Wczoraj dzwoniłam do położnej ze szpitala w którym mam rodzić, podobno mają jakaś masakrę tyle pacjentek rodzących zjeżdża się z różnych miejscowości, że u nich brakuje już miejsc i odsyłają. I właśnie i ja zaczęłam się bać, bo tutaj właśnie szykuje położna dla siebie w razie porodu sn i jak coś tutaj lekarze maja podjąć decyzje co do ewentualnej cc. Boje się, ze jakby z przeludnienia czy wlssnie jak zaraza na oddziale czy mnie wyszedł test pozytywny gdzie skończę ich w danej placówce będą respektować czy robić wg własnego uznania.
reklama
Chyba wiele z nas teraz jest w kiepskim nastroju sytuacja covidowa jest trudna a hormony nie ułatwiają panowania nad humorem.
Bubuś mam prośbę, czy mogłabyś wrzucić raz jeszcze linka do filmiku z chustą? Z góry dziękuje . Przy zakupie zwracać uwagę, aby splot był jak najwyższy?
Tu masz Abc chustonoszeniaBubuś mam prośbę, czy mogłabyś wrzucić raz jeszcze linka do filmiku z chustą? Z góry dziękuje . Przy zakupie zwracać uwagę, aby splot był jak najwyższy?
Jak planujesz uczyć się z doradcą to kupuj chustę po konsultacji. Jak sama to polecam EverySlings seria Babyheart lub LittleFrog seria Cube. Super są też chusty Storchenwiege czy Didymos Indio ale to już wyższa półka cenowa.
Michalina93
Fanka BB :)
Musisz jeszcze więcej z mężem pracować hihi to rośnie jak na drożdżach matka daj przepis na taki przyrost masyJestem po wizycie. Malutki waży równe 3kg. Gin mówi "jeszcze dwa tygodnie i wypad z baru" póki co wszystko wyzamykane....
No przybrał 1kg w ciągu miesiąca. A nawet ciut więcej. Trochę mnie to przeraża, bo jak nie zechce wyjść wcześniej to ja nie wiem jak go wypchnę... Za to ja w ciągu tego miesiąca mam 1,5kg wiecej. Wygląda na to że tylko dziecko mi rośnie i wód przybywa a dla mnie nie zostaje nicMusisz jeszcze więcej z mężem pracować hihi to rośnie jak na drożdżach matka daj przepis na taki przyrost masy
Wg OM mamy dziś 33+6, według USG 35+1.
Poniżej macie wymiary z dzisiaj
Załączniki
Aaaanna
Ale wielki człowiek.
Ja właśnie pamiętam że Ty z ostatniej miesiączki to masz tygodnie ciąży podobne jak ja. Ja jutro kończę 34 tydz. Ale wizytę mam 22.10 więc dopiero się dowiem ile malutka urosła. I będę GBS pobierać.
No to u Ciebie dużo się przesunelo jak 2 tyg.
Może to podanie sterydow przy pobycie w szpitalu tak go przyspieszyło [emoji3][emoji3]
Jak tak dalej pójdzie to możesz się pierwsza rozpakować.
Ja właśnie pamiętam że Ty z ostatniej miesiączki to masz tygodnie ciąży podobne jak ja. Ja jutro kończę 34 tydz. Ale wizytę mam 22.10 więc dopiero się dowiem ile malutka urosła. I będę GBS pobierać.
Może to podanie sterydow przy pobycie w szpitalu tak go przyspieszyło [emoji3][emoji3]
Jestem po wizycie. Malutki waży równe 3kg. Gin mówi "jeszcze dwa tygodnie i wypad z baru" [emoji23] póki co wszystko wyzamykane....
On już od USG w I trym był większy o te prawie 2 tyg i termin porodu z tego USG jest ustalony więc to raczej nie sterydy. Z OM powinnam mieć termin na 26.11.Ale wielki człowiek.
GBS mi dziś lekarka pobrała. Za dwa tyg mam przyjść na kontrolę.
Mojemu już zapowiedziałam, że za 2 tyg to ja go z łóżka nie wypuszcze dopóki nie zacznę rodzić
gohya
jak masz z 1 juz 2 tyg do przodu, to faktycznie będzie wcześniej poród. ja mam za to troche do tyłu, jakis tydzień, boje się, że mi sie na grudzień przesunie, a 1.12 szwagierka ma juz urodziny, a mąż 10.12, także nie chce już więcej grudniowych solenizantówOn już od USG w I trym był większy o te prawie 2 tyg i termin porodu z tego USG jest ustalony więc to raczej nie sterydy. Z OM powinnam mieć termin na 26.11.
Mojemu już zapowiedziałam, że za 2 tyg to ja go z łóżka nie wypuszcze dopóki nie zacznę rodzić
reklama
Aaaanna
Najważniejszy jest dobry plan.
Wychodzi że to będzie "przyjemny" poród. [emoji1787][emoji1787]
Wychodzi że to będzie "przyjemny" poród. [emoji1787][emoji1787]
On już od USG w I trym był większy o te prawie 2 tyg i termin porodu z tego USG jest ustalony więc to raczej nie sterydy. Z OM powinnam mieć termin na 26.11.
Mojemu już zapowiedziałam, że za 2 tyg to ja go z łóżka nie wypuszcze dopóki nie zacznę rodzić [emoji23]