reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi co z ubranek przyda mi sie najbardziej?
Podobno bardzo wygodne są pajace. Tylko pod spód trzeba by było ubrać jeszcze body, ale zastanawiam się jakich mieć najwięcej z krótkim czy długim rękawem? Czy nie będzie maluchowi za gorąco w dwóch długich rękawach?
No i słyszałam też o takich połśpiochach i do tego body, tylko tutaj znowu pytanie czy nie będzie za zimno, na górze same body, bo podobno dziecko się w 2 warstwy ubiera 😀
Moje pierwsze dziecko i nie bardzo ogarniam xd Podpowiedźcie 🙏😁 muszę zacząć coś kupować, bo 28 tydzień leci 😉

Dziewczyny powiedzcie mi co z ubranek przyda mi sie najbardziej?
Podobno bardzo wygodne są pajace. Tylko pod spód trzeba by było ubrać jeszcze body, ale zastanawiam się jakich mieć najwięcej z krótkim czy długim rękawem? Czy nie będzie maluchowi za gorąco w dwóch długich rękawach?
No i słyszałam też o takich połśpiochach i do tego body, tylko tutaj znowu pytanie czy nie będzie za zimno, na górze same body, bo podobno dziecko się w 2 warstwy ubiera 😀
Moje pierwsze dziecko i nie bardzo ogarniam xd Podpowiedźcie 🙏😁 muszę zacząć coś kupować, bo 28 tydzień leci 😉
Wszystko zależy od tego jaką ciepłotę lubicie w domu. Jeśli będzie 22°C w domu i ty będziesz w krótkim rękawie, to dziecku wystarczy pajac :) jeśli wiesz, że będzie chłodniej to dokladasz body kr rękaw. Zawsze możesz dodatkowo okryć kocykiem. Na początek kupowałam po 5szt pajace, body dl i kr rękaw i polspiochy bez stopek i skarpetki. A co będzie lubialo dziecko to się okaże :)

Masz rację dużo zależy od domu/mieszkania czy jest ciepło czy chłodno. Dziecko nie powinno być też przegrane więc nie ma.co za dużo ubierać.
Mnie nie sprawdziły się geterki czy spodenki takie dla maluszka bo za dużo bylo roboty przy każdej zmienia pieluchy.
Pajace jak najbardziej ale rozpoznane na 2 nogi.
Wszystko zależy od tego jaką ciepłotę lubicie w domu. Jeśli będzie 22°C w domu i ty będziesz w krótkim rękawie, to dziecku wystarczy pajac :) jeśli wiesz, że będzie chłodniej to dokladasz body kr rękaw. Zawsze możesz dodatkowo okryć kocykiem. Na początek kupowałam po 5szt pajace, body dl i kr rękaw i polspiochy bez stopek i skarpetki. A co będzie lubialo dziecko to się okaże :)

Masz rację dużo zależy od domu/mieszkania czy jest ciepło czy chłodno. Dziecko nie powinno być też przegrane więc nie ma.co za dużo ubierać.
Mnie nie sprawdziły się geterki czy spodenki takie dla maluszka bo za dużo bylo roboty przy każdej zmienia pieluchy.
Pajace jak najbardziej ale rozpoznane na 2 nogi.
Ja zakladam, że będę sporo nosić w chuście jak tylko maluch pozwoli a przy tym lepsze są właśnie spodenki :) poza tym mnie tak też wygodniej niż pajac czy śpiochy.

Dziewczyny powiem Wam, że mój kręgosłup tak cierpi, że ledwo chodzę. Coś mam przestawione w lędźwiach, promieniuje na lewy pośladek, utrudnia chodzenie i zmianę pozycji a nastawić się teraz nie da :( fizjo mówi że powinnam się jak najwięcej ruszać żeby plecy wytrzymały do rozwiązania a gin że mam jak najwięcej leżeć żeby donosić ciążę.
Wczoraj trochę ogarnialam pranie i później skończyło się znów skurczami. Na szczęście wyciszyły się po kąpieli.

Dziewczyny wpadlam w panike wlasnie. Na ostatnim usg genetycznym mam wpisane łożysko brzeznie przodujące. To ze bylo nisko na dolnej sciance wiedzialam juz wczesniej ale moj gin po usg dopochwowym i dokladnym obejzeniu mowi ze tam jest odstep... Generalnie ciaza przebiega prawidlowo. Mam wyznaczony termin cc (z innego powodu mam wskazanie) na 5.11. Generalnie mam sie nie przeciazac ale nic poza tym nie zalecil. Tyle ze ostatnio wlazłam na internety i zaczelam czytac. Jakie to zagroznie. Jakie powiklania. I generalnie wpadlam w panike. Bo owszem nie dzwigam itd ale np. Urzadzam sobie spacerki i to calkiem spore (uwielbiam) a tu pisze ze powinnam lezec itd. I ze czesto przy takim łozysku to sie lezy w szpitalu. I juz nie wiem czy moj lekarz zlekcewazyl problem czy tez ja za duzo sie naczytalam i histeryzuje. Wizyte mialam tydzien temu wiec nastepna dopiero za 2 tygodnie a ja nie wiem co mam robic. Glupio mi do niego dzwonic ciaza rzeczywiscie przebiega ok (zadnych plamien, bolesnych skurczy itd) ale normalnie zaczelam sie bac wyjscia z domu

reklama
Jeśli chodzi o ubranka to ja za bardzo nie preferuje szczególnie na wyjście jakiś pajacyków czy śpiochów , ale tez musi być dziecku wygodnie . Jak widzę dziecko w jeansach któremu jest pewnie bardzo niewygodnie , to potem nie dziwie się ze taki maluch ciagle płacze 😔 ja wole ubrać jakieś spodenki wygodne i skarpetki i do tego body 😌 ja ubranka już poparłam po starszym , mam zamiar w tym tyg prasować także na pewno jakieś zdjęcia Turaj wstawię dla mamusiek które są zielone w tym temacie , bo sama tak miałam przed pierwszym porodem i gdyby nie masa ubranek po bliźniakach brata to bym nie wiedziała dosłownie co kupić i ile 😯

Do góry