reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny powiedzcie mi. Zaczelam 5 tydzien. Wizyte mam za rowno 2 tygodnie 20.03 i pytanie mam takie jako ze to moja 1 ciaza...mozna sie kochac bez problemu czy zaczekac na wizyte u lekarza i sie zapytac czy nie widzi przeciwskazan. Bo wiadomo jest jeszcze wczesnie i boje sie czy nie zaszkodzi to. Zupelnie sie nie znam pod tym kontem. Wypowiedzcie sie doswiadczone [emoji28][emoji854][emoji6][emoji4]
Ja czekała na pierwsza wizytę , ale ja mam mięśniaka i miałam plamienia

Witam [emoji4]
Powiem tak przytulałam muszle, jest mi słabo mam mroczki przed oczyma, kręci mi się w głowie... Nie czuję się!!! Gorzej mi!!! [emoji23][emoji23][emoji23] I bardzo mnie to cieszy.
Tylko kobieta w ciąży zrozumie jak zle samopoczucie może cieszyć [emoji846]

Hej, ja wczoraj byłam na wizycie i usg. Niestety dostałam i duphaston i luteinę.. muszę na siebie uważać bo ciąża w tym momencie jest zagrożona. Kosmówka grozi odklejeniem. Nie mam na szczęście jakiś większych bóli czy plamienia, ale w razie czego mam od razu dzwonić do lekarza i jechać na pogotowie.
Wczoraj z usg wychodziło 6+0.
Więc sytuacja jest mocno średnia. Mam kontrol 19marca razem z USG.
Uspokaja mnie tylko fakt, że mam dobrego lekarza i w pełni mu ufam.
Dbaj o siebie w takim razie. Masz możliwość leżakowania trochę w ciągu dnia ?

reklama
Tak, na szczęście ja jestem na zwolnieniu lekarskim. Pracuję trochę zdalnie, ale mogę pozwolić sobie na odpoczynek w ciągu dnia.

Ja czekała na pierwsza wizytę , ale ja mam mięśniaka i miałam plamienia

Tylko kobieta w ciąży zrozumie jak zle samopoczucie może cieszyć [emoji846]

Dbaj o siebie w takim razie. Masz możliwość leżakowania trochę w ciągu dnia ?
Wiem o tym. Jak miałam ta ciąże obumarłom to od razu objawy ciążowe odeszły. Dlatego teraz wiem, i staram się wierzy, że będzie git.

Jak to??? [emoji22][emoji22][emoji22]
Kurcze, tak bardzo mi przykro [emoji25][emoji25][emoji25]
Przykro mi również :( Jakąś zła passa ostatnio się przyczepiła. Aż się boję dziś wieczorem odbierać kolejnej bety.

Tez się zastanawiam nad przytulaniem, czy to nie zaszkodzi ciąży? W ogóle czy skurcze wywołane orgazmem nie zaszkodzą? Jak to z tym jest mamuśki które już były w ciąży? [emoji3]

Przykro mi również :( Jakąś zła passa ostatnio się przyczepiła. Aż się boję dziś wieczorem odbierać kolejnej bety.

Tez się zastanawiam nad przytulaniem, czy to nie zaszkodzi ciąży? W ogóle czy skurcze wywołane orgazmem nie zaszkodzą? Jak to z tym jest mamuśki które już były w ciąży? [emoji3]

Ja w pierwszej ciazy nie czekałam dopiero później się dopytalam czy nie ma przeciwwskazan wiec trochę po fakcie. Lekarz powiedział ze jak ciąża rozwija się prawidłowo i nigdy nie było przed ciąża jakis problemów zdrowotnych problemów tam na dole typu mięśniaki krwiaki torbiele to można działać.

Witam [emoji4]
Powiem tak przytulałam muszle, jest mi słabo mam mroczki przed oczyma, kręci mi się w głowie... Nie czuję się!!! Gorzej mi!!! [emoji23][emoji23][emoji23] I bardzo mnie to cieszy.
Hahaha uwielbiam Cię kobieto [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Hej, ja wczoraj byłam na wizycie i usg. Niestety dostałam i duphaston i luteinę.. muszę na siebie uważać bo ciąża w tym momencie jest zagrożona. Kosmówka grozi odklejeniem. Nie mam na szczęście jakiś większych bóli czy plamienia, ale w razie czego mam od razu dzwonić do lekarza i jechać na pogotowie.
Wczoraj z usg wychodziło 6+0.
Więc sytuacja jest mocno średnia. Mam kontrol 19marca razem z USG.
Uspokaja mnie tylko fakt, że mam dobrego lekarza i w pełni mu ufam.
Dbaj o siebie i odpoczywaj [emoji8]

Myślę że ciężko Ci cokolwiek doradzić. U każdej kobiety jest to inaczej. No my z mężem akurat się przytulamy ale w pierwszej ciąży dość długo się wstrzymywaliśmy. Nie ma reguły.

Przykro mi również [emoji20] Jakąś zła passa ostatnio się przyczepiła. Aż się boję dziś wieczorem odbierać kolejnej bety.

Ja miałam zakaz sexu bi miałam problemy z szyjka oraz miałam i dalej mam mięśniaka

Ostatnia edycja:
reklama
Hahaha uwielbiam Cię kobieto [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Dbaj o siebie i odpoczywaj [emoji8]Myślę że ciężko Ci cokolwiek doradzić. U każdej kobiety jest to inaczej. No my z mężem akurat się przytulamy ale w pierwszej ciąży dość długo się wstrzymywaliśmy. Nie ma reguły.
Wzajemnie [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji172][emoji172][emoji172][emoji172][emoji172]

Do góry