reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Myślicie ze hemoroid na zewnatrz w 31 tc cos moze zaszkodzić?:/ Nic nie smaruje i nie stosuje:/
Dziecku nie zaszkodzi, w ciązy zdarzają się. Kup sobie w aptece Procto-Glyvenol w postaci maści i czopków (bez recepty, lekarz mi polecił na ostatniej wizycie, bo niestety miałam podobny problem). Plus zaleca się dużo błonnika w diecie, aby "rozluźnić" stolec

Dziecku nie zaszkodzi, w ciązy zdarzają się. Kup sobie w aptece Procto-Glyvenol w postaci maści i czopków (bez recepty, lekarz mi polecił na ostatniej wizycie, bo niestety miałam podobny problem). Plus zaleca się dużo błonnika w diecie, aby "rozluźnić" stolec
A samo tez moze zniknac? Bo ja nigdy nie mialam:/ Jakos mnie to bardzo nie boli tylko czuje taki dyskomfort.

Szczerze, to nie wiem, czy samo zniknie, chyba nie, ale głowy nie dam uciąć, bo też pierwszy raz się z nim spotkałam 😕 Ale choćby ze względu na ten dyskomfort warto coś zadziałać, mówię Ci, kup ten procto-glyvenol - czopek i krem stosujesz jednoczesnie, a zauważysz, że po paru dniach zniknie, a przynajmniej znacznie się zmniejszy

czy któraś z Was ma wskazaną wizytę u okulisty przed porodem? nie wiecie, czy na nfz mi przeprowadzą kwalifikacje do porodu sn, czy tam nie mają w ogóle takiego sprzętu?

Dziecku nie zaszkodzi ale Tobie będzie sprawiał dyskomfort.
Jeśli nie jest bardzo bolesny i nie ma w nim zakrzepu to można leczyc w domu ( jeśli jest zakrzep potrzebny jest chirurg). Z leków procto glivenol do smarowania. I sztyft criorectum.
Poza tym trzeba dbać o higienę jeszcze bardziej podmywac się i nie mieć zaparc
Myślicie ze hemoroid na zewnatrz w 31 tc cos moze zaszkodzić?:/ Nic nie smaruje i nie stosuje:/

A czy kupujecie nebulizator ? I jaki aspirator do nosa polecacie ?
Nebulizator tak, bo przydaje się przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Aspirator najlepszy to chyba katarek ale do odkurzacza.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z chorobami tarczycy? Odebrałam wyniki - w nawiasach normy dla III trym ciąży.
TSH - 0,155 (0,1-2,65)
FT3 - 2,83 (2,00-3,52)
FT4 - 0,90 (0,70-1,48)
Anty-TPO - 7,91 (0,00-5,61)
Muszę chyba znaleźć endokrynologa....

reklama
Nebulizator tak, bo przydaje się przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Aspirator najlepszy to chyba katarek ale do odkurzacza.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z chorobami tarczycy? Odebrałam wyniki - w nawiasach normy dla III trym ciąży.
TSH - 0,155 (0,1-2,65)
FT3 - 2,83 (2,00-3,52)
FT4 - 0,90 (0,70-1,48)
Anty-TPO - 7,91 (0,00-5,61)
Muszę chyba znaleźć endokrynologa....

Wybierz się pewnie i znajdź takiego co ma usg, żeby zobaczył - może Hashimoto u Ciebie się zaczyna.

Do góry