reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] kiedyś udzielałam się na tym wątku, potem byłam w prywatnym ale zostałam z niego wyrzucona - prawdopodobnie za mało się udzielałam. Powodem były problemy ze skracającą się szyjką, mam założony już pessar, po drodze przyplątała.mi się jakaś infekcja, okazało się też że moja malutka ma torbielki w główce i jakoś bardzo mnie to zdołowało i przestałam się udzielać. Ale jestem tu, witam się z Wami na nowo [emoji4] To moja pierwsza ciąża, aktualnie 28 tc [emoji4]

Ej no musi być ok. Nie biorę innej opcji pod uwagę. Zalecenia lekarzy to magnez, luteina dopochwowo. Pobrali 3 wymazy na jakieś bakterie z pochwy i dopóki nie będzie wyników to będę w szpitalu. Póki co bóle osłabły, brzuch napina się ale mam nadzieję że niegroźnie. Szyjkę mam 38mm więc chyba całkiem niezłą.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest u Was z ruchami.. Tak jak pisałam jestem w 28tc i już naprawdę czułam te ruchy bardzo wyraźne, czasami nawet dosyć mocne. A dzisiaj moje dziecko jest niesamowicie spokojne. Czuje co prawda ruchy ale są one bardzo delikatne, muszę się skupić żeby je poczuć. Sprawdzałam też detektorem tętna i serduszko bije prawidłowo ale oczywiście zaczynam się martwić [emoji17]

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest u Was z ruchami.. Tak jak pisałam jestem w 28tc i już naprawdę czułam te ruchy bardzo wyraźne, czasami nawet dosyć mocne. A dzisiaj moje dziecko jest niesamowicie spokojne. Czuje co prawda ruchy ale są one bardzo delikatne, muszę się skupić żeby je poczuć. Sprawdzałam też detektorem tętna i serduszko bije prawidłowo ale oczywiście zaczynam się martwić [emoji17]
Ja mam łożysko na przedniej ścianie więc mały musi naprawdę solidnie kopnąć żebym poczuła wyraźnie. Martwiłam się wczoraj bo bardzo szalał a potem była długa cisza..

reklama
Ej no musi być ok. Nie biorę innej opcji pod uwagę. Zalecenia lekarzy to magnez, luteina dopochwowo. Pobrali 3 wymazy na jakieś bakterie z pochwy i dopóki nie będzie wyników to będę w szpitalu. Póki co bóle osłabły, brzuch napina się ale mam nadzieję że niegroźnie. Szyjkę mam 38mm więc chyba całkiem niezłą.
Ja mam ten sam zestaw magnez z wit b6 plus luteina dopochwowo, ale jak bardziej sie poruszam i pomęczę, to boli podbrzusze. Jestem po kuracji dopochwowej antybiotykiem, miałam bakterie gram ujemne przyrost obfity i lekarz mówił, że nie trzeba tego leczyc, ale w ciąży lepiej je wybic, w pon kontrola, nie wiem czy będę mieć posiew kontrolnie, ale chyba tak.

Do góry