reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dzień dobry :)
Też tylko w domu siedzę z dzieckiem (w sumie z dziećmi ;)). Tylko do lekarza i w tym tyg jeszcze krew muszę ogarnąć. Jakieś zapasy mamy, więc co kilka dni mąż coś dokupuje na bieżąco. Ale po szale wykupywania wszystkiego i pustych półek, wczoraj był w delikatesach i półki pełne.

Ewelka8312 większość rzeczy pewnie kupimy teraz przez internet, bo od dawna tak robimy - duża oszczędność czasu. Myślę, że spokojnie można zamówić materiały budowlane z dostawą do domu. Ale ryzyko zawsze jest. My planowaliśmy narożnik i łóżko kupić starszemu i zaczęła się epidemia - i klops,trzeba czekać.

reklama
Dzień dobry :)
Też tylko w domu siedzę z dzieckiem (w sumie z dziećmi ;)). Tylko do lekarza i w tym tyg jeszcze krew muszę ogarnąć. Jakieś zapasy mamy, więc co kilka dni mąż coś dokupuje na bieżąco. Ale po szale wykupywania wszystkiego i pustych półek, wczoraj był w delikatesach i półki pełne.

Ewelka8312 większość rzeczy pewnie kupimy teraz przez internet, bo od dawna tak robimy - duża oszczędność czasu. Myślę, że spokojnie można zamówić materiały budowlane z dostawą do domu. Ale ryzyko zawsze jest. My planowaliśmy narożnik i łóżko kupić starszemu i zaczęła się epidemia - i klops,trzeba czekać.
Ja w sumie sklep budowlany mam na osiedlu. To sklep w którym pracowalam, zanim poszłam na L4 i podobno straszny ruch mają, tak ludzie na wolnym teraz remontują...
Ale i tak czekamy do wakacji z remontem...bo jeszcze sporo czasu..a tylko pomalować wystarczy i wtedy zaczniemy myśleć co kupić 😏
Widzialyscie jakie fajne praktyczne łóżeczko?? Potem można łóżko zrobić dla dziecka

Jupiii..ale się cieszę... Mowilysmy żebyś szła gdzie indziej...pięknie, strasznie się cieszę [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8] aż się popłakałam z Twojego szczęścia [emoji8][emoji8][emoji8]
Lekarz w szpitalu sam ordynator mówi a po co pani tu przyszła a ja ze na łyżeczkowanie a on zdrowej ciąży? Przecież tu wszystko jest ok. Ciąża pojedyncza rozwija się prawidłowo.

W ogole powiem Wam, ze strasznie mi przykro. Na watku mojej pierwszej ciazy cieszylysmy sie na tym etapie wizytami, pisalysmy o dolegliwosciach ciazowych, o zachciankach, pamietam wieczorne wyprawy do sklepu, bo mialam ochote na cos. A teraz ku wa mac ten wirus. Odbiera jakakolwiek radosc.

To moja pierwsza ciąża i gdyby ta cała sytuacja z koronowirusem rozkręciła się miesiąc temu, to nie zdecydowalibyśmy się teraz na dziecko, wolałabym przeczekać ten czas niż stresować się tym wszystkim. Z mężem chcielibyśmy odwiedzić teściów i powiedzieć im o ciąży, ale nie możemy, bo tam jest wiekowa babcia; spotkać się ze znajomymi nie można, bo strach, aby ktoś czegoś nie przywlekł...

To moja pierwsza ciąża i gdyby ta cała sytuacja z koronowirusem rozkręciła się miesiąc temu, to nie zdecydowalibyśmy się teraz na dziecko, wolałabym przeczekać ten czas niż stresować się tym wszystkim. Z mężem chcielibyśmy odwiedzić teściów i powiedzieć im o ciąży, ale nie możemy, bo tam jest wiekowa babcia; spotkać się ze znajomymi nie można, bo strach, aby ktoś czegoś nie przywlekł...
Ja szczerze mowiac robiac w tym miesiacu test robilam go z mysla czuje sie dziwnie, ciazowo, ale mam nadzieje, ze wyjatkowo sie nie udalo wlasnie z powodu wirusa i jesli nie bedzie ciazy to zawieszamy na czas epidemii. I bach.

reklama
Ja w sumie sklep budowlany mam na osiedlu. To sklep w którym pracowalam, zanim poszłam na L4 i podobno straszny ruch mają, tak ludzie na wolnym teraz remontują...
Ale i tak czekamy do wakacji z remontem...bo jeszcze sporo czasu..a tylko pomalować wystarczy i wtedy zaczniemy myśleć co kupić 😏
Widzialyscie jakie fajne praktyczne łóżeczko?? Potem można łóżko zrobić dla dziecka

Nasz 1 pokój też czeka na maluszka, już pomalowany bo akurat jesteśmy po remoncie, Trzeba będzie tylko meble kupić, bardzo mi się podoba fotel uszak do karmienia 😊 a to łóżeczko właśnie widziałam, jest bardzo fajne i ma szufladę
Lekarz w szpitalu sam ordynator mówi a po co pani tu przyszła a ja ze na łyżeczkowanie a on zdrowej ciąży? Przecież tu wszystko jest ok. Ciąża pojedyncza rozwija się prawidłowo.
Jejku cieszę się że wszystko dobrze, okropna pomyłka lekarza

Do góry