reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
A to nie tylko ja tak mam ze budze sie w srodku nocy glodna?? Jejku... od razu mi lepiej... :-) :-) Ale dziwi mnie to bo nigdy tak nie miałam.. ;-)
@sandyy tez masz kotka?? :-)
@Pyska932 co do zwierzat... Moj kocur boi sie dzieci wiec przed nimi ucieka . Chyba ze juz je dlugo zna.. ale tak z dystansem do nich podchodzi. Cos jak " mozesz mnie poglaskac ale nie za dlugo" A moja kotka to kot typu tylko mnie kochaj :-) ...
Tez mam parkę i charaktery na odwrót mają niż Twoje[emoji23]

Dziewczyny jaki macie cukier w ciąży? Ja mam 93 ,a do 92 jest norma w ciąży na wynikach.moje samopoczucie nadal do dupy.We wtorek wizyta u gina.masakra.az się boje 😱😱😱

Masz racje, u mnie mama pierwszy raz bd babcia I srednio tryskała radoscia, ale ona tak niby nie pokazuje uczuc, ze sie cieszy ale teraz wkolo mowi , a bo Ty w ciąży a Ty musisz uwazac teraz itd. Wiec moze inaczej bd ta radosc okazywac a tz rodzice wprost powiedzieli , ze sie bardzo ciesza [emoji4]

To u Was w rodzinie same chlopaki ??? A może jednak bedzie dziewczynka ?? [emoji16]
No moja mama też właśnie mało wylewna. Jak się dowiedziała o pierwszej ciąży oficjalnie na spotkaniu z teściami to miała taka minę, że gdyby nie moja wcześniejsza rozmowa z nią i świadomość prawdziwych emocji to uznałabym, że jest zawiedziona, że w ciazy jestem[emoji2356]

U nas saaaame chlopaki[emoji23]

Hej w sobotę. Ja dziś lepiej, nie wymiotuje i nie mam tak strasznych mdłości. Co prawda one nie znikły tak całkiem, ale jest dosyć znośnie [emoji1787] w poniedziałek wizyta i zastanawiam się co zobaczę na tym USG, ale szczerze jestem spokojna, jakieś dobre przeczucia we mnie są [emoji846]
Dziś zaczelam 8 tydzień, mam wrażenie że te dni uciekają mi przez palce [emoji57]
Miłego dzionka!
Super, że trochę lepiej[emoji123][emoji16]
Napisałabym, że fajnie samopoczucie łaskawe jest na weekend, ale w sumie terzz jak wszystkie kisimy się w domu to co za znaczenie ma czy to weekend czy nie[emoji23]

Pewnie będzie pomagać, ale ciesz sie że mieszkacie sami, bo teściowa potrafi dać w kość. Moja mama cieszy sie z zostania babcią, chociaż sama mieszka, my od niej ok 70km dalej a siostra jakieś 10km od niej.

Dla nas najważniejsze, aby maleństwo zdrowe było bez względu czy chłopiec czy dziewczynka.
O tak, dziadkowie niech pomagają, ale na odleglosc[emoji23][emoji16]

Dziewczyny jaki macie cukier w ciąży? Ja mam 93 ,a do 92 jest norma w ciąży na wynikach.moje samopoczucie nadal do dupy.We wtorek wizyta u gina.masakra.az się boje [emoji33][emoji33][emoji33]
Ja teraz cukier mam ok, ale w pierwszej ciąży to miewałam dziwne wyniki w pierwszym trymestrze: 98, 68[emoji2356]

Pewnie będzie pomagać, ale ciesz sie że mieszkacie sami, bo teściowa potrafi dać w kość. Moja mama cieszy sie z zostania babcią, chociaż sama mieszka, my od niej ok 70km dalej a siostra jakieś 10km od niej.

My mieszkamy z dala od wszyyyystkich i w sumie zaczyna mnie to zastanawiać.. bo jednak rodzina to często spora pomoc, jeśli mieszkają gdzieś niedaleko, żeby zostać z dzieckiem itp. a my co zrobimy :D zdani na siebie nowicjusze dziecięcy :D

reklama
Samopoczucie kiepskie - nudna się robię, ;) liczę, że 2 trymestr będzie lepszy, ale nie pamiętam, kiedy było lepiej poprzednio.

@Pyska932 fajnie, że rodzice się cieszą. Tata ma trudna pracę, ale oby jak najszybiej ta epidemia minęła :)

W ogóle teraz to mam na głowie kupno butów dziecku. Stopa szeroka i wysokie podbicie. Do tej pory kupowalibyśmy Lasockiego Kids ale teraz myślę, że może coś bardziej sportowego. Nie umiem kupić butów [emoji1751]

Ja niestety musiałam kupić pierwsze buty dla Małej przez internet, a niestety taki sam problem jak u Ciebie - szeroka stopa i wysokie podbicie i Lasocki naprawdę super się sprawdził, tylko za miesiąc pewnie trzeba będzie kolejne kupić i też bym chyba wolała coś bardziej sportowego.

Ja dopiero wyszłam z gabinetu i
... wiem że nic nie wiem. Z usg 6 i 1dz na początku tylko pusty pecherzyk A po chwili tyci kropek- niecałe 3mm
Powiedział żebym przyjechała za 2 tygodnie
Jak myślicie? Będzie coś z tego?

Ja uważam, że jest ok[emoji846] czasami dzidzia tak się schowa, że na początku jej nie widać, ale jak lekarzowi udało się zobaczyć to bardzo dobry znak [emoji846] ale żeby oszczędzić sobie takich wrażeń poszłam do lekarza dopiero w 8+0[emoji6]

Kurcze ja też, jak wieloryb... Dla mnie szok z 48 kg 62. A to dopiero jakiś ,9-10 tydzień...bllee.
Sorki za post pod postem

A ja dziś się ważyłam i waga ani drgnie. Co prawda nadal mam brak apetytu i mało jem, ale przy mojej wadze to akurat dobrze jakby coś ruszyło w górę [emoji846]

Moim zdaniem bezsensowny gadżet. Jeśli mam poronic (odpukac) to poronie, żaden detektor mi nie pomoże...
Myślę, że z detektorem lapalabym większy schiz, czy wszystko jest ok

Ja w ciąży z córką czytałam na ten temat i doszłam do wniosku, że można sobie tym tylko większy stres zafundować. Dużo dziewczyn jedzie do szpitala bo nie może namierzyć dziecka na detektorze a jest wszystko ok.

Do góry