reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Próbowałam ale jakoś ona nie daje się oszukać odrazu czuje ze coś jest na rzeczy nie wiem skąd wogole ja ciężko zachęcić do jedzenia w dzień czy w nocy

reklama
U nas też piszczy, a mniej guga. Piszczenie sprawia mu ogromną radość.
Ostatnio mały strasznie się rozkrzyczał 😅 i też piszczy 😃
Hej jak tam dziewczyny u was? Moja ma tylko 4880g a ma już 4 msc dwa tygodnie jak tam rozszerzenie diety u was idzie?
2 tyg temu było 6200, Jaś urodzony 26.11.. raz dziennie dostaje 1/3 słoiczka- teraz jabłko z brzoskwinią. Od dziś wieczorem chce spróbować dawać kaszkę mleczno ryżowa malinowa z butli. Jaś pije moje mleko z butli.

Może rano mleczko lub dwa mleczka, zależy co ile pije i o której wstaje
Potem owoc
Mleczko
Warzywa w ramach obiadu
Mleczko lub dwa
Kaszka na kolacje
Tak to mniej więcej będzie wyglądać u nas 🙂
Coraz bardziej mnie martwi jej waga lekarka dała nam czas do końca kwietnia by dobiła do 6 kg przynajmniej jak nie to szpital, narazie je tylko jakieś pół sloiczka warzyw lub owoców i kleik raz dziennie mleko hipp ha 1 plus zagestnik Babilon nutriton bo miała problemy

Taka propozycja
Ja bym pilnował żeby co 3 h dostawała mleko (Albo chociaż próbować jej podać) w nocy przerwa 4 h i próba karmienia na pół spiaco plus puki co w ciągu dnia jeden posiłek inny np marchewka ziemniak czy owoc ale to nie jako takie jedzenia tylko bardziej smakowanie. W tym wieku jednak mleko jest podstawą diety i zywienia. Do picia tylko woda jak nie chce to nie musi.
Myślę że nic źle nie robisz. Może to taki typ. A miała robiona morfologie i badanie ogólne moczu? Czasem u dzieci z anemia są słabe przyrosty masy ciała.
Jaki plan dnia byście dla niej napisały? Co jej dawać co ile i jak? Bo może ja coś źle robie

Były robione morfologię i badania moczu według morfologi ma anemię delikatna ale nie będzie poki co leczona a badania moczu też były z przyklejaniem woreczka wyszły jakieś bakterie ale lekarka powiedziała że tyle może być od tego worka, u nas narazie to wygląda tak
4 rano mleko
7 mleko
10 pół sloiczka warzywa
13 mleko
16 pół sloiczka owocu
19 mleko
21 mleko
Spróbuje tak jak mi radzicie ale narazie próby z kaszka i kleikiem kończą się wiaskiem wogole ich nie chce pić z butelki ani jeść tylko odrazu wypluwa zanosi się krzyczy

Były robione morfologię i badania moczu według morfologi ma anemię delikatna ale nie będzie poki co leczona a badania moczu też były z przyklejaniem woreczka wyszły jakieś bakterie ale lekarka powiedziała że tyle może być od tego worka, u nas narazie to wygląda tak
4 rano mleko
7 mleko
10 pół sloiczka warzywa
13 mleko
16 pół sloiczka owocu
19 mleko
21 mleko
Spróbuje tak jak mi radzicie ale narazie próby z kaszka i kleikiem kończą się wiaskiem wogole ich nie chce pić z butelki ani jeść tylko odrazu wypluwa zanosi się krzyczy
Kurde może zmień lekarza bo nie ma żartów z anemia , moj dostaje żelazo już trzeci miesiąc I mimo ze morfologia już super to jeszcze muszę dawać , przez anemię młody miał nawet delikatny szmer na sercu , z tym serio nie ma żartów . A jeśli chodzi o jedzenie to wiem ze na chama nie działasz nic , mam niejadka starszaka w domu i nawet nie mam slow żeby opisać co myśmy z nim przechodzili , ale myśle ze takie pół słoiczka to jednak za mało jak na posiłek zamiast mleka , takie warzywa będą miały nie wiem z 30 kalori tylko gdzieś

Tylko że ona więcej nie chce jeść wiesz ona miała o 1 dziesiąta za mało więc lekarka czeka by jej zrobić po świętach bo jak jej robiła to była chora

Ja z nią już takie akcje przechodzę że to jest niepojęte już nie wiem jak ja mam zachęcać do jedzenia a do szpitala nie chcemy wracać czym może być spowodowane że ona więcej niż dana porcje nie zje a jak zje odrazu odda np mleko zje 180 ale zaraz po odbiciu uleje bardzo dużo i potem co chwile to samo słoiczek to samo jak jej nie pasuje to pluje ulewa zwraca

Ja z nią już takie akcje przechodzę że to jest niepojęte już nie wiem jak ja mam zachęcać do jedzenia a do szpitala nie chcemy wracać czym może być spowodowane że ona więcej niż dana porcje nie zje a jak zje odrazu odda np mleko zje 180 ale zaraz po odbiciu uleje bardzo dużo i potem co chwile to samo słoiczek to samo jak jej nie pasuje to pluje ulewa zwraca
Może refluks , u nas dopiero wyszedł jak leżeliśmy na gastrologi w Katowicach gdzie syn miał pH metrie robiona , ale diagnoza nic nie dała , dopiero jak wyrósł to było lepiej . A teraz młody ma etap ze tylko chce na brzuszku być i tez ulewa każde karmienie ze Pielucha do prania , tyle ze on przybiera mega i nosi już 80 , przeciwieństwo starszaka . Wiem co czujesz i przezywasz bo dziecko niejadek to chyba jedna z gorszych rzeczy jaka mogła się trafić , siada aż na psyche wiem

reklama
Wiesz mam z nią jeszcze problem z leżeniem na brzuszku do 4 msc było w porządku teraz jak się ja położy to odrazu leci na jedna stronę nie potrafi się utrzymać mamy skierowanie na rehabilitację. My byliśmy w grudniu na oddziale i nam robili różne badania i nic nie wyszło

Do góry