reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Hej :)
Mi moze nie jest zimno, ale przespalam wczoraj calutki wieczor, kiedy normalnie przesiaduje doac dlugo. I tak od paru dni.

Odnosnie l4 - pracuje w przemysle - mam kontakt z parujaca chemia w wysokich temperaturach. Planowalam pracowac do konca 1 trymestru majac ustalone z kierownikiem, ze nie bede po prostu na produkcje chodzic. Ale ze wzgledu na to, ze to multikulti korpo chyba od razu pasuje - bedziecie sie smiac, ale boje sie strasznie koronawirusa. Tym bardziej, jak poczytalam sobie, jakie wirus mers (czyli z jednego gara z naszym covid19) mial konsekwencje dla kobiet w ciazy.

Ja wlasnie przyszlam do labo zrobic bete i tarczyce.

Dziewczyny A powiedzcie mi czym się zajmujecie czy wgl pracujecie? A jak tak do kiedy macie zamiar iść na zwolnienie?

My wróciliśmy do Polski z Norwegii w grudniu po 5latach :) jestem obecnie na zwolnieniu lekarskim (kontynuacja z Norwegii) i ten miesiąc będę je kontynuować na kolano, a od kwietnia chce iść na zwolnienie ze względu na ciąże.
Ale dodatkowo prywatnie uczę języka norweskiego i to chcę kontynuować jak najdłużej, bo pracuję przy laptopie.

U mnie @ przyszła wraz z grypą jelitowa. Także starań ciąg dalszy będzie.
Kurcze [emoji20] dużo zdrówka i mocno ściskam [emoji8]
Czesc dziewczyny.
Jak dzis samopoczucie?
Jade powtorzyc Bete. Stresik :)
Ja też właśnie dziś jadę na bete [emoji4]

Ogólnie mam ostatnio problem ze wstawaniem. Wcześniej jak syn lekko zamruczał na mleko to od razu byłam na nogach a od kilku dni musi mocno zacząć płakać żebym się obudziła [emoji85]

Ja się czuję bardzo dobrze :) Mam 33 lata to moja druga ciąża. Mam już 7 letnia córkę. Do lekarza idę w czwartek, na razie cierpliwie czekam :). Pracować mam zamiar długo, nie widzę potrzeby iść na L4 🙂

Hej mam 21 lat...w grudniu bedzie 22. Miesiac temu podjelismy decyzje o dzieciątku. Dzis robilam 2 testy na 3/4 dni przed miesiaczka. Wyszly pozytywne 😁 tak sie nie moglam doczekac...ale czulam juz od tygodnia...w co nie kazdy wierzy ale jego sprawa😄 wedlug aplikacji termin na 10.11.2020

Pytanie do was. Kiedy 1 raz do ginekologa? Slyszalam ze najlepiej 2 tyg od spoznionego okresu zeby bylo juz cos widac. To 1 ciaza wiec nie wiem czy wczesniej czy pozniej 🙂

Ja mam lekarza w poniedzialek umawialam sie w calkiem innej sprawie, nie wiedzialam, ze jesten w ciazy.
Ale niesadze by cos powiedziala nowego... miesiaczki mialam po poronieniu nieregularne. Tydzien przed testem mnie badala i powiedziala ze idzie okres. Potem mialam 2 dni podkrwawionego sluzu i kilka dni pozniej zrobilam test w poludnie i dwie piekne krechy.
Teraz wychodzi mi w poniedzialek 5 tyg i 2 dni w teorii.
Czyli ginka robila mi usg w 3 tyg i 2 dni...

Ze wzgledu na sytuacje w pracy musze pracowac... musza mi przedluzyc umowe, bo ta konczy mi sie w kwietniu... zalezy mi na tej pracy. Wiec mam nadzieje pracowac tyle ile sie da. Potem na nowej umowie chcialabym chociaz do 8 mca.
Pracuje z klientami więc starsznie boje sie twgo wirusa..
Bardzo duzo lęków towarzyszy mi w tej ciazy. Mam nadzieje, ze jednak bedzie wszystko ok.

Hej :)
Mi moze nie jest zimno, ale przespalam wczoraj calutki wieczor, kiedy normalnie przesiaduje doac dlugo. I tak od paru dni.

Odnosnie l4 - pracuje w przemysle - mam kontakt z parujaca chemia w wysokich temperaturach. Planowalam pracowac do konca 1 trymestru majac ustalone z kierownikiem, ze nie bede po prostu na produkcje chodzic. Ale ze wzgledu na to, ze to multikulti korpo chyba od razu pasuje - bedziecie sie smiac, ale boje sie strasznie koronawirusa. Tym bardziej, jak poczytalam sobie, jakie wirus mers (czyli z jednego gara z naszym covid19) mial konsekwencje dla kobiet w ciazy.

Ja wlasnie przyszlam do labo zrobic bete i tarczyce.
Oj ja też hym ciągle spała :)

Też robiłam tsh.. mialam 1.7.. chyba musi byc ponizej 2 w ciazy czy sie mylę?

reklama
Witajcie ja mam zatrudnienie, ale od listopada 2012 nie byłam w pracy. Bo albo zwolninie ciążowe, albo macierzyński, wychowawczy i tak się to kręci. Teraz jestem na wychowawczym i będę przechodzić na chorobowe ciążowe i tak od nowa.

Do góry