reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Znaczy hmm produkty mączne są też kaloryczne. Może wtedy jadł więcej mięsa warzyw owoców i mu zlecialo. A może był opuchniety na skutek np właśnie alergii i mu kg ulecialy ale na zdrowie. Nie chcecie spróbować po prostu zamienić mąk na jakieś ryżowe gryczane itp? Bo wafle kukurydziane czy ryżowe to też nie jest rozwiązanie na dluzsza metę.
Zrezygnowaliśmy z wszystkiego co ma gluten produkty tylko bez glutenowe. Zupy nie zaprawiane mąka zero mąki.
Chleb bezglutenowy, zero wegety, i innych przypraw. Tylko sól i pieprz panierka z kukurydzy.

reklama
*może tuczące byłoby lepszym słowem.

Lekarz też dziwny ze nie bierze pod uwagę obserwacji pacjenta, niestety rzadko kiedy te spotkania z lekarzami działają na zasadzie współpracy
Nie wiem, jak z celiaka, bo na szczęście to nam sie upieklo, ale zlotym standardem w diagnostyce alergii jest dieta eliminacyjna. Kazdy lekarz nam to mówi. Badania moga nie wyjść, a po objawach wiem, ze cos uczula dziecko

Ja dziś po wizycie drugiej w ciąży, ufff uspokoiłam się i to bardzo słyszałam serce
9 tydzień raczkami ruszał :-) oto dzidziolek mały

Załączniki

• MmsCamera_2020-04-16-11-16-30.jpg
    MmsCamera_2020-04-16-11-16-30.jpg
    152,2 KB · Wyświetleń: 74
Jak w ciągu 4 tyg schudł 7 kg w tym czasie miał ustalony termin pobytu na wewnętrznym i tam powiedział, że tyle schudł odkad trzymał dietę na gluten to mu lekarz powiedział jak sobie pan taka dietę wymyślił to tak pan schudli uczepił się czegoś czego nie ma u Pana. No to zrezygnował.
Ja też w ciągu miesiąca po przejściu na dietę schudłam 7 kg. Nie odpusccie i dociekajcie co to jest bo wiem z doświadczenia że po diagnozie i leczeniu jakość zycia o niebo lepsza.
Może to tylko jeden składnik diety a zobacz jak bardzo musi cierpieć.
Mi nerwica lękowa i taki wewnętrzny niepokój też przeszły po odstawieniu. Tak jak mówi @sandyy cudowne uzdrowienie a już mnie chcieli psychotropami faszerować.

Zrezygnowaliśmy z wszystkiego co ma gluten produkty tylko bez glutenowe. Zupy nie zaprawiane mąka zero mąki.
Chleb bezglutenowy, zero wegety, i innych przypraw. Tylko sól i pieprz panierka z kukurydzy.
Coś tu jest dziwnego w tym wszystkim bo normalnie przecież na zwykłej zbilansowanej diecie b/gluta się nie chudnie.
Może do dietetyka?

Coś tu jest dziwnego w tym wszystkim bo normalnie przecież na zwykłej zbilansowanej diecie b/gluta się nie chudnie.
Może do dietetyka?
Ja schudłam bo byłam opuchnięta od tego glutenu jakbys widziała moje zdjęcia sprzed i po to byś nie wierzyła.to jest możliwe ale w którymś momencie waga stanęła i utrzymywała się tak już cały czas ponad rok a teraz ciąża to wiadomo że pójdzie na plus 😉

reklama
Ja schudłam bo byłam opuchnięta od tego glutenu jakbys widziała moje zdjęcia sprzed i po to byś nie wierzyła.to jest możliwe ale w którymś momencie waga stanęła i utrzymywała się tak już cały czas ponad rok a teraz ciąża to wiadomo że pójdzie na plus 😉
Nono o to mi chodziło, że potem już się nie chudnie jeżeli dieta jest dobrze zbilansowana 😊

Do góry