reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny a jesteście na L4 już czy nie pracujecie??
Ja jestem na l4.nie miałam takich plany w ,ale mdłości nie pozwoliły mi pracować i niestety musiałam pójść na zwolnienie.Narazie jestem do wtorku na zwolnieniu.We wtorek mam ginekologa.Zobaczymy co powie, jak się sprawy mają i co dalej...Ja po dwóch poronieniach niczego nie jestem pewna chociaż w głębi serca mam nadzieję ,że w brzuszku wszystko ok.

Ja jestem na l4.nie miałam takich plany w ,ale mdłości nie pozwoliły mi pracować i niestety musiałam pójść na zwolnienie.Narazie jestem do wtorku na zwolnieniu.We wtorek mam ginekologa.Zobaczymy co powie, jak się sprawy mają i co dalej...Ja po dwóch poronieniach niczego nie jestem pewna chociaż w głębi serca mam nadzieję ,że w brzuszku wszystko ok.
Ja też juz jestem a nie planowałam, ale lekarz mówi niech pani unika skupiska ludzi co kichają i kaszlą, a ja mówię,że pracuje w sklepie i niestety non stop ktoś kicha kaszle na mnie jak siedze na kasie no i od razu mówi dajemy L4 do 30 marca, że Dziecko i zdrowie najważniejsze a nie praca. No więc nie protestowałam, a poza tym w sklepie budowlanym trzeba dźwigać a ja nie chcę sobie krzywdy zrobić i dziecku że względu na mój wiek. Tak więc sobie od 3 marca odpoczywamy 🙂

Mój starszy syn miał 4 latka jak skończył się budzić w nocy na kaszę.
Ty mnie kobieto nie strasz [emoji33] przecież jak pojawi się drugie to ja osiwieje [emoji1787] kurcze tak ładnie już mi noce przesypiał i jakiś czas temu mu się zmieniło i ta 1-2 pobudki są już na bank.
Hej dziewczyny,

Po cichutku witam sie i ja :-) Po moich przeżyciach podchodze do tej ciazy bardzo ostroznie i z dystansem. Dopiero chyba usg w 12 tyg mnie lekko uspokoi. Mam juz 2 dzieci (3 i 5 lat) i 2 poronienia za soba. Pierwsze w 2015 a drugie w październiku zeszlego roku (doszlam do 13 tygodnia i prawie ze skakalam ze szczęścia ze 1 trymestr za mna a usg w 13 tyg pokazalo ze serduszko zatrzymalo sie w 10 tyg, szpital, lyzeczkowanie itd). Odczekalismy prawie 3 mce i zaczelismy starania. W pierwszym cyklu sie nie udalo, w drugim cyklu byly tylko 2 razy przytulanki i to nawet wg mnie nie blisko owulacji, w miedzyczasie podjelismy decyzje ze jednak odpuszczamy i 2 dzieci nam starczy, zaczelismy sie zabezpieczac a kilka dni po okazalo sie ze jestem w ciazy. Obecnie 5+4, termin porodu wg om 1. 11, wg aplikacji 6
11. Nie mieszkam w Polsce a tu podejście do ciazy jest bardzo odmienne. Nie mozna zrobic bety, usg tylko 2 razy w 12 i 20 tyg. Wiec dopiero w 12 tyg cos wiecej sie dowiem, a do tego czasu staram sie myslec pozytywnie i nie za duzo :-)
Witaj [emoji4] gratulacje i dbaj o siebie [emoji8]

U nas w pracy nerwowa atmosfera i nieraz z płaczem wracalam, więc w ale mi.nie szkoda, że odeszłam i by mnie nerwowo wykonczyli

reklama
Czytam Was od samiutkiego poczatku i wahalam sie czy pisac czy nie za wczesnie ale co ma byc to bedzie :-)
W jakim wieku jestescie? ja mam 34. Moze zrobimy jakas liste,nick,termin porodu i wiek, co wy na to?
Ja mam 21 lat a urodze wlasciwie miesiac przed 22 urodzinami. Termin na 10/11 listopad 🥰🥰🥰

Do góry