią
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja wczoraj popoludniu zaczelam plamic. Dzwonilam do lekarza wlasnie i mam po 13 przyjechac do szpitala na ginekologiczny to sprawdzą
Ooo, dzięki... to mi tego jeszcze nikt nie tłumaczył... czyli ja mam 7+6 co oznacza ze Twoja dzidzia jest 5 dni starszaOznacza to że masz ukończone pełne 8 tygodni i ciągniesz 4 dzień 9 tygodnia dlatego jak jest np 8+4 to aktualnie jest 9 tydzień. Tak mi tłumaczyl gin
Bądź dzielna! Jesteśmy z TobaA ja wczoraj popoludniu zaczelam plamic. Dzwonilam do lekarza wlasnie i mam po 13 przyjechac do szpitala na ginekologiczny to sprawdzą
Mi mdłości zaczęły się tak ok 6 tygodnia.Oj, przybywa tutaj mamusiek listopadowych wszystko będzie dobrze
Staraj się nastawić pozytywnie, bo niby co miało by się stać
Ja za to mam okropne sny. Codziennie mam koszmary. Dziś w nocy znowu. A wczoraj w nocy miałam taki koszmar, że nawet mężowi nie powiedziałam, co mi się śniło bo to było zbyt okropne.
Już chyba 2 raz w ciąży śniła mi się moja zmarła mama, a śni mi się tak rzadko, że prawie w ogóle. Raptem kilka razy a nie żyje już 24 lata. Co o tym myślicie?
Wczoraj sprawdziłam sobie moje wyniki krwi i moczu online, wszystko w normie, jestem chyba zdrowa jak ryba nawet tsh mam na poziomie 1 dzięki tabletkom a miałam wcześniej 3.
Nie mam żadnych jeszcze mdłości, aż się zaczynam martwić, ale dopiero jutro zaczynam 6 tydzień, czy to jeszcze może przyjść? Od którego tygodnia zaczęły wam się mdłości?
Pozdrawiam Was, rzadko się udzielam ale czytam na bieżąco.
Ja dziś mam 8+2 i wczoraj czułam się już trochę lepiej. Zjadłam normalnie obiad co od jakiegoś czasu to u mnie nowość. Fakt po obiedzie było mi ciężko i miałam mdłości ale nie aż takie jak poprzednie dni. I u mnie mdłości zaczęły się właśnie jakoś po 6tc.Oby bo dziś zaczynam 8 [emoji57]
Nie wiem jeszcze bo lekarza mam we wtorek. Może każe posiew zrobić albo powtórzyć, zobaczymy.Mi też w moczu wyszły bakterie, narazie mam z tym nic nie robić a Ty?
Bo medyczne raczej powinno się podawać ukończone tygodnie i ja ogólnie zazwyczaj tak robię według zasady, że jak skończyłam 26 lat to mówię, że mam 26 a nie 27 mimo, że tyle zaczęłam [emoji3] ale zawsze z tym miałam problem, choć najgorzej jak ktoś się później pyta który miesiąc [emoji28]Nie wiem jak jest w Polsce ale tutaj jak jest 8+3 to jeszcze jest 8 tydzien a jak juz 8+4 to juz liczą 9 tydz.
Moja akurat młodsza, tylko taki przykład podałamOoo, dzięki... to mi tego jeszcze nikt nie tłumaczył... czyli ja mam 7+6 co oznacza ze Twoja dzidzia jest 5 dni starsza
Racja, jeśli dziecko urodzi się w 36+4 to napiszą że urodzone w 36 tyg a nie 37. ale jeśli ktos pyta np w którym tygodniu się jest aktualnie, to podaje ten rozpoczęty tydzień, nie ukończony nie będę przecież mówić że ukończyłam 8 tydzień i mam 4 dzień 9 tygodnia ale faktycznie, można się pogubić. Sporo mi zeszło zanim to ogarnęłamNie wiem jeszcze bo lekarza mam we wtorek. Może każe posiew zrobić albo powtórzyć, zobaczymy.
Bo medyczne raczej powinno się podawać ukończone tygodnie i ja ogólnie zazwyczaj tak robię według zasady, że jak skończyłam 26 lat to mówię, że mam 26 a nie 27 mimo, że tyle zaczęłam [emoji3] ale zawsze z tym miałam problem, choć najgorzej jak ktoś się później pyta który miesiąc [emoji28]