reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej 🙂 szybkie pytanie.w ciazy można zielona herbate? 🙂

Roznie piszą. Ja w poprzedniej ciazy pilam duzo i poronilam, czy to wplynelo na to to nie wiem ale w tej ciazy wolę sobie odpuscic i nie ruszam. Ja wolę dmuchac na zimne i unikam wszystkiego co niby nie mozna w ciazy zeby byc pewna ze zrobilam wszystko zeby bylo dobrze :-)

reklama
Powiedziałam dziś mamie o ciąży i oczywiście nieuwierzyła, pomyślała że prima aprilis.

Tylko ja Tutaj czekam na czwarte dziecko?

Dziewczyny pada mi na mózg i niewiem co myśleć. Zamiast się cieszyć tym jednym serduszkiem to ciągle opłakuje to drugie.
I ciągle śnią mi się bliźniaki. Niewiem jak sobie poradzić z uczuciami

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja to się już pobeczalam dziś . Te mdłości są tak upierdliwe i fatalne, że już nie wiem jak sobie z nimi radzić. Jak to ma trwać cały pierwszy trymestr to ja dziękuję, schudnę 10 kg bo wszystko mi smierdzi i nic przez gardło nie przechodzi, a łóżko zrośnie się ze mną 🤣 😭

Powiedziałam dziś mamie o ciąży i oczywiście nieuwierzyła, pomyślała że prima aprilis.

Tylko ja Tutaj czekam na czwarte dziecko?

Dziewczyny pada mi na mózg i niewiem co myśleć. Zamiast się cieszyć tym jednym serduszkiem to ciągle opłakuje to drugie.
I ciągle śnią mi się bliźniaki. Niewiem jak sobie poradzić z uczuciami
Hehehe no tak prima aprilis[emoji16][emoji16][emoji16]

To oczywiste, że jednak jest to strata dla Ciebie... wcale się nie dziwię, ze jest Ci smutno i potrzebujesz czasu, żeby się z tym pogodzic

Dziewczyny ja to się już pobeczalam dziś . Te mdłości są tak upierdliwe i fatalne, że już nie wiem jak sobie z nimi radzić. Jak to ma trwać cały pierwszy trymestr to ja dziękuję, schudnę 10 kg bo wszystko mi smierdzi i nic przez gardło nie przechodzi, a łóżko zrośnie się ze mną [emoji1787] [emoji24]
Mnie wczoraj wieczorem pomarańcza i lody uzdrowiły z megamdlosci [emoji23]
Polecam lekarstwo
A jak nie pomoże to przynajmniej dobre bylo[emoji23]

Pewnie mówisz o położnej środowiskowej z przychodni. Możesz się z nią umówić na kilka wizyt przed porodem, po porodzie przychodzi do domu żeby podejrzeć i zważyć Malucha.
Nie wiem czy jest obowiązek odbycia tych spotkań, ja przy poprzedniej ciąży rejestrowałam dziecko w przychodni sporo oddalonej od mojego miejsca zamieszkania i położna nie przyjeżdżała bo miała za daleko 😃 Przed porodem też się z nią nie widziałam także przynajmniej u mnie to tylko papier.
Czyli to ma być położną z placówki gdzie później dziecko będzie chodzić do pediatry ?

Dziewczyny dzisiaj mam jakiegoś doła po tej wczorajszej wizycie😔. Niby nie mam żadnego plamienia Ale ten brzuch mnie cały czas pobolewa. Niby wiem że na początku to normalne i tak może być Ale zaczynam już wpadać w paranoję i cały czas myślę o najgorszym

Ja z kolei mysle o najgorszym bo brzuch nie boli nic a nic. Piersi tez i w zasadzie czuje się normlanie pod warunkiem, ze jem co 3 godziny. Niestety cukrzyca triche mi namieszała w życiorysie.
Tez mam zle przeczucia i czarne myśli.

reklama
Ja z kolei mysle o najgorszym bo brzuch nie boli nic a nic. Piersi tez i w zasadzie czuje się normlanie pod warunkiem, ze jem co 3 godziny. Niestety cukrzyca triche mi namieszała w życiorysie.
Tez mam zle przeczucia i czarne myśli.
Normalnie można popaść w paranoję. Najgorsze jest to, że po wizycie jestem bardziej skupiona na każdym objawie.Boli brzuch - źle. Nie boli- o kurczę też źle że tak nagle przestał boleć. Do wizyty mam tydzień i próbuję się uspokoić i myśleć pozytywnie Ale ciężko mi to wychodzi. Może poprostu trafiłam na takiego lekarza, który zamiast mnie podnieść na duchu to powiedział że nie wiadomo co będzie.

Do góry