reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Teraz nie opłaca się byc uczciwym, moja mama zawsze mi to powtarza , ze o mnie się nikt nie bd martwił ... A uczciwość w tych czasach jest zgubna bo ja tez taka jestem ale juz sie trochę nauczyłam myśleć o sobie i juz teraz jesli chodzi o mówienie o ciąży czekam póki dostane zwolnienie [emoji4]

Teraz też bym tak zrobiła a ja chciałam przygotować szefa i koleżankę, pokazac jeszcze czego nie potrafi, itp. Żeby nie było że dnia na dzień rzucam L4 na miesiące [emoji849] Ja też się wiele nauczyłam przez tą pracę ale jak widać jeszcze moje sumienie wygrywa z moją glowa [emoji19]

reklama
Teraz też bym tak zrobiła a ja chciałam przygotować szefa i koleżankę, pokazac jeszcze czego nie potrafi, itp. Żeby nie było że dnia na dzień rzucam L4 na miesiące [emoji849] Ja też się wiele nauczyłam przez tą pracę ale jak widać jeszcze moje sumienie wygrywa z moją glowa [emoji19]
Dlatego ja mówiłam, że odeszłam z dnia na dzień i dowiedzieli się z elektronicznego L4 😄 mam tu na myśli szefostwo..
Bo moja kierowniczka wiedziała od razu jak wyszłam od lekarza 😏 a reszta z pracy na drugi dzień się dowiedziała 😏

No wlasnie to tez zalezy kto jaka ma prace , bo jesli ktoś musi przekazać obowiązki no to trochę inna sytuacja bo trzeba na to czasu i jesli jest z firma związany długo to tez chce być lojalny ale jak widać nawet długoterminowe związanie z firma nie wpływa na to, ze ktoś wobec nas bedzie również wyrozumiały [emoji849]
Człowiek czy sie na bledach I teraz juz wiesz jak w swojej firmie dzialac kolejny raz w takiej sytuacji [emoji4]

No wlasnie to tez zalezy kto jaka ma prace , bo jesli ktoś musi przekazać obowiązki no to trochę inna sytuacja bo trzeba na to czasu i jesli jest z firma związany długo to tez chce być lojalny ale jak widać nawet długoterminowe związanie z firma nie wpływa na to, ze ktoś wobec nas bedzie również wyrozumiały [emoji849]
Człowiek czy sie na bledach I teraz juz wiesz jak w swojej firmie dzialac kolejny raz w takiej sytuacji [emoji4]
Ja jestem kierownikiem jednego z oddzialow firmy. Od poczatku kiedy planowalam ciążę, mowilam, ze jesli zdrowie pozwoli, to troche popracuje, bedac w ciazy. Niestety zycie to zweryfikowalo. Ze wzgledu na panującego koronawirusa wzięłam L4 juz na pierwszej wizycie - w pracy mam codziennie
kontakt z wieloma ludzmi, wiec wolalam nie ryzykować. W pracy jakos to przyjęli, w sumie nie mieli wyjścia

Masz rację. W zasadzie to u mnie każdy mi pogratulował i powiedział że dobrze robię, że ide na zwolnienie tym bardziej, że jest 100% płatne, nawet szef tylko niepotrzebne było te zebranie i obwieszczanie wszem i wobec, że jest taka sytuacja. Po co to było? Mógł obowiązki rozdzielić sam lub w porozumieniu z kilkoma osobami a nie całym stanem. A tak wszyscy wiedzą i w razie czego powrót będzie jeszcze bardziej przykry. Jeszcze rodzina nie wie a cała firma tak [emoji19]

@Kasacja, no właśnie, teraz jest dodatkowe zagrożenie z postaci wirusa więc tym bardziej... I podczas L4 nie mogą zatrudnić nawet nikogo na zastępstwo.

reklama
Do góry