reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

W końcu usiadłam. Od rana w pracy dokanczalam, tłumaczyłam i się przy okazji zdenerwowałam do tego stopnia, że ręce zaczely mi się trzęsc. Jak zrobiłam wszystko to szybko uciekłam stamtąd. Jednak dobrze, że poszłam wcześniej na l4 [emoji849] Szkoda tylko, że już niektórzy gadają, że może coś ściemniam bo nie widać po mnie, że jestem w ciąży. No pewnie, powinno od razu wywalić mi bebzon jak piłka plażowa [emoji849] A później w kuchni ślęczałam nad obiadem.

Pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży i brały luteinę i dupka....Czy te leki mogą jakoś wpływać na rozwój dziecka? W sensie czy przez to nie będzie miało jakichś wad?
Ale świnie!!!
No tak, lekarz wystawia l4 z kodem B na ładne oczy. Co ludzie mają w głowach.
Zawijaj stamtąd i odpoczywaj :)

reklama
@pati 1405 nie zamartwiaj się będzie dobrze [emoji3] tydzień to dużo na takiego malucha.
Ja po wizycie, w sumie ok , mózg ma , kręgosłup, ale trochę też się zmartwiłam bonu innej lekarki wyszło , że teraz mam już 9 tydzień. A według tego lekarza 8. A ja nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia, bo 26 stycznia poroniłam. Więc bądź tu mądry i pisz wiersze.. ehhh. I nie to, że się martwię jakoś szczególnie , ale chciałam wiedzieć , który to wkoncu tydzień..
Na tym etapie pewnie możliwe błędy pomiaru, grunt, że wszystko ok:)

@Paraply , czy mają jakieś tam znikome słyszałam, głosy , że u chłopców coś się tam dzieje , ale to jest taki mały odsetek, że nawet nie warto wspominać. A pomysł ile ciąż by nie było donoszonych gdyby nie luteina. Ja bym tym w ogóle głowy nie zawracała sobie
. Też biorę lutka i nie myślę o ewentualnych powikłaniach

Trzymaj sie i myśl pozytywnie, odkąd zawitałam na grupie mały cud był u jednej z nas. Prawda @Ewarut?

Moja też będzie 1 kwietnia i mam nadzieje zobaczyć już seduszko. W takim razie który tydzień według usg?

U mnie bardzo podobnie, będąc na usg 19 marca lekarz mówił że 4 tydzień a według wszystkich kalendarzy ciązy czy aplikacji był 6 skończony i zaczęty 7. Teraz zobaczymy w środe co będzie. Jestem dość dobrej myśli.

Na dodatek udaje mi sie podleczyć przeziębienie że i tak pójde na wizyte w środe ale już bardziej zdrowa niż chora, chociaż coś mnie zapewne będzie trzymać, ale maseczka (o której położna mówiła żeby wziąć) i rękawiczki plus płyn dezynfekujący ręce powinno być dobrze.
Popieram w 100%

Właśnie mi dzwoniła położna od mojego ginekologa... Zwolnienie do 29 kwietnia i wtedy niby wizyta. Zaraz mi wyśle komplet badań SMS to mogę zrobić przed wizytą. I jutro zadzwonię unowic się na prenatalne. Duphaston już nie będę brać no skoro brałam pod koniec po jednej tabletce tzn że do odstawienia...ufff trochę się dowiedziałam 🙂 będę spokojna..

Właśnie mi dzwoniła położna od mojego ginekologa... Zwolnienie do 29 kwietnia i wtedy niby wizyta. Zaraz mi wyśle komplet badań SMS to mogę zrobić przed wizytą. I jutro zadzwonię unowic się na prenatalne. Duphaston już nie będę brać no skoro brałam pod koniec po jednej tabletce tzn że do odstawienia...ufff trochę się dowiedziałam 🙂 będę spokojna..
Super, dobra wiadomość 😉

Dziewczyny, a ja mam jutro pierwszą wizytę i zaczynam się stresować. Mam nadzieję, że będzie już serduszko (6+3).
Dodatkowo jestem w podłym nastroju. Mam zespół Sjogrena i w związku z tym bardzo wysokie przeciwciala Ro i La, które mogą powodować blok serca u dziecka. W takim przypadku zalecane jest monitorowanie serca dziecka co tydzień między 16 a 26 tygodniem, bo gdyby coś było nie tak, to podaje się wtedy sterydy.
Zdaję sobie sprawę z tego, że to dopiero sam początek ciąży, mam pierwszą wizytę przed sobą i nic się jeszcze nie stało, ale mimo to się nakręcam. Może usłyszę jutro jakieś dobre informacje i się w końcu ogarnę. [emoji17]

Ja brałam w poprzedniej ciazy - to są odpowiedniki naturalnych hormonow, ktore produkuje Twój organizm, ale produkuje ich po prostu za mało. Dlatego je bierzesz :) Dlatego są bezpieczne, jesli przyjmowane zgodnie ze wskazaniami :) Bo wiadomo, że jak nie ma wskazan to wszystko w nadmiarze bedzie szkodzilo.
Tak wiem, że sa potrzebne ale większość lekarzy daje zapobiegawczo. Ja się czuje bezpieczniej biorąc dupka i luteinę ale dupek jest syntetycznym progesteronem, luteina naturalnym więc zastanawiam się czy ten dupek nie wyrządzi jakiejś krzywdy w późniejszym czasie dziecku [emoji849]

reklama
Właśnie mi dzwoniła położna od mojego ginekologa... Zwolnienie do 29 kwietnia i wtedy niby wizyta. Zaraz mi wyśle komplet badań SMS to mogę zrobić przed wizytą. I jutro zadzwonię unowic się na prenatalne. Duphaston już nie będę brać no skoro brałam pod koniec po jednej tabletce tzn że do odstawienia...ufff trochę się dowiedziałam [emoji846] będę spokojna..
Czemu odstawiasz dupka? Badalas poziom progesteronu? Mi ginekolog znów dała receptę na 7 opakowań i biorę go 3x dziennie [emoji849]

Do góry