reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny co u was ? Jak maluszki ? Jak czujecie się co niektóre w nowej roli mamy ? 🥰 a te które już maja dzieciaki to jak ogarniacie wszystko ? Kto jeszcze w dwupaku 🤪?

reklama
Dziewczyny co u was ? Jak maluszki ? Jak czujecie się co niektóre w nowej roli mamy ? 🥰 a te które już maja dzieciaki to jak ogarniacie wszystko ? Kto jeszcze w dwupaku 🤪?
My już mamy 3 tygodnie za sobą 😉 moje pierwsze dzieciątko i świat przewrócił się do góry nogami 😂❤ mała trochę płacze z powodu wzdęć ale daje jakoś radę 😊 A jak tam U Ciebie?

My całkiem dobrze ogarniamy małą, w zasadzie w porównaniu ze starszym synem to jest luksus. Ona sporo ulewa i ostatnio coś pokombinowała z techniką ssania i tak cmoka jakby. Wydaje mi się, że przez to połyka sporo powietrza i ma sporo gazów i jest niespokojna często i trzeba wtedy ją nosić, ale poza tym luzik. Mogę zjeść, wyjść do wc :-) Właściwie świat się kręci wokół starszaka, który jest nieziemsko wymagający.

My całkiem dobrze ogarniamy małą, w zasadzie w porównaniu ze starszym synem to jest luksus. Ona sporo ulewa i ostatnio coś pokombinowała z techniką ssania i tak cmoka jakby. Wydaje mi się, że przez to połyka sporo powietrza i ma sporo gazów i jest niespokojna często i trzeba wtedy ją nosić, ale poza tym luzik. Mogę zjeść, wyjść do wc :-) Właściwie świat się kręci wokół starszaka, który jest nieziemsko wymagający.
Moja też właśnie ma gazy i dajemy jej kilka kropelek espumisanu, tak zalecił lekarz. I może troszeczkę jest poprawa ale to dopiero bierze od 2 dni także zobaczymy. A czy wasze maluchy też lubią spać na brzuszku ? Moja tylko by tak spała bo jak położę ja na pleckach to po kilku minutach strasznie się kręci i zaraz płacz eh

Podobnie u mnie :). Bardziej wymagająca starsza córka :), a dzięki temu, że Malutka spokojna to jest czas dla starszej. W porównaniu do pierwszego dziecka to teraz jest dobrze - jem, mam czas obiad zrobić, posprzątać, poprac itd. Także nie ma co narzekać. A w Malutkiej zakochani jesteśmy do szaleństwa i starsza córka także 😊

Moja też właśnie ma gazy i dajemy jej kilka kropelek espumisanu, tak zalecił lekarz. I może troszeczkę jest poprawa ale to dopiero bierze od 2 dni także zobaczymy. A czy wasze maluchy też lubią spać na brzuszku ? Moja tylko by tak spała bo jak położę ja na pleckach to po kilku minutach strasznie się kręci i zaraz płacz eh
Zamiast espumisanu daj to wystarcza dwie krople na dobę , u nas przemiana dziecka o 80 procent po tych kroplach

Załączniki

• 4D645AA9-3BBC-45AD-86B7-09964ECFC123.jpeg
    4D645AA9-3BBC-45AD-86B7-09964ECFC123.jpeg
    991,9 KB · Wyświetleń: 130
To bardzo dobrze że na brzuszku lubi to bardzo jest dobre dla stawów biodrowych. Moja niestety na brzuchu leżeć nie cierpi A trochę powinna.

reklama
U nas jest ogólnie ok. Mała w niedziele będzie miała 2 tygodnie. Póki co dużo śpi i w przerwach je[emoji1787] chociaż ma czasem też i dłuższe okresy aktywności. Pieluch idzie masakrycznie dużo bo kupa jest za kupą [emoji3]
Dziś w nocy przesłała 5 godzin aż się przestraszyłem że tak długo. Starsza córka bardzo by chciała więcej przy małej rob9c ale ma 6 lat i jest hiperaktywna i strach trochę. Pomaga przy myciu czasem przy ubieganiu i rozbieraniu no i pcha okresowo wózek. Staram się jakoś strasznej rekompensowac to że jest teraz siostra ale nie jest to łatwe. Bo często karmienie nakłada się na czas że starszakiem.

Do góry