U nas akurat sztućce ani kubek nie były potrzebne. Ale jakieś przekąski, woda jak najbardziej. Kolacje dawali o 16:30 i jednak wolę swoje ubranka dla malucha, bo nie wiadomo jak to jest dezynfekowane w szpitalu. A swoje wrzucę do pralki na wysoką temp i gotowe wystarczy brudne ubranka wsadzić np do woreczków strunowych a potem od razu do pralkiJak dla mnie kubek i sztućce. Woda mineralna.
A dla dziecka warto się dowiedzieć czy ubranka są potrzebne bo część oddziałów ma ubranka dla dzieci a wszystko co weźmiesz do szpitala później trzeba porządnie wyprać i wyprasowac bo lepiej niczego z zarazkow szpitalnych lepiej do domu nie znosić.
reklama
Dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy wy na krzywą cukrową dostałyście od lekarza skierowanie takie z pieczątką? Bo ja nigdy ma żadne badanie nie dostałam A teraz dzwoniłam do prywatnego punktu pobrań w którym i tak się płaci i Pani mi powiedziała że muszę mieć skierowanie
Dziewczyny potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy wy na krzywą cukrową dostałyście od lekarza skierowanie takie z pieczątką? Bo ja nigdy ma żadne badanie nie dostałam A teraz dzwoniłam do prywatnego punktu pobrań w którym i tak się płaci i Pani mi powiedziała że muszę mieć skierowanie
Skierowania nie dostałam. Także musiałam zapłacić. W zasadzie na żadne laboratoryjne badania nie dostałam skierowania - jedynie na prenatalne.
Ale właśnie dziwne że mi w laboratorium które za wszystkie badania bierze opłaty nie ma tam badań z refundacją powiedzieli że potrzebuje skierowania. Zadzwoniłam do innego i tam nie ma problemuSkierowania nie dostałam. Także musiałam zapłacić. W zasadzie na żadne laboratoryjne badania nie dostałam skierowania - jedynie na prenatalne.
W większości punktów diagnostycznych wymagają skierowania na krzywą cukrową. Nawet jeśli badanie ma być płatne. Jest bardzo obciążające dla organizmu i moze dlatego...Ale właśnie dziwne że mi w laboratorium które za wszystkie badania bierze opłaty nie ma tam badań z refundacją powiedzieli że potrzebuje skierowania. Zadzwoniłam do innego i tam nie ma problemu
Już jestem po wypiciu glukozy, musiałam tylko podpisać oświadczenie.W większości punktów diagnostycznych wymagają skierowania na krzywą cukrową. Nawet jeśli badanie ma być płatne. Jest bardzo obciążające dla organizmu i moze dlatego...
O dziwo nie miałam problemu z jej wypiciem
Aaaanna
Fanka BB :)
Dziewczyny czy wasze maluszki też się tak rozpychaja okresowo.
Bo ja czasami to aż ból czuje a dołem to az brzuch jest czasem twardy. To raczej nie skurcze i nie ma w tym żadnej regularnosci. Ale podskoki pływanie i wypychanie się potrafi czasem być bolesne. I czasem przy chodzeniu czuje jak mi brzuch "ciazy" jak by w środku było wiadro kamieni.
Bo ja czasami to aż ból czuje a dołem to az brzuch jest czasem twardy. To raczej nie skurcze i nie ma w tym żadnej regularnosci. Ale podskoki pływanie i wypychanie się potrafi czasem być bolesne. I czasem przy chodzeniu czuje jak mi brzuch "ciazy" jak by w środku było wiadro kamieni.
Też tak czasem mam...Dziewczyny czy wasze maluszki też się tak rozpychaja okresowo.
Jestem po wizycie kontrolnej u mojej gin. Dziś 26+6tc a mały waży 1450g, większość wymiarów ma na 30tc ! Mam sie oszczędzać, bo szyjka jej się nie podoba, dużo leżeć i nie obciążać się przynajmniej do 33tc. Wody płodowe w górnej granicy ale poki co do obserwacji.
ewelas1991
Mam dokładnie tak samo, aż się czas boję, że coś jest nie tak, bo brzuch robi się twardy i taki "ciężki".Nawet wczoraj tam miałam.Moja ciocia też tak miala.Mi czasem jak pod żebra tak kopnie to też odczuwam taki dyskomfort.Dziewczyny czy wasze maluszki też się tak rozpychaja okresowo.
Wizyta za tydzień.
reklama
Aaaanna
U mnie dopiero 14 września więc jeszcze trochę się naczekam. Daj znać po co Tobie lekarz powie.[emoji3]
Mam dokładnie tak samo, aż się czas boję, że coś jest nie tak, bo brzuch robi się twardy i taki "ciężki".Nawet wczoraj tam miałam.Moja ciocia też tak miala.Mi czasem jak pod żebra tak kopnie to też odczuwam taki dyskomfort.
Wizyta za tydzień.