reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Wczoraj dzwoniłam do położnej ze szpitala w którym mam rodzić, podobno mają jakaś masakrę tyle pacjentek rodzących zjeżdża się z różnych miejscowości, że u nich brakuje już miejsc i odsyłają. I właśnie i ja zaczęłam się bać, bo tutaj właśnie szykuje położna dla siebie w razie porodu sn i jak coś tutaj lekarze maja podjąć decyzje co do ewentualnej cc. Boje się, ze jakby z przeludnienia czy wlssnie jak zaraza na oddziale czy mnie wyszedł test pozytywny gdzie skończę ich w danej placówce będą respektować czy robić wg własnego uznania.

reklama
Bubuś mam prośbę, czy mogłabyś wrzucić raz jeszcze linka do filmiku z chustą? Z góry dziękuje 😊. Przy zakupie zwracać uwagę, aby splot był jak najwyższy?
Tu masz Abc chustonoszenia

Jak planujesz uczyć się z doradcą to kupuj chustę po konsultacji. Jak sama to polecam EverySlings seria Babyheart lub LittleFrog seria Cube. Super są też chusty Storchenwiege czy Didymos Indio ale to już wyższa półka cenowa.

Musisz jeszcze więcej z mężem pracować hihi 😜 to rośnie jak na drożdżach matka daj przepis na taki przyrost masy 😀
No przybrał 1kg w ciągu miesiąca. A nawet ciut więcej. Trochę mnie to przeraża, bo jak nie zechce wyjść wcześniej to ja nie wiem jak go wypchnę... Za to ja w ciągu tego miesiąca mam 1,5kg wiecej. Wygląda na to że tylko dziecko mi rośnie i wód przybywa a dla mnie nie zostaje nic 😂🙉
Wg OM mamy dziś 33+6, według USG 35+1. 🤯
Poniżej macie wymiary z dzisiaj

Załączniki

• IMG_20201013_143458.jpg
    IMG_20201013_143458.jpg
    281,7 KB · Wyświetleń: 83
Ale wielki człowiek.
Ja właśnie pamiętam że Ty z ostatniej miesiączki to masz tygodnie ciąży podobne jak ja. Ja jutro kończę 34 tydz. Ale wizytę mam 22.10 więc dopiero się dowiem ile malutka urosła. I będę GBS pobierać.
No to u Ciebie dużo się przesunelo jak 2 tyg.
Może to podanie sterydow przy pobycie w szpitalu tak go przyspieszyło [emoji3][emoji3]
Jak tak dalej pójdzie to możesz się pierwsza rozpakować.
Jestem po wizycie. Malutki waży równe 3kg. Gin mówi "jeszcze dwa tygodnie i wypad z baru" [emoji23] póki co wszystko wyzamykane....

Ale wielki człowiek.
Ja właśnie pamiętam że Ty z ostatniej miesiączki to masz tygodnie ciąży podobne jak ja. Ja jutro kończę 34 tydz. Ale wizytę mam 22.10 więc dopiero się dowiem ile malutka urosła. I będę GBS pobierać.
No to u Ciebie dużo się przesunelo jak 2 tyg.
Może to podanie sterydow przy pobycie w szpitalu tak go przyspieszyło [emoji3][emoji3]
Jak tak dalej pójdzie to możesz się pierwsza rozpakować.
On już od USG w I trym był większy o te prawie 2 tyg i termin porodu z tego USG jest ustalony więc to raczej nie sterydy. Z OM powinnam mieć termin na 26.11.
GBS mi dziś lekarka pobrała. Za dwa tyg mam przyjść na kontrolę.
Mojemu już zapowiedziałam, że za 2 tyg to ja go z łóżka nie wypuszcze dopóki nie zacznę rodzić 😂

On już od USG w I trym był większy o te prawie 2 tyg i termin porodu z tego USG jest ustalony więc to raczej nie sterydy. Z OM powinnam mieć termin na 26.11.
Mojemu już zapowiedziałam, że za 2 tyg to ja go z łóżka nie wypuszcze dopóki nie zacznę rodzić 😂
jak masz z 1 juz 2 tyg do przodu, to faktycznie będzie wcześniej poród. ja mam za to troche do tyłu, jakis tydzień, boje się, że mi sie na grudzień przesunie, a 1.12 szwagierka ma juz urodziny, a mąż 10.12, także nie chce już więcej grudniowych solenizantów 😆

reklama
Najważniejszy jest dobry plan.
Wychodzi że to będzie "przyjemny" poród. [emoji1787][emoji1787]
Mojemu już zapowiedziałam, że za 2 tyg to ja go z łóżka nie wypuszcze dopóki nie zacznę rodzić [emoji23]

Do góry