reklama
Michalina93
Fanka BB :)
No i znam więcej właśnie takich przypadków, ze kolejna ciąża bardziej problemowaJa trzy poprzednie ciąże miałam kompletnie bezproblemowe...
Kurczę, ale się porobiło i co za smutna wiadomość po dzisiejszej wizycie tutaj... dużo zdrówka dla Was, sił dla Ciebie i trzymam mocno kciuki żeby wszystko było w porządku.Ojej trzymam kciuki żeby było ok
jestemtu
Cześć dziewczyny [emoji4] kiedyś udzielałam się na tym wątku, potem byłam w prywatnym ale zostałam z niego wyrzucona - prawdopodobnie za mało się udzielałam. Powodem były problemy ze skracającą się szyjką, mam założony już pessar, po drodze przyplątała.mi się jakaś infekcja, okazało się też że moja malutka ma torbielki w główce i jakoś bardzo mnie to zdołowało i przestałam się udzielać. Ale jestem tu, witam się z Wami na nowo [emoji4] To moja pierwsza ciąża, aktualnie 28 tc [emoji4]
jestemtu
Abyś nie miała racji bo u.mnie ta pierwsza jest wystarczająco problemowa więc nie wyobrażam sobie kolejnej [emoji85]
No i znam więcej właśnie takich przypadków, ze kolejna ciąża bardziej problemowa [emoji17]
Ej no musi być ok. Nie biorę innej opcji pod uwagę. Zalecenia lekarzy to magnez, luteina dopochwowo. Pobrali 3 wymazy na jakieś bakterie z pochwy i dopóki nie będzie wyników to będę w szpitalu. Póki co bóle osłabły, brzuch napina się ale mam nadzieję że niegroźnie. Szyjkę mam 38mm więc chyba całkiem niezłą.
jestemtu
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest u Was z ruchami.. Tak jak pisałam jestem w 28tc i już naprawdę czułam te ruchy bardzo wyraźne, czasami nawet dosyć mocne. A dzisiaj moje dziecko jest niesamowicie spokojne. Czuje co prawda ruchy ale są one bardzo delikatne, muszę się skupić żeby je poczuć. Sprawdzałam też detektorem tętna i serduszko bije prawidłowo ale oczywiście zaczynam się martwić [emoji17]
Ja mam łożysko na przedniej ścianie więc mały musi naprawdę solidnie kopnąć żebym poczuła wyraźnie. Martwiłam się wczoraj bo bardzo szalał a potem była długa cisza..Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest u Was z ruchami.. Tak jak pisałam jestem w 28tc i już naprawdę czułam te ruchy bardzo wyraźne, czasami nawet dosyć mocne. A dzisiaj moje dziecko jest niesamowicie spokojne. Czuje co prawda ruchy ale są one bardzo delikatne, muszę się skupić żeby je poczuć. Sprawdzałam też detektorem tętna i serduszko bije prawidłowo ale oczywiście zaczynam się martwić [emoji17]
jestemtu
U mnie jest na tylnej więc te ruchy są bardzo wyraźne a dzisiaj właśnie jakoś za spokojnie jest..Ja mam łożysko na przedniej ścianie więc mały musi naprawdę solidnie kopnąć żebym poczuła wyraźnie. Martwiłam się wczoraj bo bardzo szalał a potem była długa cisza..
reklama
gohya
Ja mam ten sam zestaw magnez z wit b6 plus luteina dopochwowo, ale jak bardziej sie poruszam i pomęczę, to boli podbrzusze. Jestem po kuracji dopochwowej antybiotykiem, miałam bakterie gram ujemne przyrost obfity i lekarz mówił, że nie trzeba tego leczyc, ale w ciąży lepiej je wybic, w pon kontrola, nie wiem czy będę mieć posiew kontrolnie, ale chyba tak.Ej no musi być ok. Nie biorę innej opcji pod uwagę. Zalecenia lekarzy to magnez, luteina dopochwowo. Pobrali 3 wymazy na jakieś bakterie z pochwy i dopóki nie będzie wyników to będę w szpitalu. Póki co bóle osłabły, brzuch napina się ale mam nadzieję że niegroźnie. Szyjkę mam 38mm więc chyba całkiem niezłą.