reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

@Bubuś jak sprawy z tarczyca u Ciebie?
10.12 mam umówiona biopsję.

U nas generalnie ok, choć mały najprawdopodobniej ma problemy z napięciem mięśniowym. We środę mamy wizytę u fizjoterapeuty więc będę wiedzieć na pewno.
Ulewa właściwie przy każdym karmieniu, czasem po kilka razy, beka jak stary...
Ja dziś mam kontrole u gin bo zaczęłam mocniej krwawić i do tego zywoczerwoną krwią.
Mimo płaczu przez większość dnia radzimy sobie całkiem nieźle ;)

reklama
Ojej ale wy już skonczyliscie 24 godziny? Bo przez pierwsza dobę noworodek może nie jeść wcale i jeśli cukier ma ok to nie trzeba się martwić.
Ale czemu taki wzięty brzuszek ma bidulek?
Może zapytaj o laktator żeby jednak pobudzać laktacje na czas jak będzie chciał już jeść.
Już jest 31h po porodzie i chęci do picia nadal brak,czekamy na lekarza co powie

Dziewczyny karmiące piersią czy odbijacie swoje maluszki i czy one wam odbijają. Bo ja w szpitalu tego nie robiłam i teraz wydaje mi się to niepotrzebne choć kilka raz małej zdążyło się odrobinę ulac w łóżeczku.
Mój rzadko odbije , jak już to jak położę go na brzuchu albo czasem jak leży na boku 😊 i tez ulewa ale nie jest dużo tego ale ulewa często

10.12 mam umówiona biopsję.

U nas generalnie ok, choć mały najprawdopodobniej ma problemy z napięciem mięśniowym. We środę mamy wizytę u fizjoterapeuty więc będę wiedzieć na pewno.
Ulewa właściwie przy każdym karmieniu, czasem po kilka razy, beka jak stary...
Ja dziś mam kontrole u gin bo zaczęłam mocniej krwawić i do tego zywoczerwoną krwią.
Mimo płaczu przez większość dnia radzimy sobie całkiem nieźle ;)
Po czym poznać problemy z napięciem ?

Też już właśnie mam takie wrażenie, że ciężka jest już dzidzia, że ledwo się mieści i jak boksuje pęcherz to momentami aż boli więc siłę też ma konkretną. Zadomowiła się na dobre bo ktg najładniejsze z dotychczasowych 😀 u nas dzisiaj 40+4, nocka przyjemniejsza od poprzedniej, wąż poszedł w odstawkę, teraz poduszki w odpowiednich miejscach podkładam, a jak trzeba mezol masuje obolałe bioderko. W planach dłuuuuugi spacer, a na obiad kurczak z curry 😋 Jutro ostatnie ktg... Jak nie ruszy to w pon testowano na covida i szpital... Ale przecież ruszy 😄😄😄 czego i Wam kejt i gohya życzę
U mnie dziś Pani doktor mówi: piekne ktg. Ale co z tego, jak skurczów macicy brak :confused: ja po teście na covid, wczoraj był, wynik negatywny. Jutro robie podejście do szpitala numer 1, dziwie się, że kazali mi na rejestracji stawić się w sobote, ale pytanie czy mnie już zostawią czy każą jeszcze tydzień chodzić. Jedynym wskazaniem do odwiedzenia szpitala, dwa dni po terminie jest cukrzyca ciązowa, według mojego prowadzącegoto już czas, ale dziś lekarka w poradni bardziej sugerowała 7 dni po terminie.

U mnie dziś Pani doktor mówi: piekne ktg. Ale co z tego, jak skurczów macicy brak :confused: ja po teście na covid, wczoraj był, wynik negatywny. Jutro robie podejście do szpitala numer 1, dziwie się, że kazali mi na rejestracji stawić się w sobote, ale pytanie czy mnie już zostawią czy każą jeszcze tydzień chodzić. Jedynym wskazaniem do odwiedzenia szpitala, dwa dni po terminie jest cukrzyca ciązowa, według mojego prowadzącegoto już czas, ale dziś lekarka w poradni bardziej sugerowała 7 dni po terminie.
U nas też co wizytę to ktg piękniejsze 😀skurcze się piszą od 2 tyg i co z tego... Został jej weekend na wyjście bez ingerencji, hmmmm ja już zwatpilam 😉 dzwoniłam do szpitala, testy robią tylko do planowego cc więc mnie ta wątpliwa przyjemność ominie 😁 wypełniam tylko ankietę epidemiologiczną.

Aaaa tak mnie podkusilo, większość z Was już po porodzie, a my jeszcze w dwupaku, to już chyba ostatnie foto, nigdy nie wstawiałam to musi być ten pierwszy raz IMG_20201127_151350.jpg

reklama
Do góry