reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Były robione morfologię i badania moczu według morfologi ma anemię delikatna ale nie będzie poki co leczona a badania moczu też były z przyklejaniem woreczka wyszły jakieś bakterie ale lekarka powiedziała że tyle może być od tego worka, u nas narazie to wygląda tak
4 rano mleko
7 mleko
10 pół sloiczka warzywa
13 mleko
16 pół sloiczka owocu
19 mleko
21 mleko
Spróbuje tak jak mi radzicie ale narazie próby z kaszka i kleikiem kończą się wiaskiem wogole ich nie chce pić z butelki ani jeść tylko odrazu wypluwa zanosi się krzyczy
A mnie się wydaje ta przerwa od 7 do 13 bez mleka zbyt długa ( tak samo miedzy 13 a 19). Dałabym mleko przed 10 a za pół godziny warzywka. Kolejne mleko po 3 godzinach. W tym wieku nie powinno się zastępować mleka przecierkami bo mają za mało kalorii.

reklama
Wiesz ta przerwa może i wydaje się długa ale ona zazwyczaj raz że jak zje mleko potem po odostępnie czasu nie zje nawet łyżeczki owocu czy warzywa już próbowaliśmy to zmieniać zazwyczaj jak zje warzywko czy owoc to idzie zaraz spać na jakieś 2-2, 5h woec na spaniu nie ma opcji jej podać bo jest wtedy taka awantura że aż się zanosi

Takie wytyczne też dostałam od jej pediatry że mam to dawać zamiast mleka i jak zasypia to dać jej spać aż wstanie odczekać pół godziny i dać mleko

Wczoraj miała tak
6 mleko 100ml
9 3/4sloika marchewki z ryżem
11 mleko 150ml
13 3/4 słoika jabłka z marchewka
15 mleko 160ml
18 kaszka ryżowa z malinami 100ml
21 mleko 160ml
3 mleko 150ml
Dobrze czy coś źle?

Pamiętaj żeby mała nie dostawała za dużo marchewki,bo to niezdrowe i skóra sie jej przebarwi ,a nawet możesz dostać opieprz od lekarki

reklama
Też tego nie rozumiem choć dziś mamy gorszy dzien bo narazie jest tak
4 mleko 120ml
7 1/3 marchewki z jabłkiem
9:15 mleko 100ml
Nie wiem co jej teraz po tym i po ilu podać bo nie chce jeść tylko marudzi cały dzień a alergia powoli schodzi więc wychodzi ze albo gruszka albo banan ja uczulal

Do góry