reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Co do lewatywy to nie zastanawiałam się, bo będę miała CC napewno i chyba wtedy nie ma potrzeby tego wykonywać?
A jeśli jest to jak najbardziej ;)

Dziewczyny a jaki termometr dla takiego maluszka najlepszy? Taki bezdotykowy? Macie jakieś doświadczenie z nimi czy są dokładne?
Ja wlasnie mam nadzieje ze mi przed cc zrobią te lewatywe 😄
Co do termometru to sama mam dylemat. Juz prawie wszystko kupilam a tego nie mam. Siostra uwielbiała douszny brauna. Ze był niezawodny. Ale ja mam watpliwosci czy bezdotykowy nie lepszy. Choc róznie mowią o ich niezawodnosci

Co do lewatywy to nie zastanawiałam się, bo będę miała CC napewno i chyba wtedy nie ma potrzeby tego wykonywać?
A jeśli jest to jak najbardziej ;)

Dziewczyny a jaki termometr dla takiego maluszka najlepszy? Taki bezdotykowy? Macie jakieś doświadczenie z nimi czy są dokładne?
Z termometrami dousznymi to też trzeba dobrze wsadzić do ucha. Bezdotykowe na spoconym czole mogą zakłamać temp. Bezdotykowym chyba lepiej mierzyć pod pachą. Są też termometry w smoczki.

Co do lewatywy przy poprzedniej planowanej cesarce musialam ja sama wykonac w domu pare godzin przed przyjsciem na cc. Z tego co wiem duzo szpitali przy planowanych cc z tego korzysta. W aptece za pare zloty mozna kupic czopki. Wystarczy w aptece zapytac o czopki dla ciezarnych i mozna na spokojnie w domu samemu zrobic zwlaszcza przydatnw to jest dla Pan ktore wstydza sie tego w szpitalu. Czopki sa bezpieczne i skuteczne. Jest jeszcze jakis zel do lewatywy dla ciezarnych

A i przed planowana cc lewatywe przewaznie wykonuje sie w domu pare godzin przed. Ostatni posilek spozywa sie do 18:00 i caly dzien sie je posilki plynne lub pol plynne. Takie mialam zalecenia 2lata temu

Cześć Kobietki.

Dawno mnie tu nie było.

Ma może któraś problem z twardniejącym brzuchem? Mi od 3 dni ciągle sie robi jak skała niezależnie od tego co robię... A dziś jeszcze bóle do tego doszły i przez większość dnia mam spięty i twardy mimo, ze nie robię nic nadzwyczajnego. Napisałam oczywiście do gin i czekam na odpowiedz... Zaczęłam 32 tc.

czy któraś z Was ma wskazaną wizytę u okulisty przed porodem? nie wiecie, czy na nfz mi przeprowadzą kwalifikacje do porodu sn, czy tam nie mają w ogóle takiego sprzętu?
Ja miałam na NFZ ale w takiej polprywatnej przychodni. A i skierowanie brałam od lekarza ogólnego takie zwykle na wizytę u okulisty.
Ja się akurat interesuje tym tematem więc powiem że jak okulista jest starej szkoły to może dac Ci wskazanie do cc. A jakie masz problemy z oczami?

reklama
Ja miałam na NFZ ale w takiej polprywatnej przychodni. A i skierowanie brałam od lekarza ogólnego takie zwykle na wizytę u okulisty.
Ja się akurat interesuje tym tematem więc powiem że jak okulista jest starej szkoły to może dac Ci wskazanie do cc. A jakie masz problemy z oczami?
Wlaściwie nie mam problemu. Mam wade -0,75 i mój ginekolog się uparł, że mam iść to sprawdzić i wbił mi to do karty. Także myśle, że to formalność, ale pytam, bo nie wiem czy mi to podbije, czy odeśle na jakieś dno oka czy coś takiego.

Do góry