reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest u Was z ruchami.. Tak jak pisałam jestem w 28tc i już naprawdę czułam te ruchy bardzo wyraźne, czasami nawet dosyć mocne. A dzisiaj moje dziecko jest niesamowicie spokojne. Czuje co prawda ruchy ale są one bardzo delikatne, muszę się skupić żeby je poczuć. Sprawdzałam też detektorem tętna i serduszko bije prawidłowo ale oczywiście zaczynam się martwić [emoji17]
Ja też 28 i także różnie te ruchy czuje. Kilka tygodni temu były mocne kopniaki, teraz tylko kilka razy dziennie czuje takie lekkie wiercenie. Czasem tylko którego dnia zdarzy się jakaś mocniejsza akcja - chyba mam po prostu spokojne dziecko w brzuchu (oby było takie i po 😂). Nie ma czym się stresować, póki cokolwiek czujesz. Mnie lekarz powiedział, ze mam koniecznie raz dziennie czuc jakiś ruch - dokładnie zapamiętywać, czy każdego dnia czuję. Jeśli tak, wszystko Ok.

reklama
Do góry