reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Pewnie mówisz o położnej środowiskowej z przychodni. Możesz się z nią umówić na kilka wizyt przed porodem, po porodzie przychodzi do domu żeby podejrzeć i zważyć Malucha.
Nie wiem czy jest obowiązek odbycia tych spotkań, ja przy poprzedniej ciąży rejestrowałam dziecko w przychodni sporo oddalonej od mojego miejsca zamieszkania i położna nie przyjeżdżała bo miała za daleko [emoji2] Przed porodem też się z nią nie widziałam także przynajmniej u mnie to tylko papier.
Po porodzie jest obowiązek tych kilku wizyt.
Przed jest to dobrowolne :)

Ja mam usg w przychodni dedykowanej kobietom w ciąży więc może mi się uda [emoji23]
U mnie 2 na 3 z wizyt też były w dedykowanej przychodni dla kobiet w ciąży [emoji85]
Hej [emoji846] szybkie pytanie.w ciazy można zielona herbate? [emoji846]
Ogólnie nie jest zalecana ale jak wypijesz sobie szklankę to nic się nie stanie [emoji4] ta sama zasada co z kawą wg mnie [emoji4]

Witam Was [emoji846]

U mnie dziś już 10+0 ale się cieszę [emoji5] muszę zadzwonić do doktorka aby umówić się na prenatalne. Myślę, że za dwa i pół tygodnia dowiem się kto kryje się w moim brzuszku i mam nadzieję, że jest zdrowiutkie [emoji4][emoji4][emoji4]
Ale ja bym chciała 3 chłopaka [emoji3]

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji106][emoji106][emoji106][emoji106] serduszka muszą pięknie bić [emoji176][emoji176][emoji176]
Wiem, że to trudne, ale bądźcie dobrej myśli [emoji172][emoji172][emoji172][emoji172]

Moje ancymonki już pełne energii, właśnie grają w piłkę, która fruwa mi nad głową.
Skąd oni biorą ta energię?? [emoji50]
Ooo już 10+0? To z OM czy USG?
Kurcze w zeszłej ciąży o moim chłopaku dowiedziałam się dopiero na polowkowych[emoji848]

Jestem po wizycie wg OM 6+5 jednak wg USG 5+5 przewidywany termin 22 listopad. Serduszko jest ale go nie słyszałam, z tego co mówił lekarz jest o prawidłowej echogennosci jak na ten wiek ciąży. Założył mi kartę ciąży i kolejna wizyta za 6 tyg prenatalne.

Super wiadomości :-) a kiedy mialas ostatnia @ ? I ile dni trwal zazwyczaj twoj cykl? Tak sie pytam bo jestem ciekaea jak bedzie u mnie jutro :-)

reklama
@Dżasta :) tak. Podobno są bezpieczne bo działają też na sińce w innych częściach ciała.

@ForgetMeeNot jeszcze Cie dopytam bo nurtuje mnie strasznie temat badań prenatalnych. Ty robisz test Sanco czy Sanco Plus? Bo jak teraz czytam o tych dwóch to ceny są podobne a ostatnio nawet Sanco rozszerzyli (zestawienie na ich stronie fb). Ehh cały czas myślę który wybrać czy NIFTY pro czy Sanco [emoji848]

Ja robie SANCO Plus w przyszłym tygodniu, jeśli mi labo nie zamkną. Boje się cholernie tego wyniku. Robie Sanko bo gin mi ho rekomendował, jest dokładniejszy podobno bo jak jest np ok 3-4 % dna to powtarzają..za to już nie płacisz. Mowil mi tez o technologii tego, ale z tego to nic nie zapamiętałam 😂

Do góry