reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Miałam mieć druga prywatną w poniedziałek i mi odwołali... I zapisała wstępnie na 29 kwietnia, ale nie wiadomo czy będzie wtedy już czynne..ale serduszko biło dwa tyg temu... Także narazie tylko były dwie wizyty jedna prywatną, a druga na NFZ za baczyć tylko serduszko.. no i L4 mam dostać w poniedziałek dalsze.. telefonicznie..ehh
Ty przynajmniej widziałaś serduszko :) Ja też chodzę prywatnie i to odwołują.

Mojemu mezowi ostatnio śniło się, że mi poród odbierał więc wcale śmiechu nie ma bo tak może być [emoji51]

reklama
Tak, też jeszcze mam odczyn combsa, wr ale cytomegalie i różyczke robiłam kiedyś sama

Dziewczyny, a jak zapisujecie się do tych lekarzy, prywatnie czy tez nie, to informujecie zawsze o ciąży? Bo wizyt 'ciążowych' nie powinni odwoływać
Tak dziś jak.ideolywala to się pytała czy w ciąży...no i tak to nic nie dało.

Dziewczny a jeśli ktoś chodzi do ginekologa prywatnie to po skierowanie na badania krwi może chyba pójść do rodzinnego? No i jakieś przychodnie żeby oddać krew do badań chyba muszą być otwarte?
Mam nadzieję, że nie odwołają piątkowej wizyty znowu :(

Ja nie zamierzam jeszcze mówić rodzinie o ciazy. Powiem dopiero w 2 trymestrze, po badaniach prenatalnych.
I chyba zdecydujemy się z mężem na te NIFTY [emoji849] Ale jeszcze pogadam z moją lekarką. Strasznie się już tym wszystkim stresuje.

@aspen11 wspolczuje dodatkowego stresu związanego ze słaba opieka w ciąży. Chociaż jak ktoś z mojej rodziny się tam jakiś czas temu leczył to nie narzekał na opiekę. Wszystkie badania były robione, pielęgniarki mile i troskliwe w szpitalu. Nie to co u nas z łaską zawsze się opiekują.

Ja ogolnie z opieki tez jestem bardzo zadowolona, podejscie do pacjenta jest tutaj bardzo życzliwe bez zadnych fochow (jakie pamietam w Polsce doswiadczylam). Jak bylam tu w szpitalu na porodowce czy tez po porodzie albo po poronieniu to dostalam opiekę na najwyzszym poziomie. Jednak opieka kobiet w ciazy to jedyne wg mnie co kuleje w Szwecji (mogliby troche sie bardziej przylozyc, bo jak Was czytam to jednak pod tym wzgledem badan, zwolnień iyp to jest lepiej w Polsce).

Zastanawiałam się czy mam sobie zjeść lody miętowe czy bigos no i bigos zwyciężył właśnie [emoji39]
Haha jeju ja ostatnio jadłam bigos na obiadokolacje to cały wieczór mi się nim odbijało, tak jak wczoraj zjadłam kiełbaskę z duszona cebulką na obiad po 15 i do samego pójścia spać odbijała mi się ta kiełbasa i teraz właśnie tak mam dziko, że mi się obiad odbija do spania [emoji2356][emoji2356][emoji2368]

A ja mam rozmowę z szefem z głowy, zadzwonilam dziś do niego jak dostałam zwolnienie od soboty i powiedziałam, że jestem w ciąży i że pewnie nie będzie z tego zadowolony a on do mnie : cieszę się, że jesteś w ciąży, gratuluję... To teraz siedź w domu i odpoczywaj a my bd szukać zastępstwa za Ciebie [emoji33]
Totalny szok dla mnie bo myślałam, że się wkurzy ale podziękowałam mu za wyrozumiałość [emoji4][emoji4]

reklama
Tylko laboratoria też pozamykane i w sumie niewiadomo nawet jakie badania robić [emoji848]
Ja dostałam taki spis od moje Pani dr (załącznik). Ogólnie mam pakiet medyczny w luxmed więc tam dostałam skierowania na badania. Ale z tego co kojarzę to jeśli ktoś prowadzi ciążę tylko prywatnie to chyba rodzinny nie da skierowania na te badania - będzie mimo wszystko odsyłał do gina. Z drugiej strony w związku z sytuacją jaką aktualnie mamy to już wszystko możliwe.
Zastanawiałam się czy mam sobie zjeść lody miętowe czy bigos no i bigos zwyciężył właśnie [emoji39]
Lody miętowe [emoji7] jadłabym [emoji7]

Do góry