reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Dzień dobry [emoji274]
Spokojnych Świąt Kochane [emoji214]

Od mojego ostatniego plamienia (wtorek) cały czas się fiksuje [emoji85] Dziś np zrobiłam test ciążowy żeby sprawdzić czy nadal są 2 kreski [emoji85] Jeju jak to głupio brzmi..masakra w sumie nawet nie wiem czy gdyby było coś nie tak to czy beta hcg spada od razu czy dopiero po jakimś czasie do 0.
Wizyta dopiero 23 więc stresuje się strasznie.

Co do objawów to u mnie zauważyłam takie:
- mdłości
- ściśnięty żołądek
- drętwienie dłoni
- częste i wręcz głupie sny
- brak zdecydowania (nie wiem czego chce)
- odrzuca mnie ponownie od mięsa w sosie
- często kręci mi się w głowie + robi mi się ciemno przed oczami przy wstawaniu

reklama
Dzień dobry [emoji274]

Od mojego ostatniego plamienia (wtorek) cały czas się fiksuje [emoji85] Dziś np zrobiłam test ciążowy żeby sprawdzić czy nadal są 2 kreski [emoji85] Jeju jak to głupio brzmi..masakra w sumie nawet nie wiem czy gdyby było coś nie tak to czy beta hcg spada od razu czy dopiero po jakimś czasie do 0.

- mdłości
- ściśnięty żołądek
- drętwienie dłoni
Mi beta spadła do zera dopiero 3-4 tygodnie po dniu kiedy poronilam czyli w dniu nie kiedy zaczęło się plamienie tylko kiedy coś "wypadło" . Poronilam w 11 tygodniu ciąży ale zarodek nie rozwijał się prawidłowo i beta też nie była tak wysoka jak powinna być na ten etap ciąży. Więc uważam że robienie testów ciążowych kilka dni po plamieniu to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Ja wieczorem[emoji33]. Rano jest trochę mniejszy. Dopiero 7/5
20200411_201123.jpeg

Według mnie do 14. Chociażby z tego względu, że usg prenatalne robi się w pierwszym trymestrze a można je zrobić do 13+6. I druga sprawa ciąża trwa 40 tygodni więc dzieląc po równo to bardziej w tą stronę się skłaniam. Na pewno ja trochę będę spokojniejsza dopiero po tym czasie.
No to niezle bo kazda z nas mysli inaczej :-) Mi wg aplikacji 2 trymestr zaczyna sie dokladnie w 12+6 a usg robia zawsze po zakonczeniu pierwszego trymestru i tak mam wlasnie termin dokladnie na poczatku 2 trymestru :-) Ale jak czytalam w necie to roznie pisza wiec sa różne szkoły :-)

Dzień dobry [emoji274]

- mdłości
- ściśnięty żołądek
- drętwienie dłoni
Jesli to bylo jednorazowe plamienie to sie nie ma co martwic. Gdyby to bylo poronienie to po plamieniu by sie rozkrecilo dalej, takze glowa do gory napewno jest dobrze 😊 A jesli chodzi o bete to ja po poronieniu i zabiegu robilam az 3 tyg po wyjsciu ze szpitala i dalej byla kreska. Jak bylam w szpitalu to lekarka mowila ze miesiac po poronieniu mam zrobic test i jak bedzie pozytywny to mam wracac bo widocznie nie oczyścilo sie dobrze. Takze ta beta moze sie utrzymywac nawet dlugo po poronieniu, wiec te testy mozna sobie w nos wsadzic 😉

No to niezle bo kazda z nas mysli inaczej :-) Mi wg aplikacji 2 trymestr zaczyna sie dokladnie w 12+6 a usg robia zawsze po zakonczeniu pierwszego trymestru i tak mam wlasnie termin dokladnie na poczatku 2 trymestru :-) Ale jak czytalam w necie to roznie pisza wiec sa różne szkoły :-)
U mnie w apce piszą, że 2 trymestr rozpoczyna się 14+0. Są różne szkoły podobno... A jak liczą lekarze?

reklama
Cześć Dziewczyny. U mnie smutne święta, bez bliskich niestety. Wam jak również sobie życzę przede wszystkim zdrowia i żebyśmy w listopadzie były najszczesliwsze na świecie!

Co do moich objawów:
- okropne młodości, brak apetytu i kompletne niezdecydowanie co by zjeść
- piersi 2 rozmiary większe, bolą max
- ciągły płacz, wszystko mnie rozczula i wyprowadza z równowagi
- kilogramy w dół, obwód brzucha w górę
- jeszcze miesiąc temu biegałam po 6km a dziś do sklepu ledwo dojdę takie zmęczenie
- perfumy mnie drażnią, zapachy żadnych nie akceptuję

Do góry