Mój się trzyma terminu z pierwszego badania prenatalnego mimo że na następnych wychodziło kilka dni wcześniejA po 1 trymestrze lekarze wam zmieniają terminy na podstawie usg ?
reklama
U mnie od pierwszego prenatalnego wychodzi 10 dni wcześniej termin. Trzymają się tego bo owulacja mogła być wcześniej. A że faktycznie trzy cykle przed zajściem w ciążę miałam rozregulowane to wszystko jest możliwe. Poza tym na połówkowym lekarz stwierdził, że dziecko jest nie tylko większe ale starsze niż wiek ciąży z OM.
gohya
Fanka BB :)
U mnie nieA po 1 trymestrze lekarze wam zmieniają terminy na podstawie usg ?
gohya
A Wasze maluchy wszystkie już wiszą głową do dołu?
Mój tak. Przynajmniej na ostatnim USG tak byłA Wasze maluchy wszystkie już wiszą głową do dołu?
Paulina2711
Zaangażowana w BB
Na ostatniej wizycie była główka do dołuA Wasze maluchy wszystkie już wiszą głową do dołu?
DragonSonia
Ktoś jeszcze oprócz mnie na zaplanowaną cesarkę? Właśnie dostałam skierowanie od psycho ale i tak się trochę stresuję bo czytałam ostatnio, że lekarze czasem podważają takie skierowanie od psychiatry bo w Polsce jest za duży % cesarek rocznie i WHO się burzy :/ Oczywiście już się nakręcam, że pojadę do szpitala i mi każdą rodzić naturalnie ale chyba tak nie mogą zrobić?
olka100993
Ja mam, ale od kardiologa. Innej opcji u mnie nie ma. Jeśli ty też takie zalecenia otrzymałaś, to chyba nie powinni ich podważać.Ktoś jeszcze oprócz mnie na zaplanowaną cesarkę? Właśnie dostałam skierowanie od psycho ale i tak się trochę stresuję bo czytałam ostatnio, że lekarze czasem podważają takie skierowanie od psychiatry bo w Polsce jest za duży % cesarek rocznie i WHO się burzy :/ Oczywiście już się nakręcam, że pojadę do szpitala i mi każdą rodzić naturalnie ale chyba tak nie mogą zrobić?
Mój też już główka do dołu od 29tc.
Dziewczyny czy w kupujecie odrazu inhalator? Warto mieć od początku?
DragonSonia
Tych medycznych nie ale czytałam, że te od psychiatry czasem podważają bo traktują to jako "widzimisię" kobiet :/ A masz ustalony konkretny termin na cesarkę czy czekasz na akcję porodową i wtedy jak trafisz do szpitala to pokażesz skierowanie? Bo ja nie mam terminu, ginekolog powiedziała, że mam po prostu mieć przy sobie to skierowanie bo nie wiadomo kiedy dziecko będzie chciało wyjść...Teoretycznie termin mam na 10 listopada ale z tego co czytałam cesarkę robi się jakoś tydzień przed terminem? Mi się strasznie marzyło żeby urodził się w Dziady ale nie wiem czy się tak uda
reklama
W wielu historiach porodowych czytałam, że ostateczna decyzję o CC podejmuje ordynator szpitala. Moim zdaniem powinnaś przejść się do wybranego szpitala i tam dowiedzieć się czy będą respektować takie skierowanie i ustalić termin CC.Ktoś jeszcze oprócz mnie na zaplanowaną cesarkę? Właśnie dostałam skierowanie od psycho ale i tak się trochę stresuję bo czytałam ostatnio, że lekarze czasem podważają takie skierowanie od psychiatry bo w Polsce jest za duży % cesarek rocznie i WHO się burzy :/ Oczywiście już się nakręcam, że pojadę do szpitala i mi każdą rodzić naturalnie ale chyba tak nie mogą zrobić?
Gdyby to było moje pierwsze dziecko to nie inwestowalabym na początek w inhalator. No ale mam trójkę starszą i w razie potrzeby dokupie mini-maseczke albo końcówkę ze smoczkiem do inhalacji.Dziewczyny czy w kupujecie odrazu inhalator? Warto mieć od początku?