reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Z tym rozpychaniem tez tak czuje , ostatnio jak spacerowałam ze starszym synem to aż takie uniki robiłam , bo tak się wypychał . Brzuch czasem jest taki właśnie uciążliwy ,mimo ze nie jakiś mega duży . Jeśli chodzi o takie twardnienia to mam od jakoś połowy ciąży , mam wrażenie jak dotknę brzucha ze cała macica jest twarda , nie brzuch cały .. i to na pewno nie wypychanie młodego bo rozróżniam wypychanie a takie twardnienie ... co do szpitala to jak rodziłam starszego piec lat temu to w tym szpitalu akurat nie odkrywali dzieci w te wiecie pieluchy , beciki i dzieci miały swobodnie raczki na zewnątrz. Miały także swoje ubranka , kocyki i tp. Teraz prowadzi mnie lekarz co pracuje w szpitalu gdzie rodziła koleżanka ostatnie dziecko trzy lata temu i tam dalej dzieci okrywają i tylko potrzeba ubranka na wyjście , wiec będę się dowiadywać jeszcze jak to z tymi ubrankami , kocykami czy różkami . Osobiście polecam rożek bardzo używałam przy pierwszym dziecku ☺️

U mnie na stronie mojego szpitala każą się spakować na 3 tyg przed planowanym terminem[emoji3] ja pewnie wcześniej ale jeszcze nie teraz. Ubranek dla dziecka raczej nie wezmę (bo szpital ma) tylko to co do wyjścia. Przy pierwszym też nie brałam i to się sprawdziło. Poza tym dzięki temu bagażu było mniej [emoji3].
Z tym brzuchem to wczoraj jak poszłam na spacer to w połowie się przestraszyłam że nie wrócę już bo tak mi ten brzuch "zaciazyl" i dołem zabolał czułam że dziecko też się przesuwa ale miałam poczucie jak by za chwilę sam brzuch miał mi na ulice upaść taki wydawał się ciężki .
Z tym rozpychaniem tez tak czuje , ostatnio jak spacerowałam ze starszym synem to aż takie uniki robiłam , bo tak się wypychał . Brzuch czasem jest taki właśnie uciążliwy ,mimo ze nie jakiś mega duży . Jeśli chodzi o takie twardnienia to mam od jakoś połowy ciąży , mam wrażenie jak dotknę brzucha ze cała macica jest twarda , nie brzuch cały .. i to na pewno nie wypychanie młodego bo rozróżniam wypychanie a takie twardnienie ... co do szpitala to jak rodziłam starszego piec lat temu to w tym szpitalu akurat nie odkrywali dzieci w te wiecie pieluchy , beciki i dzieci miały swobodnie raczki na zewnątrz. Miały także swoje ubranka , kocyki i tp. Teraz prowadzi mnie lekarz co pracuje w szpitalu gdzie rodziła koleżanka ostatnie dziecko trzy lata temu i tam dalej dzieci okrywają i tylko potrzeba ubranka na wyjście , wiec będę się dowiadywać jeszcze jak to z tymi ubrankami , kocykami czy różkami . Osobiście polecam rożek bardzo używałam przy pierwszym dziecku [emoji3526]

Dziewczyny, nie wiem jak to ogarnąć, taka sytuacja.
Umówilam sobie wizyte na NFZ u gina, zeby trochę ograniczyć wydatki na badania a trochę ich będzie na koniec ciąży. I teraz mam problem, nie chce, zeby nowy gin cos.mi tam wpisywał w kartę ciąży, chce dalej chodzic do mojej gin. Pytanie tylko czy lekarz z NFZ nie bedzie robił problemu? Jakie macie doświadczenia?
Ja też miałam ten problem, żeby nie płacić za badania od prywatnego lekarza, chodzę tez fo ginekolog z mojego pakietu z pracy i tam mam badania za free, ale ja zaczelam do nich obydwu chodzic od 7tyg ciąży i tej Pani ginekolog z pakietu powiedziałam ze zgubiłam kartę ciąży, którą mi założyła wcześniej. No i dostalam drugą, mam dwie teczki do kazdego z lekarzy inna.

Ja do młodszego syna miałam chyba Oilatum lub Emolium Ale drogie to jest , nie wiem czy faktycznie takie super. A po kąpieli oliwka tylko wkurza mnie ze takie tluste są 😒 a jeszcze moja mama kiedyś mówiła ze i włosy dziecku smarowała , buuu 😆

Nie jest konieczne smarowanie, tak samo nie są konieczne emolienty do kąpieli natłuszczające. Ale oliwka może przydać się do masażu, który przy okazji działa relaksująco i pomaga się wyciszyć :)

reklama
Witam wszystkie mamusie z checia do Was dolacze,jesli nie macie nic przeciwko :)
Jestem w 28tygodniu termin mam na 15listopada, prawdopodobnie urodze wczesniej przez cc. Jest tu moze ktos z Krakowa ? :)

Do góry