reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Byłam u lekarza na NFZ ciąża jest prawidłowo umiejscowiona wg OM dziś 6t6d wg USG zarodek 8 mm z bijącym serduszkiem wskazuje na 6t5d w pęcherzyku 29mm termin wg USG 7.11 lekarz trochę z łaski przedłużył mi L4 dał skierowanie tylko na morfologię mocz i glukozę mam nadzieję że gdziekolwiek uda się zrobić miałam nadzieję że wyda skierowanie na te wszystkie potrzebne badania ale stwierdził że na kolejnej wizycie reszta litanii. Następna wizyta 2.04 a prywatną mam wcześniej 27.03 mam nadzieję że się odbędzie bo nie ukrywam ten lekarz nie był zbyt miły i miałam wrażenie ze szybko szybko i wyłaz do domu. Najważniejsze że mam już zdjęcie mojej małej istotki i wszystko jest w porządku [emoji7]
Super, gratulacje [emoji7][emoji7][emoji8]
No oby bylo gdzie zrobic badania bo teraz laboratoria mogą byc pozamykane [emoji51]
Pochwal sie zdjęciem [emoji7]

reklama
Witam serdecznie jestem z wami od samego początku jednak dopiero teraz odważyłam się napisać mam 33 lata i 3 letnia córeczkę obecnie 6t6d ale strasznie się stresuję ponieważ w listopadzie 2019 straciłam dziecko 😭 czy Wy dziewczyny szczególnie te które straciły ciąże też się tak boicie?

Załączniki

• 1584621841542-1706929096.jpg
    1584621841542-1706929096.jpg
    287,9 KB · Wyświetleń: 103
Witam serdecznie jestem z wami od samego początku jednak dopiero teraz odważyłam się napisać mam 33 lata i 3 letnia córeczkę obecnie 6t6d ale strasznie się stresuję ponieważ w listopadzie 2019 straciłam dziecko 😭 czy Wy dziewczyny szczególnie te które straciły ciąże też się tak boicie?

Ten strach zawsze pozostanie. Ja jestem po dwoch poronieniach (pierwsze w 2015 a ostatnie w październiku 2019). Kazda ciaza to dla mnie duzy stres i nerwy. Ja po moich przezyciach wiem ze pozytywny test i widok bijacego serca na usg to dopiero poczatek drogi. Ja dopiero jak dostalam dziecko na ręce to odetchnelam. Mam 2 coreczki, postanowilismy ze ten raz bedzie ostatnim i staram sie podchodzic do tego z dystansem, tak naprawde to nie mamy na nic wplywu. Staram sie nie myslec duzo i jak tylko nadchodza glupie mysli to je probuje wyciszac. Zycze ci spokojnych 9 miesiecy (wiele z nas tutaj jest po poronieniu i kazda ma w sobie ten strach).

Będę spokojnie czekać bo i tak mam zwolnienie od rodzinnego, ale nie wiem czy ginekolog potem przedłuży, ale jakoś średnio uśmiecha mi sie do niego chodzić. Zobaczymy co będzie dalej. A u ciebie który tydzień wyszedł ostatnio na wizycie?
Mi po 4 dniach 5 tyg zrobił się 7+4 według usg a om8

Ja dzwoniłam we wtorek, ale boje sie, ze nawet to odwołają.
Ja powinnam jutro mieć wizytę ale szczerze mówiąc nie wiem jak to będzie. Dzwoniłam do Femmed i Pani powiedziała że mam czekać na telefon od dr. Dla części pacjentek są wyznaczone konsultacje online czego kompletnie sobie nie wyobrażam. Bardzo stresuje się wizytą a teraz jeszcze w ogóle ciekawe czy ona się odbędzie.

Witam serdecznie jestem z wami od samego początku jednak dopiero teraz odważyłam się napisać mam 33 lata i 3 letnia córeczkę obecnie 6t6d ale strasznie się stresuję ponieważ w listopadzie 2019 straciłam dziecko [emoji24] czy Wy dziewczyny szczególnie te które straciły ciąże też się tak boicie?
Hej :)

Przychodnia w której przyjmuje mój gin, właśnie wysłała sms że w związku z korona, zmieniają godziny pracy i przyjmują tylko kobiety w ciazy [emoji2955] na szczęście mój gin przyjmuje, ale chyba tam muszę zadzwonić że chodzi o potwierdzenie ciazy, żeby mnie nie odesłali z kwitkiem.. Mało tego pojedynczo wpuszczają do przychodni, jeśli stwierdza że jest się zdrowym, i podpisze się że się nie jest na kwarantannie.. Kurde niech to się skończy [emoji37] odbiera radość z tego wyjątkowego stanu [emoji853]
Brrr masakra!!
Jak ostatnio do polmedu wchodzilam i mialam wlasnie pomiar temp i do podpisu oswiadczenie to lzy w oczach mialam, ze do czego to doszlo...[emoji24]

