reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Jestem w rozsypce...Jasia zabrali do szpitala specjalistycznego w Olsztynie.
Podejrzenie choroby hirschsprunga.
Ja wychodze dopiero jutro,mam nadzieję że będę mogła tam z nim zostać...
Wyć mi sie chce z bezsilności...😰

Wyć mi sie chce z bezsilności...😰
Strasznie ci współczuje 😭 choroba dziedziczna to podobno jest , choruje ktoś w rodzinie ? Kochana a wypisać na własne żądanie się nie chcesz ? Skoro czujesz się dobrze , może warto od razu kontaktować się ze szpitalem gdzie znajduje się maluch ?

Strasznie ci współczuje 😭 choroba dziedziczna to podobno jest , choruje ktoś w rodzinie ? Kochana a wypisać na własne żądanie się nie chcesz ? Skoro czujesz się dobrze , może warto od razu kontaktować się ze szpitalem gdzie znajduje się maluch ?
No właśnie w rodzinie wszyscy zdrowi...ale było podejrzenie ZD i wad serduszka.
Mam numer tel na oddział gdzie jest mały,ale dziś jeszcze nic nie będzie wiadomo,a jutro koło południa powinnam już tam być. Choć wolałabym być w domu i móc sie przytulić do partnera,bo strasznie mi źle.

No właśnie w rodzinie wszyscy zdrowi...ale było podejrzenie ZD i wad serduszka.
Mam numer tel na oddział gdzie jest mały,ale dziś jeszcze nic nie będzie wiadomo,a jutro koło południa powinnam już tam być. Choć wolałabym być w domu i móc sie przytulić do partnera,bo strasznie mi źle.
To zrozumiałe 😭 straszne czasy , nawet nie ma kto pocieszyć 🙄 wiesz ja wiem ze to ciężkie ale może dobrze ze go zdiagnozują , ja tak miałam przy pierwszym dziecku , w 8 dobie został przewieziony , ja z nim nie mogłam być bo panowała grypa 🤦‍♀️ Widziałam go raptem pare razy w ciągu 7 tygodni , był ciężki czas ale dałam jakoś radę , nie poddawaj się i Walcz o mleczko dla małego tylko albo aż tyle możesz zrobić

Super fotka i extra pamiątka my też pokusilismy się o sesję w ok 29-30tyg. Też jestem bardzo zadowolona na 2 dziecko długo czekaliśmy i długo się staraliśmy więc tym bardziej jest to taki symboliczny prezent.
Aaaa tak mnie podkusilo, większość z Was już po porodzie, a my jeszcze w dwupaku, to już chyba ostatnie foto, nigdy nie wstawiałam to musi być ten pierwszy razZobacz załącznik 1207115

Ok dzięki , mój tez czasem odgina głowę 🙄
U nas to nie jest czasem. Małego czasem uda się ułożyc w prawidłowej pozycji a najlepiej układa się w chuście i wtedy też odpuszcza naprężenie całego ciała, rozluźnia się. Na brzuchu nogi daje do góry jak na zdjęciu. Często skraca jeden bok - też na zdjęciu. No wolę to skontrolować.

Załączniki

• IMG20201125123122.jpg
    IMG20201125123122.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 237
  • IMG20201125103148.jpg
    IMG20201125103148.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 261
Ojej bardzo Ci współczuję. Moja pierwsza córka po porodzie spędziła 2 tyg. w szpitalu z powodu infekcji o dość ciężkim przebiegu bo serduszko za wolno pracowało.
Na pocieszenie powiem Ci że to schorzenie się leczy i nie ma wpływu na resztę życia po zabiegu operacyjnym jeśli to akurat to. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak strasznie na pewno teraz cierpisz choćby z powodu izolacji i odebrania dziecka.
Wierzę że dasz radę musisz się trochę uspokoić i pomoc mu w tej teraz walce. Jeszcze na pewno nadrobicie czas będziecie się tulić i nosić. Ściskam i trzymam kciuki żeby szybko wszystko było już po.
Wyć mi sie chce z bezsilności...[emoji27]

reklama
Ja już różne schizy zaliczam. Teraz mi się to odbijanie wbilo w łeb a pewnie za chwilę coś innego. Dziś mała ma jakiś taki mega śpiący dzień budzi się zjada i idzie spać od nowa. Planujecie godzin tzn żeby karmić co 2-3 godziny w dzień i w nocy?czy ufacie dzieciom i będą kiedy chcą niezależnie tzn czy zdążą się że śpią więcej niż 3 godz?
Mój rzadko odbije , jak już to jak położę go na brzuchu albo czasem jak leży na boku [emoji4] i tez ulewa ale nie jest dużo tego ale ulewa często

Do góry