To jest nie pojęte.. nie móc być przy mężu w ciężkim stanie w szpitalu.. P
Pozamykali się w szpitalach i przychodniach bo tak im wygodniej.. nikt im tyłka nie zawraca, nie przychodzi pytać się o bliskich.. a jeden, drugiego kryje w razie problemów. Lekarska mafia.
U mnie już był przypadek ze starszą i niesamodzielną osobą w rodzinie, że 5 dni jeść i pić nie dostała, wyszła ze szpitala w gorszym stanie niż tam poszła..
No, ale co my możemy zrobić, zwykli ludzie?
Ja w pandemię nie wierzę, choroba jest, ale nie tak groźna na jaką ją wykreowali.
Co do dzieci. Czy szczepicie swoje dzieci wg kalendarza szczepień?
My tak i wczoraj byliśmy na 3 szczepieniu.
2 pierwsze przeszedł super, żadnych objawów. Teraz też jest dobrze, tylko na jednej nóżce gdzie był raz ukłuty pojawiło się duże zaczerwienienie z obrzękiem, skóra jest taka zgrubiała. Ma ono tak z 5 cm średnicy, więc jak pół małej rączki. Czy według was wystarczy to obserwować? Miał któryś maluch tak? Soda z wodą już poszła w ruch.
Ogólnie młody za 2 dni kończy 5 miesięcy, waga ok, 7620g.
Pediatra była trochę zdziwiona, że nie rozszerzamy jeszcze diety. Zaleciła już zacząć, ponieważ dziecku im później się wprowadza tym gorzej będzie się przyzwyczaić do innych konsystenci. Według mnie bzdura, i ja jednak poczekam jeszcze przynajmniej 2-3 tygodnie.
Może robię źle, ale to moje dziecko i mój wybór
I jeszcze pytanie do was o Vit D.
Ja obecnie podaje jedna krople Vigantol czyli 500, po skończonym pół roku dostałam zalecenie na 2 krople czyli 1000, jak to u was wygląda?