reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Beata a z jakiej części Krakowa jesteś, ja jestem ze Skawiny, jak by była jakaś podbramkowa sytuacja moge pomóc.
Jak byś potrzebowała ubranek to mogę cos Ci wybrac z tych co wyrósł bo Syn już nosi 74.
Czy normują sie juz u was pory karmienia? U mnie pot tym względem jest kiepsko je bardzo często a krotko nie wiem co z tym zrobić. Potrafi jeść co 1h (piers).
Mamy też male problemy ze spanie ciężko mu jest zasnąć(a oczka trze) jak nie wyjdę z nim na zewnątrz to drzemki trwają 30/40 min.

reklama
Dziewczyny ale mój Emil tez wcale jakoś dużo nie je , pije różnie ale często co około 2 godziny , ssie piers maks 5 minut , mnóstwo ulewa , szczególnie teraz jak zabawa ba brzuchu większość dnia . Także z tym tyciem chyba dużo jest po prostu od indywidualnej predyspozycji malucha . Leżałam kiedyś z dziewczyna i jej córka miała ataki padaczkowe ale dosłownie co chwile , nie jadła nic pare dni prócz kroplówek , dziecko miało jakoś 2 miesiące . I nie zgubiła ani grama , wiem ze kroplówki tez swoje robiły ale lekarze byli w szoku , liczyli na spadek przynajmniej 300 gramów

Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Jeśli mogę Was prosić to pomódlcie się w intencji mojego męża żeby wszystko skończyło się dobrze narazie z tego co wiem jest pod respiratorem
Modlitwą z Wami
Dziewczyny ale mój Emil tez wcale jakoś dużo nie je , pije różnie ale często co około 2 godziny , ssie piers maks 5 minut , mnóstwo ulewa , szczególnie teraz jak zabawa ba brzuchu większość dnia . Także z tym tyciem chyba dużo jest po prostu od indywidualnej predyspozycji malucha . Leżałam kiedyś z dziewczyna i jej córka miała ataki padaczkowe ale dosłownie co chwile , nie jadła nic pare dni prócz kroplówek , dziecko miało jakoś 2 miesiące . I nie zgubiła ani grama , wiem ze kroplówki tez swoje robiły ale lekarze byli w szoku , liczyli na spadek przynajmniej 300 gramów
Mój tez je często i czasem nawet wisi po pół godziny, praktycznie nie ulewa. Ma 4,5 miesiąca i waży 6,5 także na chłopca tez raczej nie dużo. Taka jego uroda. Nie będzie mały sumo 😉

Beata a z jakiej części Krakowa jesteś, ja jestem ze Skawiny, jak by była jakaś podbramkowa sytuacja moge pomóc.
Jak byś potrzebowała ubranek to mogę cos Ci wybrac z tych co wyrósł bo Syn już nosi 74.
Czy normują sie juz u was pory karmienia? U mnie pot tym względem jest kiepsko je bardzo często a krotko nie wiem co z tym zrobić. Potrafi jeść co 1h (piers).
Mamy też male problemy ze spanie ciężko mu jest zasnąć(a oczka trze) jak nie wyjdę z nim na zewnątrz to drzemki trwają 30/40 min.
Na tym etapie chyba takie drzemki są normalne. U nas tez ma.takie. raz na kilka dni ma drzemke 2-3 godziny. Najgorsze, że noce od jakiegoś czasu też wyglądają kiepsko, często się budzi

Na tym etapie chyba takie drzemki są normalne. U nas tez ma.takie. raz na kilka dni ma drzemke 2-3 godziny. Najgorsze, że noce od jakiegoś czasu też wyglądają kiepsko, często się budzi
U nas identycznie i też na kp, bywa że chce pić co godzinę w dzień, w nocy tragedia, pocieszam się że przynajmniej zasypia jak popije. Ona wogóle na nocne spanie też sama zasypia, no może nie tak całkiem sama, bo leżę obok ale szumis wystarczy i w minute do 5 dziecko śpi, szkoda tylko se później budzi się tak często i szuka cycka. Musimy wytrzymać, bo to minie... Bynajmniej u starszych tak było

Beti myślami jestem blisko, trzymaj się dzielnie, nawet sobie nie potrafię wyobrazić takiej sytuacji... Ahhhh

No właśnie gdzies od 5mies drzemki powinny się wydłużać i trwać 1h trochę ponad bo botem dziecko budzi się nie wyspane i chce szybko znów spać(ja to u Ignasia obserwuje)
O nocach to nie wspominam bo budzi się co 1,5/2h a nad ranem to i częściej.

Są jeszcze specjalne mieszanki takie bogatokaloryczne jeśli nie ma już innej opcji.
To wiem że są ale lekarka mówi że jeśli nie przybierze to najpierw szpital do badania i dopiero ewentualnie takie coś
Śliczna niunia. Pięknie patrzy.
Z waga kasy kilka zasad
Dziecko ok 6 miesiąca powinno wagę urodzeniowa podwoić.
O przyrostach do nowych już Ci wcześniej pisałam
Między 3 a 6 miesiącem średnio miesięcznie dzieci przybieraja 500 -550 g
Ja bym się trzymała jednej wagi np tej w przychodni raz na tydzień czy dwa poszła bym poprosić o zwazenie.
W którym tygodniu córeczka się urodziła i ile wazyla? Jaka miała najniższą masę?
Szczerze powiem ci nie jestem przekonana do tej wagi w przychodni
Poza tym u nas nie można tak sobie przychodzić i ważyć tylko musi być wizyta i konkretny powód bo normalnie się nie da wejść bo mają zamknięta otwierają tylko na wizyty przez covid się tak poblokowali.
Córka urodzona 38+6 planowe cesarskie cięcie
Urodzona z waga 2900g
Najniższa waga 2710g jak wychodziła ze szpitala
No trudno powiedzieć wychodzi że je na prawdę dużo. Moja córka na bank je mniej. Też jest raczej z tych drobnych bo za 2 dni będzie miała 5 miesięcy i waży ok 6,5 kg.
Wedlug lekarki dzieci na mleku modyfikowanym słabiej przybierają niż te na piersi bo że niby na piersi mleko ma więcej kalorii i tłuszczu

Dziękuję ale akurat ubranek i rzeczy dla małej mam bardzo dużo bo odrazu jak się urodziła kupowalismy z mężem na większe rozmiary gdybyśmy później byli bez pieniędzy
Moja je mniej więcej co 2,5-3h teraz
Ale w nocy nic nie zje a spać nie będzie tylko się bawi sprawdzalam od kilku dni jej poziom snu to wyszło mi mniej więcej 7h snu na dobę podzielone na jedno większe spanie 1h30min a reszta to tylko drzemki

Dziękuję dziewczyny za modlitwę wsparcie
Męża reanimowali dwa razy w nocy naszczescie wrócił ale mówią że naprawdę jest źle i żeby nie robić sobie nadziei rozmawiałam z super pielęgniarka która mówi że jak będzie się pogarszał czy coś da mi znac i przemyci mnie w szpitalu bym mogła się z córką z nim pożegnać

reklama
Do góry