reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Co do dolegliwości proktologiczno/ginekologicznych u mnie mam zakrzep żyły w kroczu przez co moje krocze opuchnięte okropnie. Lekarz jak zobaczył to jego mina była straszna i do obserwacji to mam. Zalecił okłady z altacytu i właśnie ten lek Cyclo 3 forte - jednak efektu nie ma...jeśli nie zmniejszy się to skończę na zastrzykach przeciwzakrzepowych. I dumam tez właśnie czy nie skonsultować tego z kimś jeszcze.

reklama
Dziewczyny robilyscie trzecie prenatalne ? Co głównie tam mierzą ? Czy dziecko jest wagowo i wymiarowo ok z danym tygodniem ciąży ?
Ja mam we wtorek to wtedy będę mogła napisać... Czytałam, że niektóre wady wychodzą dopiero na badaniu ok 29-30tc. Ale czytałam też, że przez to że kości są mocniej uwapnione to też mniej widać. Więc w sumie nie wiem... Ale idę 😛

Ja mam we wtorek to wtedy będę mogła napisać... Czytałam, że niektóre wady wychodzą dopiero na badaniu ok 29-30tc. Ale czytałam też, że przez to że kości są mocniej uwapnione to też mniej widać. Więc w sumie nie wiem... Ale idę 😛
Ooo to nie wiedziałam o tych kościach 😒 ale ze wady wyjść mogą to wiem i zawsze strach jest , ja mam w poniedziałek 😊 a jak ty się czujesz po szpitalu ? Już nie twardnieje brzuch ?

Ooo to nie wiedziałam o tych kościach 😒 ale ze wady wyjść mogą to wiem i zawsze strach jest , ja mam w poniedziałek 😊 a jak ty się czujesz po szpitalu ? Już nie twardnieje brzuch ?
Niestety całkiem dobrze jest tylko jak leżę :( muszę chodzić bardzo powoli i ograniczać wysiłek. Wystarczy kilka szybkich kroków i brzuch jest twardy jak skała :(
Ogólnie czuje się dobrze ale mam wrażenie że nie dotrzymam do daty porodu.

Niestety całkiem dobrze jest tylko jak leżę :( muszę chodzić bardzo powoli i ograniczać wysiłek. Wystarczy kilka szybkich kroków i brzuch jest twardy jak skała :(
Powiem ci ze ja tez mam twardnienia brzucha coraz częściej , tylko u mnie całkiem bezbolesne nie wiem jak u ciebie ?

Dziewczyny bylebyśmy do 37 tc dotrwały. Ostatnio gadałam z koleżanką, też mówiła, że jej twardniał brzuch, nawet po kilku krokach, urodziła równo w 37 tc. Ja już tyle tego magnezu biorę, że mam rozwolnienie, także to też nie pomaga.

Dziewczyny bylebyśmy do 37 tc dotrwały. Ostatnio gadałam z koleżanką, też mówiła, że jej twardniał brzuch, nawet po kilku krokach, urodziła równo w 37 tc. Ja już tyle tego magnezu biorę, że mam rozwolnienie, także to też nie pomaga.
A ja specjalnie zrobiłam badania i poziom magnezu o potasu mam w normie. Biorę wg zaleceń rano i wieczorem po jednej tabletce Slow-mag. I nie widzę żadnej różnicy.

reklama
No dokładnie są tak różne przypadki , moja koleżanka totalna powsi noga jak z domu wyszła tak wracała wieczorem , z twardnieniem leżała w szpitalu pod magnezem i na wizytach nawet się nie przyznawała ze ma twardnienia , dopiero lekarz jak badał to wyczuwał , urodziła dziecko chyba w 41 tygodniu 😳

Do góry