Na urlopie na razie. Potem idę na zwolnienieja jutro mam wizytę u lekarza kolejną. Póki co nie jest odwołana- dostałam tylko informację, żeby przychodzić bez osób towarzyszących. Stresuje się też.
super ! Bardzo się cieszę !!! A jesteś na zwolnieniu czy pracujesz ?
reklama
Brrrownie
Fanka BB :)
Po połogu też byłam na kontroli. Bardziej mnie zastanawia czy w ciąży to jakoś kontrolują od początku?Ja jestem po cc. Najpierw byłam 10 dni po cc u mojego gina w gabinecie na zdjęcie szwów, a na wizycie popologowej oglądał bliznę i robił usg [emoji846]
Nie martw się, organizm najpierw zapewni makroskładniki dzieckuDziewczyny a czy są jakies symptomy które świadczą o tym, że ciaza nie rozwija się prawidłowo? Okropnie się stresuję W ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Na samą myśl mnie mdli, najgorszej jest rano. Boję się, że moje dziecko może być niedożywione i przez to będzie coś nie tak
Może mało czuły test? No i jak ciąża świeża to też nie na co się stresować bera jest wiarygodniejszaHej Dziewczyny. Zrobiłam dziś test, wrzucam fotkę z testem z niedzieli i dziś. Szczerze jestem zawiedziona że różnica jest tak słaba...
Mój mąż całą poprzednią ciążę chyba niedowierzał, że z tego naprawdę dziecko będzie [emoji16]2 dni.. Ale wierze ze wszystko będzie dobrze, mam jakieś przeczucie, intuicję [emoji846] tylko mąż mnie irytuje, bo dla niego jak nie ma dwóch wyraźnych, grubych kresek to jest niepewność i wątpi że się udało [emoji19]
Bo wtedy udało nam się zaskoczyć od razu co było mega zaskoczeniem. A potem dzidzi był tak uparty, że jak tata kładł rękę na brzuchu to nigdy, przenigdy się nie ruszał. Jak mówiłam, że kopie to się na mnie mąż patrzył jak na kosmitkę.
Teraz mąż jest już bardziej świadomy konsekwencji [emoji16] ale dla facetów to zawsze i tak większa abstrakcja niż dla nas
Od wczoraj wszędzie wyświetlają mi się zdjęcia, filmiki bliźniaków. To jest taaaakie urocze [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Może to jakiś znak?
Ooo to nie słyszałam o tej zabawie.Na weselu swoim mieliśmy zabawę, że mieliśmy obracać głowy i jeśli będziemy w tą samą strona to będzie chłopiec, a tu trzy razy odwróciliśmy inaczej i wyszly trzy dziewczynki
Czyżby kolejne bliźnięta na grupie ? ☺Po połogu też byłam na kontroli. Bardziej mnie zastanawia czy w ciąży to jakoś kontrolują od początku?Nie martw się, organizm najpierw zapewni makroskładniki dziecku Może mało czuły test? No i jak ciąża świeża to też nie na co się stresować bera jest wiarygodniejszaMój mąż całą poprzednią ciążę chyba niedowierzał, że z tego naprawdę dziecko będzie [emoji16]
Bo wtedy udało nam się zaskoczyć od razu co było mega zaskoczeniem. A potem dzidzi był tak uparty, że jak tata kładł rękę na brzuchu to nigdy, przenigdy się nie ruszał. Jak mówiłam, że kopie to się na mnie mąż patrzył jak na kosmitkę.
Teraz mąż jest już bardziej świadomy konsekwencji [emoji16] ale dla facetów to zawsze i tak większa abstrakcja niż dla nas
Od wczoraj wszędzie wyświetlają mi się zdjęcia, filmiki bliźniaków. To jest taaaakie urocze [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Może to jakiś znak?
agabaj92
Gratulacje bliźniaków oby zdrowo sie rozwijały. A masz początek 7 tygodnia czy jakoś w środku?Hej dziewczynki.
