reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Co do lewatywy to nie zastanawiałam się, bo będę miała CC napewno i chyba wtedy nie ma potrzeby tego wykonywać?
A jeśli jest to jak najbardziej ;)

Dziewczyny a jaki termometr dla takiego maluszka najlepszy? Taki bezdotykowy? Macie jakieś doświadczenie z nimi czy są dokładne?
Ja wlasnie mam nadzieje ze mi przed cc zrobią te lewatywe 😄
Co do termometru to sama mam dylemat. Juz prawie wszystko kupilam a tego nie mam. Siostra uwielbiała douszny brauna. Ze był niezawodny. Ale ja mam watpliwosci czy bezdotykowy nie lepszy. Choc róznie mowią o ich niezawodnosci

Co do lewatywy to nie zastanawiałam się, bo będę miała CC napewno i chyba wtedy nie ma potrzeby tego wykonywać?
A jeśli jest to jak najbardziej ;)

Dziewczyny a jaki termometr dla takiego maluszka najlepszy? Taki bezdotykowy? Macie jakieś doświadczenie z nimi czy są dokładne?
Z termometrami dousznymi to też trzeba dobrze wsadzić do ucha. Bezdotykowe na spoconym czole mogą zakłamać temp. Bezdotykowym chyba lepiej mierzyć pod pachą. Są też termometry w smoczki.

Co do lewatywy przy poprzedniej planowanej cesarce musialam ja sama wykonac w domu pare godzin przed przyjsciem na cc. Z tego co wiem duzo szpitali przy planowanych cc z tego korzysta. W aptece za pare zloty mozna kupic czopki. Wystarczy w aptece zapytac o czopki dla ciezarnych i mozna na spokojnie w domu samemu zrobic zwlaszcza przydatnw to jest dla Pan ktore wstydza sie tego w szpitalu. Czopki sa bezpieczne i skuteczne. Jest jeszcze jakis zel do lewatywy dla ciezarnych

A i przed planowana cc lewatywe przewaznie wykonuje sie w domu pare godzin przed. Ostatni posilek spozywa sie do 18:00 i caly dzien sie je posilki plynne lub pol plynne. Takie mialam zalecenia 2lata temu

Cześć Kobietki.

Dawno mnie tu nie było.

Ma może któraś problem z twardniejącym brzuchem? Mi od 3 dni ciągle sie robi jak skała niezależnie od tego co robię... A dziś jeszcze bóle do tego doszły i przez większość dnia mam spięty i twardy mimo, ze nie robię nic nadzwyczajnego. Napisałam oczywiście do gin i czekam na odpowiedz... Zaczęłam 32 tc.

czy któraś z Was ma wskazaną wizytę u okulisty przed porodem? nie wiecie, czy na nfz mi przeprowadzą kwalifikacje do porodu sn, czy tam nie mają w ogóle takiego sprzętu?
Ja miałam na NFZ ale w takiej polprywatnej przychodni. A i skierowanie brałam od lekarza ogólnego takie zwykle na wizytę u okulisty.
Ja się akurat interesuje tym tematem więc powiem że jak okulista jest starej szkoły to może dac Ci wskazanie do cc. A jakie masz problemy z oczami?

reklama
Ja miałam na NFZ ale w takiej polprywatnej przychodni. A i skierowanie brałam od lekarza ogólnego takie zwykle na wizytę u okulisty.
Ja się akurat interesuje tym tematem więc powiem że jak okulista jest starej szkoły to może dac Ci wskazanie do cc. A jakie masz problemy z oczami?
Wlaściwie nie mam problemu. Mam wade -0,75 i mój ginekolog się uparł, że mam iść to sprawdzić i wbił mi to do karty. Także myśle, że to formalność, ale pytam, bo nie wiem czy mi to podbije, czy odeśle na jakieś dno oka czy coś takiego.

Do góry