reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Uff czyli to normalne, że brzuch trochę pobolewa.

No ja też bym się wstrzymała z wizytą gdyby nie to, że chce porozmawiać o lekach. Zresztą jeśli coś jest nie tak to wolę wiedzieć wcześniej. No i nie mogę się doczekać miny mojej doktorki bo w kwietniu miałam mieć już iui a tu taka niespodzianka [emoji3526]

Super gratulacje [emoji3][emoji3]
Ładny wynik masz, ja mam że środy 219.1 ale koleżanka mi podesłała rozmowy dziewczyn że nie ważne ile się ma tylko ważny przyrost jest.. Zobaczymy co u mnie będzie [emoji51]
Tak, to prawda. Ważny jest przyrost. Ja w poniedziałek 24.02 w 15 dpo miałam wynik 210 [emoji846]
Was też czasem tak "ćmi" delikatnie podbrzusze? [emoji53]
Tak. Cmi czasem [emoji846]

Dziś cały dzień mnie pobolewa [emoji85]Ja miałam w 1 ciąży i praktycznie całe dnie spałam. Paracetamol nic nie dawał. Próbowałam masować skronie maścią z tygrysem.
Mam nadzieję że w tej ciąży migreny mnie nie dopadną bo nie wyobrażam sobie z moim 11 miesięcznym łobuzem położyć się na drzemkę [emoji33]
Ehh... przy mojej 13 miesięcznej malutkiej o drzemce mogę pomarzyć. Wczoraj przez cały dzień spała 25 minut [emoji85]
Kochana myślę, że Każda z nas nie może się doczekać tego pierwszego usg [emoji7]
Ja już nogami przebieram, a to jeszcze tydzień prwie [emoji24]

Rany co tu sie wyrabia, współczuję tym co sie nie udało.
Dziewczyny które są kolejny raz w ciazy: czytałam że niektóre czują się gorzej niż poprzednio, a czy są tu mamy które czują się lepiej?
Ta ciąża u mnie jakaś inna. Właściwie mdli mnie mniej, rano najbardziej, później coraz mniej i późnym wieczorem w ogóle.
Poprzednio był Sajgon od rana do wieczora i nawet w nocy mnie budziły. Od ósmego tygodnia byłam na zwolnieniu bo nie wyrabialam.

Dobre podejście, ale to moja pierwsza ciąża i już się nie mogę doczekać aż zobaczę co tam się dzieje na USG [emoji4]

Wiadomo ja też ale no mam taka sytuacje ze nawet nie mam jak wcześniej wiec muszę czekać poza tym u mnie zaczął się dopiero 5 tydzień wiec chce do tego 7 minimum dać radę

Dzień dobry [emoji173]
Ja Was opuszczam, wczorajsza beta 11...
Współczuję [emoji20] ściskam mocno i dużo siły życzę [emoji173]
Dziewczyny które są kolejny raz w ciazy: czytałam że niektóre czują się gorzej niż poprzednio, a czy są tu mamy które czują się lepiej?
Ta ciąża u mnie jakaś inna. Właściwie mdli mnie mniej, rano najbardziej, później coraz mniej i późnym wieczorem w ogóle.
Poprzednio był Sajgon od rana do wieczora i nawet w nocy mnie budziły. Od ósmego tygodnia byłam na zwolnieniu bo nie wyrabialam.
Ja czuje się dużo lepiej niż w pierwszej ciąży. Wtedy miałam straszne mdłości, migreny i spałam na stojąco. Teraz jakoś lżej to przechodzę. Nie mówię że nic nie czuje bo po czymś wiekszym zrobi mi się czasem niedobrze. Gorzej też mi się wstaje do dziecka ale ogólnie uważam że nie jest tak źle [emoji4]

Mnie nic nie boli. Czasem na wieczor moze cos tam baaaaardzo bardzo delikatnie ale takto naqet nie czuje ze w ciazy jestem zbyt [emoji28]

Tak mnie tez pobolewa tak jakby na okres ale delikatniej przy pierwszym dziecku tez tak miałam wiec teraz wiem ze to dobry znak

reklama

Ja się na chwile obecna czuje lepiej niż w poprzedniej ciazy, najgorzej rano dopóki nie zjem a później coraz lepiej .

Tez pamietam ze w pierwszej ciazy to jazda bez trzymanki była samochodem nie mogłam jeździć w ogóle jakieś szybkie przemieszczanie to odrazu jakby żołądek wykręcalo, słaby apetyt i Non stop głowa pękała.
Wczoraj miałam migrenę taka pierwsza ale poza tym to daje radę ale może to kwestia tego ze nawet jakbym chciała odpocząć czy mieć chwile dla siebie to nie ma jak bo mój synek nie da mi chwili żebym mogła się poużalac nad swoim stanem wiec może to najbardziej pomaga 🤣

Do góry