My wczoraj po wizycie - wszystko w porządku, dwa serduszka biją pięknie. To 7 tydzień. kolejne genetyczne badanie z usg czeka mnie 14 kwietnia
Po połogu też byłam na kontroli. Bardziej mnie zastanawia czy w ciąży to jakoś kontrolują od początku?Nie martw się, organizm najpierw zapewni makroskładniki dziecku Może mało czuły test? No i jak ciąża świeża to też nie na co się stresować bera jest wiarygodniejszaMój mąż całą poprzednią ciążę chyba niedowierzał, że z tego naprawdę dziecko będzie [emoji16]
Może to jakiś znak?
Mój mąż pomału popada w paranoje ale to z seksem, w niedziele uzgodniliśmy chociaż ja chciałam spróbować ale on że nie bo dziecko ważniejsze i do pierwszej wizyty czekamy. No ale wczoraj już coś próbowaliśmy bo czytał coś tam w internecie, ale ja raz miałam obawy czy dziecku sie nic nie stanie, czy nie zaczne plamić, a poo drugie jakoś nie czerpałam z tego przyjemności i bolało mnie troche. No więc z seksem czekamy do pierwszej wizyty, która mam nadzieje za tydzień, ale jutro do położnej będe dzwonić czy aktualna wizyta bo to pierwsza od momentu dowiedzenia sie o ciąży.
Moncia89
Dziewczyny gdzieś czytałam że kwas foliowy sztuczny, czyli ten w tabletkach może się nie wchlaniac. Myślicie że to prawda? A w diecie to ciężko uzyskać odpowiednią ilość kwasu.
Ja wstałam dziś o 6.30 a teraz tak mnie rozbolala głowa i nogi że szok, a do tej pory czułam się super. Jeść też mi się nie chce w ogóle, bleee
Ja wstałam dziś o 6.30 a teraz tak mnie rozbolala głowa i nogi że szok, a do tej pory czułam się super. Jeść też mi się nie chce w ogóle, bleee
Dżasta :)
Dokładnie, aby zdrowe nas tez pierwsza ciąża i mi kiedyś w tej wróżbie wychodził 1 chłopiec a robiłam z tz jakiś moze rok temu i wróżba zmieniła się na 1 chłopca i na 1 dziewczynkę a jak będzie zobaczymy [emoji4][emoji4]Noo. Najważniejsze żeby urodziło się zdrowe [emoji7] chociaż kiedyś robiliśmy sobie taką wróżbę wahadełkiem taki zabobon ale podobno się sprawdza i mi i mężowi wyszło dziewczynka chłopak dziewczynka więc będzie trójka ? Czas pokaże. To narazie moja pierwsza ciąża [emoji16]
Miałyście może też kiedyś ta wróżbę ? Sprawdziło się ?
Super , gratuluje podwójnie [emoji7][emoji7]Hej dziewczynki.
My wczoraj po wizycie - wszystko w porządku, dwa serduszka biją pięknie. To 7 tydzień. kolejne genetyczne badanie z usg czeka mnie 14 kwietnia
Tak ten sztuczny moze sie nie wchlaniac jesli ktoś ma ta mutacje MTHRF a ma ja jakaś część populacji i trzeba by bylo badać , zeby sprawdzić ... ja nie badalam i folik zamieniłam na kwas foliowy metylowany i wiem , ze na pewno się wchłonie [emoji4]Dziewczyny gdzieś czytałam że kwas foliowy sztuczny, czyli ten w tabletkach może się nie wchlaniac. Myślicie że to prawda? A w diecie to ciężko uzyskać odpowiednią ilość kwasu.
I nie wiem czy to zabieg okolicznosci ale w styczniu zaczelam go brac a w lutym zaszlam w ciąże [emoji4]
reklama
ewelka8312
A czy oprócz L4 do firmy to gdzieś coś jeszcze zgłasza się? Czy już nic??