reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

@Pyska932 spokojnie , mi na każdym USG wychodzi inny tydz ciąży . Poczekaj chwilę będzie dobrze.
Prenatalne robię, ale testu papa niet, bo wychodzą na tym różne kwiatki. Już wolę nifiti jak by było coś nie ok.
Krwawienie w ciąży nie musi oznaczać końca różnie bywa., Ale nie zakładaj najgorsz go.
Cieszę się z waszych udanych wizyt.
Ja umieram wydaje mi się, że ni e mam sił oddychać. Kiedy się to skończy!
Ja chyba też tym razem nie zrobię pappy

reklama
I ja jestem po wizycie, serduszko jest, ciąża o 2 dni młodsza więc dziś wychodzi 7+0 [emoji846] jak zobaczyłam to maleństwo i to serduszko to odrazu mi mdłości przeszły [emoji1787]szkoda tylko że jakaś godzinę po wizycie wróciły [emoji1787] ale szczęście jest mega, kobitki cieszę się bardzo [emoji846][emoji846]
Super kochana, gratuluję serduszka [emoji3590]
Oby mdłości przeszły jak najszybciej [emoji8]

Dla mnie brak krwawienia nie jest wyznacznikiem zdrowej ciąży bo sama przeżyłam poronienie zatrzymane. Wiele historii czytałam i często krwawienie nie oznacza końca ciąży [emoji3526]

Ciężko porównywać skoro to dwaj różni lekarze pracujący na innym sprzęcie. A kiedy następna wizyta?
Wg pierwszego lekarza następna wizyta za 6 tygodni prenatalne więc chyba poczekam skoro mówił że wszystko ok i założył kartę ciąży. Ta 2 Pani doktor powiedziała że jeśli świat będzie dalej istniał to za 2 tygodnie xd

Wg pierwszego lekarza następna wizyta za 6 tygodni prenatalne więc chyba poczekam skoro mówił że wszystko ok i założył kartę ciąży. Ta 2 Pani doktor powiedziała że jeśli świat będzie dalej istniał to za 2 tygodnie xd
W takim razie trzeba czekać cierpliwie [emoji3526]

Ja już za dwa tygodnie prenatalne [emoji4] oby tylko wszystko było w porządku...

Gratuluję udanych wizyt [emoji7]
@monika1708 trzymam kciuki aby to nie było nic złego.

Jestem z siebie dzisiaj mega dumna bo upiekłam Brownie i zrobiłam pyszny obiad, który zjadłam ze smakiem pierwszy raz od dłuższego czasu [emoji5] były bataty mizeria i mielone, a do tego ogórek kiszony własnej roboty [emoji7]
Czeka mnie jeszcze dzisiaj pranie do segregowania niestety
Super obiadek i deser [emoji7]
Ja dziś nie robiłam, mam zupke z wczoraj i dla tz usmażyłam pierogi ruskie z cebulką [emoji4] a wczoraj od mamy przywiozłam worki z ciuchami i po przebierałam to co może Mi się jeszcze przydać a co już nie i pranie wstawiłam ciemne i pochowałam część naszych zimowych kurtek bo już ciasno w szafie było a wyciągnęłam wiosenne płaszczyki i kurtkę.. Teraz muszę odwieźć do mamy jeszcze te wiosenno-letnie rzeczy bo nie mam gdzie tego trzymać [emoji51]
A jeszcze mam całkiem letnie i też muszę przebrać ale teraz ciężko bo nie wiem jak latem będę wyglądać i jak mocno urosnę [emoji51] mama mówiła że ze mną w ciąży najwięcej sukienek nosiła, tyle że ja z lipca jestem to mogła nosic a my październik, listopad może być już dość chłodno, więc sukienki może być ciężko nosic..

reklama
Super obiadek i deser [emoji7]
Ja dziś nie robiłam, mam zupke z wczoraj i dla tz usmażyłam pierogi ruskie z cebulką [emoji4] a wczoraj od mamy przywiozłam worki z ciuchami i po przebierałam to co może Mi się jeszcze przydać a co już nie i pranie wstawiłam ciemne i pochowałam część naszych zimowych kurtek bo już ciasno w szafie było a wyciągnęłam wiosenne płaszczyki i kurtkę.. Teraz muszę odwieźć do mamy jeszcze te wiosenno-letnie rzeczy bo nie mam gdzie tego trzymać [emoji51]
A jeszcze mam całkiem letnie i też muszę przebrać ale teraz ciężko bo nie wiem jak latem będę wyglądać i jak mocno urosnę [emoji51] mama mówiła że ze mną w ciąży najwięcej sukienek nosiła, tyle że ja z lipca jestem to mogła nosic a my październik, listopad może być już dość chłodno, więc sukienki może być ciężko nosic..
Ja rodziłam w lutym więc całą jesień i zimę byłam z brzuszkiem a kupiłam tylko dwie pary legginsów ciążowych i jakieś rajstopy, a bluzki to nosiłam te sprzed ciąży. Teraz to myślę, że będzie jeszcze lepiej bo głównie sukienki a z drugiej strony ten największy brzuch będzie jak się trochę ochłodzi i wtedy wystarczą jakieś legginsy.

Do góry