reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

No wiedziałam że gdzieś na homebooku to widziałam... Musicie sobie dziewczyny zamówić na urodziny taki [emoji1][emoji1] już się te puzzle nie będą walać [emoji6]
Dobry patent [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie w jadalni na stole po rozłożeniu go są 3 metry ale kurcze takiej przykrywki mi by brakowalo [emoji23]

reklama
No to już tak jak co najmniej 2 osoby są fanami układania puzzli to można sobie raz taki większy prezent zrobić 😊😊 my lubimy układać, ale za to denerwuje mnie zawsze ten brak miejsca... Niedawno machnęliśmy 1000 w 4 wieczory 😊😊 na większe nie mamy już miejsca właśnie 😔

Hej hej :) Ja wczoraj wieczorem znowu mega mdłości i wymioty, za to ranki są wybawieniem. Mówi to typowa sowa - odkąd jestem w ciąży, wstaję 2 godz wcześniej niż zazwyczaj, wieczorami padam. Śmiesznie jest :p Włosy nadal mi się mega przetłuszczają w ciąży, też któraś tak ma/miała? Mam nadzieję, że od 2 trymestru wróci mi to do normy...

Hej hej :) Ja wczoraj wieczorem znowu mega mdłości i wymioty, za to ranki są wybawieniem. Mówi to typowa sowa - odkąd jestem w ciąży, wstaję 2 godz wcześniej niż zazwyczaj, wieczorami padam. Śmiesznie jest [emoji14] Włosy nadal mi się mega przetłuszczają w ciąży, też któraś tak ma/miała? Mam nadzieję, że od 2 trymestru wróci mi to do normy...
Mi się przetłuszczają [emoji23] tak samo jak twarz [emoji23]

Mi się przetłuszczają [emoji23] tak samo jak twarz [emoji23]
Mnie cera z suchej zrobiła się...3x bardziej sucha 😲 Mam wrażenie, że ta izolacja i brak dłuższych spacerów też robi swoje. Olej twarz wypija mi w minutę, przy nakładaniu kremu już mam kolejne suche placki, masakra. Najchętniej spałabym w wannie z olejem, po czubek głowy :p Ale włosy z suchych mam teraz non stop tłuste i nijak nie chcą się układać.

Mnie cera z suchej zrobiła się...3x bardziej sucha 😲 Mam wrażenie, że ta izolacja i brak dłuższych spacerów też robi swoje. Olej twarz wypija mi w minutę, przy nakładaniu kremu już mam kolejne suche placki, masakra. Najchętniej spałabym w wannie z olejem, po czubek głowy :p Ale włosy z suchych mam teraz non stop tłuste i nijak nie chcą się układać.

Też mam strasznie suchą cerę, nakładam puder i wiecznie suche skórki ☹️ najlepsze jest to, że jest sucha ale i pojawiło się sporo rozszerzonych porów i krostek. Na to drugie Ratuje się glinką czerwoną ( polecam !) i maseczką oczyszczającą z Miya. Na mocne nawilżenie cery muszę czegoś poszukać bo od 2-3 lat używam tych samych kremów ale teraz nie działają jak powinny 🤷🏼‍♀️

Dzień dobry :)

@Olma88 moj 2.5 latek Układa puzzle, wiec próbujcie. Moze nie 1000 elementów ale do 40 dajemy radę. Motywy trochę dziecięcego, ale zawsze cos :)

Miłej niedzieli :) Właśnie kończymy szykowac obiad. U nas dziś klasyka polskiej kuchni - ziemniaki, surówki(mizerią, marchewka z jabłkiem i kapusta czerwona) mielone i kotlety z piersi kurczaka. Mnie hest wszystko jedno bo mi i tak nie dobrze😂
Takie na 15 elementów układa, ale ona z tych dzieci co nie mogą w miejsce wysiedziec, a mi się właśnie marzy taką chwila w jednym miejscu i przy jednej rzeczy np. puzzlach

Jodid miał pojawić się na koniec kwietnia a wczoraj wyczytałam, że ma być w grudniu
emoji2356.png

Biorę jodadrop. Próbowałam jodid sciagav z Niemiec ale jak znalazłam jakąś listę aptek co niby wysyła do Polski to okazało się że żadna z nich jak już się skompletuje zamówienie do PL nie wysyła.
Byłam u endokrynolog pytałam o preparaty typu jodadrop to oburzyła się, że na zagraniczne preparaty, a na Polski jodadrop mówi, że ma być sam jodek a w nim są też jodany.ale przykładowo pregna plus też ma jod w formie jodanu. Powiedziała, że wszystkie kobiety biorą gotowe suplementy i mam nie wymyslac
emoji23.png

A Ty jak rozwiązałas temat?

Zastanawiam się nad jodem z niemieckiej apteki internetowej - w opiniach jest sporo polskich opinii, więc chyba wysyłają i przesyłka nawet niedroga. Co do tych jodów w płynie dostępnych u nas, to jest tam właśnie m.in. jodan potasu i przeczytałam w paru miejscach, że może on działać negatywnie na tarczycę. Nie piszą o tym powszechnie, ale skoro Twoja lekarz też to potwierdza... Rozważałam też gotowe suplementy, ale jakoś wolę pojedynczo :)

Też mam strasznie suchą cerę, nakładam puder i wiecznie suche skórki [emoji3525] najlepsze jest to, że jest sucha ale i pojawiło się sporo rozszerzonych porów i krostek. Na to drugie Ratuje się glinką czerwoną ( polecam !) i maseczką oczyszczającą z Miya. Na mocne nawilżenie cery muszę czegoś poszukać bo od 2-3 lat używam tych samych kremów ale teraz nie działają jak powinny [emoji2372]
Ja mam z bielendy krem do twarzy miodowy z mleczkiem pszczelim i jeszcze wygrzebalam z ziaji oliwkowy i on jest bardziej tlusty i mega nawilżający, bo ja tez jak przestanę regularnie stosować to mi sie na czole skorupa robi pod podkładem czy kremem bb i ostatnio przez te siedzenie w domu i nie smarowanie to nawet koło nosa mialam suche takie [emoji849]

reklama
Też mam strasznie suchą cerę, nakładam puder i wiecznie suche skórki ☹ najlepsze jest to, że jest sucha ale i pojawiło się sporo rozszerzonych porów i krostek. Na to drugie Ratuje się glinką czerwoną ( polecam !) i maseczką oczyszczającą z Miya. Na mocne nawilżenie cery muszę czegoś poszukać bo od 2-3 lat używam tych samych kremów ale teraz nie działają jak powinny 🤷🏼‍♀️
Możesz spróbować do tych kremów co masz dodawać każdorazowo po kilka kropli jakiegoś olejku dobrego.

Mi też się szybciej przetluszczaja włosy 😠😠

Do góry