reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Coraz bardziej mnie martwi jej waga lekarka dała nam czas do końca kwietnia by dobiła do 6 kg przynajmniej jak nie to szpital, narazie je tylko jakieś pół sloiczka warzyw lub owoców i kleik raz dziennie mleko hipp ha 1 plus zagestnik Babilon nutriton bo miała problemy z ulewaniem co ja mogę jeszcze zrobić?
Jak mały miał około dwóch miesięcy to przestał nam przybierać na wadze, było to spowodowane mlekiem. Mieliśmy problem z brzuszkiem i lekarz zalecił zmianę mleka z Bebilonu Advance na Hipp. Właśnie na Hippie przestał przybierać i dużo ulewał. Skonsultowałam się z innym lekarzem i stwierdził, że to od mleka. Mieliśmy wykonane testy alergiczne i mały dostaje Nutramigen Puramino. Po zmianie mleka na nutramigen skończyły się problemy z ulewaniem i znowu zaczął szybko przybierać.

reklama
Moja też miała nutramigen ale bardzo źle na niego reagowała i trafiła do szpitala i właśnie potem z lekarka zmieniliśmy na hipp ha i już nie ulewa a zagestnika się pozbywamy pomału ale nie przybiera na wadze

Moja też miała nutramigen ale bardzo źle na niego reagowała i trafiła do szpitala i właśnie potem z lekarka zmieniliśmy na hipp ha i już nie ulewa a zagestnika się pozbywamy pomału ale nie przybiera na wadze
A kiedy dokładnie się urodziła? Zaraz sprawdzimy w siatkach centylowych.

To dla niej siatka cientylowa ten czerwony punkt to jej waga w obecnym wieku. Jest poniżej 3 centyla czyli mało przybiera. W 6 miesiącu powinna wagę podwoić czy ważyć 5,8 kg.
A jest na piersi?
Screenshot_20210402-103952_Moje Dziecko.jpeg

Zjada od 120 do 150 z zagestnikiem Babilon nutriton w nocy raz tak raz nie plus pół sloiczka warzyw lub owocu zje wypije rozcieńczony sok z wodą kleik i kaszka nie podchodzą jej

reklama
Ja był soku wogole nie dawała w nocy spróbuj utrzymać jednak karmienia. A ile tych butelek mleka ja przez całą dobę? Te słoiczki w tym wieku to na razie taki dodatek. Mleko jest jeszcze podstawa jedzenia.
A wysypka może alergiczne. Może coś nowego zjadła?
Nic nowego nie jadła cały czas tylko marchewka ziemniak jabłko banan marchewka z jabłkiem to wiem ale w nocy jak się ja wybudzi to się wydziera ale nie zje. Je co 3 godziny mniej więcej

Do góry