reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny kupiłam dziś w Entliczku koszule do karmienia i porodu firmy Coala. Świetne jakościowo, rozpinane na zatrzaski na całej długości i wyglądają cudnie. Wiele lepiej niż te wszystkie bawełniane z wzorami w misie itd. Cena też normalna bo 62zł
No i odebraliśmy wózek. Nie mogę się doczekać aż go podkładam....

Załączniki

• IMG_20200826_125744.jpg
    IMG_20200826_125744.jpg
    195,8 KB · Wyświetleń: 105
reklama
Część wszystkim, od jakiegoś czasu podglądam Was tutaj ;) a bardziej udzielam się w temacie skracania się szyjki macicy, bo od tego się zaczęła moja przygoda z tym forum ;)
Mój termin to 28-29 listopada, ale że względu na moją wadę serca oraz teraz cukrzycę ciążowa, napewno będę mieć planowane CC wcześniej, jeśli moja szyjka dotrwa do planowanego terminu :)
Jestem z Rzeszowa i będę miała synka! Jest tutaj ktoś z Podkarpacia? Któraś z Was ma podobny termin :)

Część wszystkim, od jakiegoś czasu podglądam Was tutaj ;) a bardziej udzielam się w temacie skracania się szyjki macicy, bo od tego się zaczęła moja przygoda z tym forum ;)
Mój termin to 28-29 listopada, ale że względu na moją wadę serca oraz teraz cukrzycę ciążowa, napewno będę mieć planowane CC wcześniej, jeśli moja szyjka dotrwa do planowanego terminu :)
Jestem z Rzeszowa i będę miała synka! Jest tutaj ktoś z Podkarpacia? Któraś z Was ma podobny termin :)
ja termin 24-27 listopada, 25.09 mam 3 badanie prenatarne, to zobaczymy, czy się nie przesunie termin, mam nadzieje tylko, że już się nie wydłuży, co bierzesz na skracanie szyjki i jaką ma teraz długość?

ja termin 24-27 listopada, 25.09 mam 3 badanie prenatarne, to zobaczymy, czy się nie przesunie termin, mam nadzieje tylko, że już się nie wydłuży, co bierzesz na skracanie szyjki i jaką ma teraz długość?
W 21 TC na kolejnej kontrolnej wizycie u mojego gina okazało się, że moja szyjka jest miękka i ma zaledwie 1cm.. odrazu założył pessar, bo twierdzi, że jest lepszy przy pierwszej ciąży, no i biorę luteinę dopochwowo 2 razy dziennie.
Staram się dużo leżeć, nie wychodzę praktycznie z domu, tylko do lekarzy, narazie pessar trzyma, jestem już po 3 wizytach kontrolnych i niby nic się nie zmienia, ale wiadomo, że nikt nic nie przewidzi. Dzisiaj byłam też na drugim, ostatnim zastrzyku sterydów na wszelki wypadek..
Także moja ciąża to same komplikacje :p

W 21 TC na kolejnej kontrolnej wizycie u mojego gina okazało się, że moja szyjka jest miękka i ma zaledwie 1cm.. odrazu założył pessar, bo twierdzi, że jest lepszy przy pierwszej ciąży, no i biorę luteinę dopochwowo 2 razy dziennie.
Staram się dużo leżeć, nie wychodzę praktycznie z domu, tylko do lekarzy, narazie pessar trzyma, jestem już po 3 wizytach kontrolnych i niby nic się nie zmienia, ale wiadomo, że nikt nic nie przewidzi. Dzisiaj byłam też na drugim, ostatnim zastrzyku sterydów na wszelki wypadek..
Także moja ciąża to same komplikacje :p
Spokojnie jak masz czas i mozliwosc to odpoczywaj jak najwiecej :) ja mam nadciśnienie, cukrzyce, tachykardie (wszystko ciazowe) a w dodatku rozchodzi mi sie blizna po poprzedniej cesarce :/ za to szyjke mam 5cm

Spokojnie jak masz czas i mozliwosc to odpoczywaj jak najwiecej :) ja mam nadciśnienie, cukrzyce, tachykardie (wszystko ciazowe) a w dodatku rozchodzi mi sie blizna po poprzedniej cesarce :/ za to szyjke mam 5cm
Ja jeszcze nadciśnienia nie mam.. jeszcze 😁 już czasami śmiać mi się chce ile tych nowych chorób się do mnie przyplątuje.. xd
A od którego tygodnia miałaś wykryte nadciśnienie?

Ja jestem obecnie w 26+3, czy któraś z Was w podobnym okresie miewa twardnienia i takie rozpierania brzucha?
Bo ciekawa jestem czy ja tak mam i to mi skrada szyjkę czy osoby bez problemów niż szyjka też mają takie dolegliwości ;)

reklama
Ja jeszcze nadciśnienia nie mam.. jeszcze 😁 już czasami śmiać mi się chce ile tych nowych chorób się do mnie przyplątuje.. xd
A od którego tygodnia miałaś wykryte nadciśnienie?

Ja jestem obecnie w 26+3, czy któraś z Was w podobnym okresie miewa twardnienia i takie rozpierania brzucha?
Bo ciekawa jestem czy ja tak mam i to mi skrada szyjkę czy osoby bez problemów niż szyjka też mają takie dolegliwości ;)

Nadcisnienie przyplatalo sie do mnie w okolicach 18tygodnia, ale od ok 24 biore tabletki :/
Co do twardnienia brzucha to owszem ja tez mam ale to normalne skurcze przepowiadajace i wtedy tez mi brzuch rozpiera

Do góry