reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Ja w poprzedniej ciąży miałam detektor, teraz też będę używała. Korzystałam mniej więcej od 14 tc, zawsze udało mi się tętno znaleźć, zdarzało mi się, że budziłam się w nocy i nie czułam ruchów gdzie zwykle córka była w nocy aktywna, wtedy detektor mnie uspokajał. Dla mnie super gadżet 😊

Ja też polecam. W późniejszej ciąży bardzo się przydaje. Np. Jak cały dzień nie czułam ruchów to od razu była panika- A tak to sprawdziłam i ok. I naprawdę nie miałam sytuacji zeby nie znaleźć tętna

Przechwalilam dzisiejszy dzień 😭
Ucielam sobie drzemke, wstałam z bólem głowy i jest mi strasznie niedobrze. Kiedy się to skończy...
Czy macie jakieś sposoby na ból głowy? Nie mam apapu.

Jadłam o 18, jest 2 w nocy, a mi sie[emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785] chce[emoji1785]
[/QUOTE]

To witaj w klubie ;) Ja dziś o 4 wstałam do kuchni, bo byłam tak głodna że spać nie mogłam 🤔🤦 aż strach pomyśleć co będzie dalej ;)

Jadłam o 18, jest 2 w nocy, a mi sie[emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785][emoji1785] chce[emoji1785]

To witaj w klubie ;) Ja dziś o 4 wstałam do kuchni, bo byłam tak głodna że spać nie mogłam [emoji848][emoji1751] aż strach pomyśleć co będzie dalej ;)

Ja rano obudziłam się z dziwnym kłuciem w brzuchu. Okazało się że to od głodu [emoji85]

Z detektorem tętna to jest podobno tak:
Osoby które go miały polecają - natomiast osoby które go nie miały odradzają. I chyba coś w tym jest. W pierwszej ciąży długo się zastanawiałam ale w końcu odpuściłam bo bałam się że będę mieć problem ze znalezieniem tętna i będę panikować. W tej ciąży ponownie rozważam zakup. Czytałam tylko że lepsze są te z wyświetlaczem bo wtedy nie ma szans na pomyłkę czy to nasze czy dziecka tętno.

Ja w momencie bólu głowy ratuje się paracetamolem. Niestety mam migreny, moich tabletek nie mogę. Już nawet mam tabletki na bazie morfiny , ale teraz niet. Choć przyznam , że w kryzysie nawet je trzymałam w ręce.

reklama
Ja rano obudziłam się z dziwnym kłuciem w brzuchu. Okazało się że to od głodu [emoji85]

Z detektorem tętna to jest podobno tak:
Osoby które go miały polecają - natomiast osoby które go nie miały odradzają. I chyba coś w tym jest. W pierwszej ciąży długo się zastanawiałam ale w końcu odpuściłam bo bałam się że będę mieć problem ze znalezieniem tętna i będę panikować. W tej ciąży ponownie rozważam zakup. Czytałam tylko że lepsze są te z wyświetlaczem bo wtedy nie ma szans na pomyłkę czy to nasze czy dziecka tętno.
Być może masz rację. Ale jakoś nie chcę próbować, i nie zamierzam krytykować dziewczyn, które kupią.

Ja rano szybko muszę albo szklane gorącej wody z cytryną, albo banana. Na pierwszy głód tylko to mi wchodzi. Im dłużej myślę co zjeść na śniadanie, tym bardziej słabo się czuję.

Do góry