reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Można tak wcześnie podawać masło? My dopiero zaczynamy rozszerzać, wczoraj podaliśmy pierwszy raz marchewkę. Slyszałam że dobrze jest dodawać łyżeczkę jakiegoś oleju który zawiera omega 3 i omega 6 np. Rzepakowy. Im więcejcej czytam tym mniej wiem, każdy robi inaczej😂
Nie wiem czy teraz można... kiedyś można było ... nie nadążam za zmianami 😑
Dziewczyny czy wasze maluszki miały biegunkę na zęby?
Mały dostał w poniedziałek biegunki, pojechaliśmy do pediatry i stwierdziła że to na zęby. Wczoraj było w miarę dobrze, kupka nie była taka wodnista chociaż i tak zrobił 6 razy.
Dziś w nocy znowu zaczął wodnistą robić. Jedziemy do innego pediatry na 14.
Miały biegunkę, wymioty, temperature,brak apetytu i ciągły płacz 😭
Może na jakiś czas warto przenieść gdzieś tatusia? Myślę, że to za wcześnie, aby spanie dziecka rozważać w kategorii własnej przestrzeni, zwłaszcza jak ma ze spaniem problem...
Ale ja nie chcę się pozbywać tatusia z łóżka 😅, za dobrze mi się śpi koło niego.
My właśnie też mamy 2.05 chrzest zaprosiliśmy najblizszych będzie tylko tort w domu dla domowników i kawa żadnej imprezy
Z chęcią też bym zrobiła takie skromne chrzciny. Ale na razie to tylko plany.
Mały ma wzmożone napięcie i lekka asymetrię. Nie wiedza ile będą chodzić. Chodzą prywatnie. Mieli pokazane jak mają małego przewijac, jak nosić i dawać do odbicia. Bo niestety, ale wiekszosc z nas robi to źle i to pogłębia problem. Też okazało się, że fotelik do samochodu mają zły. Mają ćwiczenia rozluźniające obręcz barkowa i miednicę. Ćwiczą z nim leżenie na brzuchu, wtedy dają mu pod pachy wałeczek.
Też ćwiczymy leżenie na brzuchu i coraz lepiej nam idzie 🙂

reklama
Pozdrawiamy ciocie , u nas etap dźwigania tylka jak leży na brzuszku , pampersa zmienić nawet nie idzie taki owsik żywy

Załączniki

• E9CFCE0D-7AA9-4D2B-9083-E8446231D92F.jpeg
    E9CFCE0D-7AA9-4D2B-9083-E8446231D92F.jpeg
    81,2 KB · Wyświetleń: 79
  • 4AA8C0E0-0C6F-432A-BCF3-88665B0E8386.jpeg
    4AA8C0E0-0C6F-432A-BCF3-88665B0E8386.jpeg
    53 KB · Wyświetleń: 76
Tak próbowaliśmy i też niestety nie weźmie tego pod żadnym pozorem. Muszę poczytać co innego jej dawać itp jutro kolejna wizyta jakoś muszę dać radę po tym wszystkim
A ta waga jej tak skacze często ? Może nie waż często w sensie , raz na tydzień , zawsze o tej samej porze i miejscu , ja tez mam wagę w domu i czasem jak ważyłam w pokoju na stole było więcej , a np w sypialni na podłodze aż 200 gramów mniej . Ja zawsze ważyłam mniej więcej co 5 do 8 dniu , nie waż codziennie ! Dziecko więcej razy się wypróżni i już waga może iść w dol , przerabiałam to ze starszym synem

To nie tak że ważę codziennie bo wiem że waga to waga tak samo jak nasza zawsze rozna. Zawsze w tym samym miejscu ważę. Od urodzenia jej skacze raz tak raz siak nigdy pod rząd jak ja się np w przychodni lekarka położyła na wagę była 2910g podniosła i położyła i było 2740g więc nie wiem o co chodzi.
Waga waga ale szpital nas coś nie ominie bo nie widzę szansy by dobiła normalnie żywiąc się do 5maja by mieć przynajmniej 6kg

U nas zamiast spania zabawa smoczkiem w najlepsze
No jakie oczka bystre 😍 wiesz może taka jej uroda z ta waga , najważniejsze żeby się dobrze rozwijała 😊 skoro zjada na prawdę dużo z tego co piszesz to może taka ma przemianę aczkolwiek wiadomo tyć musi . Zawsze idzie sonda żołądkowa dokarmiać to nie jest nic Złego , myśmy mieli u starszego syna

Są jeszcze specjalne mieszanki takie bogatokaloryczne jeśli nie ma już innej opcji.
No jakie oczka bystre [emoji7] wiesz może taka jej uroda z ta waga , najważniejsze żeby się dobrze rozwijała [emoji4] skoro zjada na prawdę dużo z tego co piszesz to może taka ma przemianę aczkolwiek wiadomo tyć musi . Zawsze idzie sonda żołądkowa dokarmiać to nie jest nic Złego , myśmy mieli u starszego syna

Śliczna niunia. Pięknie patrzy.
Z waga kasy kilka zasad
Dziecko ok 6 miesiąca powinno wagę urodzeniowa podwoić.
O przyrostach do nowych już Ci wcześniej pisałam
Między 3 a 6 miesiącem średnio miesięcznie dzieci przybieraja 500 -550 g
Ja bym się trzymała jednej wagi np tej w przychodni raz na tydzień czy dwa poszła bym poprosić o zwazenie.
W którym tygodniu córeczka się urodziła i ile wazyla? Jaka miała najniższą masę?
U nas zamiast spania zabawa smoczkiem w najlepsze

reklama
No trudno powiedzieć wychodzi że je na prawdę dużo. Moja córka na bank je mniej. Też jest raczej z tych drobnych bo za 2 dni będzie miała 5 miesięcy i waży ok 6,5 kg.
No wiem tez mieliśmy , tylko syn pił dużo mniej niż od Beaty córka i stad mnie zastanawia skoro wypija tyle mleczka a tak słabo z ta waga idzie

Do góry