reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja jakoś czas temu też przez tydzień miałam twardnienia i ból podbrzusza i okazało się że człowiek dołem siedział pupa. Czasem jak spadała mocniej to ból był straszny i brzuch robił się twardy. Dostałam zalecenia brania magnezu i po kilku dniach przeszło ale wydaje mi się też że się malutka obrucila. Wizytę mam w przyszlym tygodniu to będę wiedzieć na pewno.
Ja biore acti witaminer prenatal + dha, magnez asmag forte i wit. D3 w dawce 2000.

U mnie dziś 31+1. Jak jutro będzie tak samo jak dziś to pojadę do położnej bo jest w przychodni albo na IP bo dziś prawie cały dzień mam twardy brzuch. Jest normalny tylko jak leżę...

reklama
A mi gin po 22 napisała, ze mam jechać na IP. Więc pojechałam i zostawili mnie w szpitalu na obserwacji. Na ktg wszystko super, maly pięknie fikał i skurczów nie ma. Dostałam kroplówke rozkurczową i póki co 2 nospy i 2 luteiny.

Odpisała, że to bardzo indywidualna sprawa i nie jest w stanie ocenić czy to normlane. A ma grafik zawalony więc mnie nie przyjmie. Wizytę mam 24.09 dopiero. Na to wszystko szyjkę mialam zawsze 4 cm a ostatnio miałam 2,88 cm.. Mówiła, że jest okej (czyli szyjka jest twarda) ale się obawiam, ze skraca się jeszcze bardziej skąd ten bolesny i ciągle napięty brzuch.
To trochę średnio że Cię nie może przyjąć.
Jak ja miałam proble to zadzwoniłam do mojego gin osobiście dopytalam się i kazał przyjechać na drugi dzień.

Ja biorę Prenatal i femisept praktycznie od początku.
Plus ostatnio dostałam na receptę lekarstwa przez bakterie w moczu

I jak tam się czujesz? Masz jakieś dolegliwości coś się dzieje?
A mi gin po 22 napisała, ze mam jechać na IP. Więc pojechałam i zostawili mnie w szpitalu na obserwacji. Na ktg wszystko super, maly pięknie fikał i skurczów nie ma. Dostałam kroplówke rozkurczową i póki co 2 nospy i 2 luteiny.

Dziewczyny ogladalyscie się od dołu? Chodzi mi o to czy widzialyscie jak wygląd teraz wasze wejście do pochwy ? Bo ja wczoraj spojrzałam i trochę siebie nie poznałam [emoji23] wszystko jest takie rozpulchnione i jak by " obrzekniete " martwiła się czy to nie szyjka ale raczej nie bo nie widać tam żadnego ujścia A poza tym czuła bym ja chyba palcem.

Dziewczyny ogladalyscie się od dołu? Chodzi mi o to czy widzialyscie jak wygląd teraz wasze wejście do pochwy ? Bo ja wczoraj spojrzałam i trochę siebie nie poznałam [emoji23] wszystko jest takie rozpulchnione i jak by " obrzekniete " martwiła się czy to nie szyjka ale raczej nie bo nie widać tam żadnego ujścia A poza tym czuła bym ja chyba palcem.
Ja już dawno zauważyłam, że wargi i ogólnie wszystko jest tam jakie napuchnięte, ale nie zagladalam tylko wyczułam ręką :D

Smętna30 to dobrze, będziesz spokojniejsza. Lepiej sprawdzić

Dziewczyny jak u Was z przyrostem wagi? Bo ja zaczynam sie mocno denerwowac bo od lipca waga ani drgnie. A podobno teraz powinno sid najwiecej przybierac. Generalnie na poczatek ciazy mialam lekki naddatek (wazylam 58 kg gdzie moja opttmalna waga to 55-56kg) i sporo wymiotowalam wiec jakos brakiem tycia sie nie przejmowalam. Ale od lipca waga stoi a ja nie moge magicznych 60kg przekroczyc. W ubieglym tygodniu bylam na usg i maly wazy jak nalezy (prawie 1700) i lekarz kazal mi sie nie przejmowac ale łatwo powiedziec. Jak u waz z wagą?

No to malutko przybralas , prawie wcale. Ale jeśli dzidziuś dobrze rośnie to bym się nie przejmowala. U mnie waga rośnie w zeszłym tygodniu miałam już 10 kg na plusie a wiem że to jeszcze nie koniec [emoji23][emoji3] ja ile w wersję wieloryb [emoji23][emoji3]
Dziewczyny jak u Was z przyrostem wagi? Bo ja zaczynam sie mocno denerwowac bo od lipca waga ani drgnie. A podobno teraz powinno sid najwiecej przybierac. Generalnie na poczatek ciazy mialam lekki naddatek (wazylam 58 kg gdzie moja opttmalna waga to 55-56kg) i sporo wymiotowalam wiec jakos brakiem tycia sie nie przejmowalam. Ale od lipca waga stoi a ja nie moge magicznych 60kg przekroczyc. W ubieglym tygodniu bylam na usg i maly wazy jak nalezy (prawie 1700) i lekarz kazal mi sie nie przejmowac ale łatwo powiedziec. Jak u waz z wagą?

reklama
A który masz tydzien?

Do góry