Byłam u lekarza na NFZ ciąża jest prawidłowo umiejscowiona wg OM dziś 6t6d wg USG zarodek 8 mm z bijącym serduszkiem wskazuje na 6t5d w pęcherzyku 29mm termin wg USG 7.11 lekarz trochę z łaski przedłużył mi L4 dał skierowanie tylko na morfologię mocz i glukozę mam nadzieję że gdziekolwiek uda się zrobić miałam nadzieję że wyda skierowanie na te wszystkie potrzebne badania ale stwierdził że na kolejnej wizycie reszta litanii. Następna wizyta 2.04 a prywatną mam wcześniej 27.03 mam nadzieję że się odbędzie bo nie ukrywam ten lekarz nie był zbyt miły i miałam wrażenie ze szybko szybko i wyłaz do domu. Najważniejsze że mam już zdjęcie mojej małej istotki i wszystko jest w porządku [emoji7]
Super[emoji123]

reklama
Masz rację. W zasadzie to u mnie każdy mi pogratulował i powiedział że dobrze robię, że ide na zwolnienie tym bardziej, że jest 100% płatne, nawet szef tylko niepotrzebne było te zebranie i obwieszczanie wszem i wobec, że jest taka sytuacja. Po co to było? Mógł obowiązki rozdzielić sam lub w porozumieniu z kilkoma osobami a nie całym stanem. A tak wszyscy wiedzą i w razie czego powrót będzie jeszcze bardziej przykry. Jeszcze rodzina nie wie a cała firma tak [emoji19]

@Kasacja, no właśnie, teraz jest dodatkowe zagrożenie z postaci wirusa więc tym bardziej... I podczas L4 nie mogą zatrudnić nawet nikogo na zastępstwo.

Strasznie nieprofesjonalne ze strony szefa takie rozgadywanie wszystkim...

Też mam trochę obaw, ale moja córcia bardzo lubi dzieci i chce pomagać przy takich maluchach więc może jakoś to będzie [emoji846] niestety jeszcze nie przesypia całych nocy, ale mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni. Dobrze, że nie mam jakiś dużych dolegliwości w tej ciąży bo byłoby z nią ciężko[emoji846]

Mój synek to samotnik i mamusinek. Możemy mieć z nim przeboje. Z drugiej strony rozumie wszystko co mu się tłumaczy więc wierzę, że będzie dobrze :)

Witajcie a Ja właśnie wyruszam na wyniki. Ciekawe ile mnie to będzie kosztować, pewnie z 400 zł.
Jak wasze samopoczucie?

Pierwszy tydzień po teście był tragiczny. Teraz czuję się zupełnie jak w 1-szej ciąży. Albo i lepiej bo tak mnie nie mdli.
I sobie oczywiście wkręcam, że to zły znak...

Jak się czujecie dziewczyny? Czy któraś tak jak ja ma wzmożony aoetyt? Bo ja bym jadła cały czas wiec się stopuje a i tak już na plusie 2kg[emoji24]
Od dawna nie wchodzę na wagę [emoji16]
W poprzedniej ciąży przytyłam 16 kg więc całkiem ok. Tylko co z tego jak 6 kg na + zostało :)
Już od dawna czuję się pulchniutka :)
2kg to raczej zatrzymana woda, ja tyle zawsze przed okresem zauważam

To jest straszne. Wiem, ze muszę cis zjeść. Jem i mi niedobrze. Jedyne co bym zjadła, a nie jadłam juz wieki tego to BigMac, ale w sobie koronawirusa muszę obejść DJ-e smakiem, chociaż do Maka mam 2 kn[emoji85][emoji85]

Na BigMaca to i ja mam mega chęć, odkąd ostatnio oglądałam film o McDonalds [emoji16]
Jak się sytuacja unormuje to uczczę to wciągnięciem zestawu powiększonego [emoji16]

Tak dobrze, że choć pęcherzyk jest to nadzieja też, ale według aplikacji i kalkulatora ciąży wychodzi dzisiaj 7 tydzień a według usg gdzie ani zarodka ani serduszka nie było to 4 tydzień. I gdzie tu kuźna jakaś prawidłowość. To w końcu już sama nie wiem jak liczyć. No ale i tak by koniec listopada wyszedl, nie daj co w moje urodziny

Miewasz nieregularne cykle?

Witam serdecznie jestem z wami od samego początku jednak dopiero teraz odważyłam się napisać mam 33 lata i 3 letnia córeczkę obecnie 6t6d ale strasznie się stresuję ponieważ w listopadzie 2019 straciłam dziecko [emoji24] czy Wy dziewczyny szczególnie te które straciły ciąże też się tak boicie?

Witaj:)

Są tu może mamy, które przerwały wychowawczy na rzecz l4 ciążowego?

Do góry