Gdyby nie kłucie w podbrzuszu to pewnie w ogóle bym nie pojechała na SOR bo mój kręgosłup to sam z siebie boli jak się poprzestawia czasem. Poza tym maluch w ciągu dnia bardzo mocno kopał a potem przestalam go czuc. No ale na USG skakał mocno a ja tego w ogóle nie czułam. Pod ktg tez pielęgniarka co chwilę musiała go szukać bo uciekał spod tego czujnika.No to oby tak zostało. Trzymam kciuki.[emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696]
reklama
Justynka1234
Fanka BB :)
Czy masz takie bóle jak na okres? Bo miałam to samo..Dzięki za wsparcie. Przeleżałam cały dzień w lozku. Gardło mnie już nie boli w ogóle ale bóle krzyża i podbrzusza lekko tylko odpuściły.
Nie, bóle krzyża silne i promieniujące w pośladki a w podbrzuszu miejscowe kłucie jak by ktoś nóż wbijał. Tylko dziś już nie takie bolesneCzy masz takie bóle jak na okres? Bo miałam to samo..
gohya
ja mam od 3 dni takie plus własnie kłucie, nie wiem czy to macica się rozciąga czy coCzy masz takie bóle jak na okres? Bo miałam to samo..
Michalina93
Noto najważniejsze ze ogólnie nic się nie dzieje , mnie takie kłucia tez coraz częściej łapią ale trwa to chwilowo ale od razu wiadomo jakiś niepokój przychodziNo to oby tak zostało. Trzymam kciuki.[emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Kochane ja miałam wczoraj problemy z chodzeniem przez ból pleców i kłucie brzucha. U mnie było jeszcze jakby uczucie parcia na krocze, trudne do opisania.
Takie lekkie skurcze czy kłucia zdarzają się często bo jednak macica się rozciąga itd. Ale jak już jedyna pozycja przynosząca ulgę to jak na pieska a no-spa i ciepły prysznic nie pomaga to warto reagować.
Ja myślałam że przyjadę, powiedzą że panikuje i odeślą do domu (na koniec drugiej ciąży miałam kilka fałszywych alarmów porodowych gdzie skurcze były regularne co 4 minuty i trwały 2-3godziny) a tymczasem zatrzymali mnie mówiąc, że z tego może się rozwinąć akcja porodowa i w razie czego muszą mieć mnie pod ręką żeby móc to zatrzymać albo ratować malucha.
Takie lekkie skurcze czy kłucia zdarzają się często bo jednak macica się rozciąga itd. Ale jak już jedyna pozycja przynosząca ulgę to jak na pieska a no-spa i ciepły prysznic nie pomaga to warto reagować.
Ja myślałam że przyjadę, powiedzą że panikuje i odeślą do domu (na koniec drugiej ciąży miałam kilka fałszywych alarmów porodowych gdzie skurcze były regularne co 4 minuty i trwały 2-3godziny) a tymczasem zatrzymali mnie mówiąc, że z tego może się rozwinąć akcja porodowa i w razie czego muszą mieć mnie pod ręką żeby móc to zatrzymać albo ratować malucha.
Michalina93
J
ja mam parcie na krocze od 21 tygodnia czasem jest tak to uciążliwe , ze nogi podnieść nie umiem do góry wczoraj właśnie wieczorem bardzo znowu dokuczalo , ale zawsze po nocy jest ok . W pierwszej ciąży nawet mnie nic nie zabolało , nie kłuło , dosłownie nicKochane ja miałam wczoraj problemy z chodzeniem przez ból pleców i kłucie brzucha. U mnie było jeszcze jakby uczucie parcia na krocze, trudne do opisania.
Ooo kurcze... trzymaj sie tam @Padarka
Tez mam czasami takie kłucie a dzisiaj rano biegunka i mulenie w żołądku... chyba coś zeżarłam... ale standardowy sposob troche coli i paluszki i jest juz lepiej
Kurde, ja mam chyba cos nisko brzuch, moze przesadzam?
Tez mam czasami takie kłucie a dzisiaj rano biegunka i mulenie w żołądku... chyba coś zeżarłam... ale standardowy sposob troche coli i paluszki i jest juz lepiej
Załączniki
gohya
nisko,bo macica jest troche ponad pepkiem,jeszcze sie podniesie, bodajże do 36 tyg, potem zas zacznie opadacOoo kurcze... trzymaj sie tam @Padarka
reklama
gohya
z tymi bólami to jak na loterii, mnie ciągle coś kłuje, boli itp, a moja siostra, która jest w 4 miesiącu i generalnie ciąża, jak to powiedział lekarz: jedna wielka zagadka, bo siostra jest po raku piersi i radioterapii i chemii w tabletkach nie ma żadnych bóliJ
ja mam parcie na krocze od 21 tygodnia czasem jest tak to uciążliwe , ze nogi podnieść nie umiem do góry wczoraj właśnie wieczorem bardzo znowu dokuczalo , ale zawsze po nocy jest ok . W pierwszej ciąży nawet mnie nic nie zabolało , nie kłuło , dosłownie nic