reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, sledze was od początku ciąży (1 ciąża i niespodziewanka) termin mam na 20 listopada. Zazdroszczę wam radości z brzuszków , ja to jestem przerażona brzuszek coraz większy a mam brzydka bliznę po wyrostku z dzieciństwa (ropień) która do połowy jest przerośnięta do powłok brzusznych i obawiam się że pod koniec ciąży będzie mnie ciągła 😔 gin powiedziała ze nic nie powinno się dziać ale sama nie wie ponieważ skóra będzie się naciągać w miarę upływu czasu ale i tak się boje . Polecacie jakiś wózek z duża gondola i dużymi kołami ? Czy lepiej iść do sklepu i sobie pojeździć ? . Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.

Witaj :), u nas drugie dziecko, ale po pierwszym sprzedaliśmy wszystko także startujemy od zera ;). Wózek radzę pojechać do sklepu, obejrzeć, poradzić się. Z pierwszym zrobiłam ten błąd, ze wybrałam on line i ulga, że sprzedany. Przeszkadzało mi w nim to, ze był bardzo ciężki, spacerówka miała małą budkę (jak dziecko leżało a padał deszcz to ochrony żadnej). Także teraz mam swoje typy, ale udam się do sklepu i je zweryfikuje ;). Powodzenia i dużo zdrowia.

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, sledze was od początku ciąży (1 ciąża i niespodziewanka) termin mam na 20 listopada. Zazdroszczę wam radości z brzuszków , ja to jestem przerażona brzuszek coraz większy a mam brzydka bliznę po wyrostku z dzieciństwa (ropień) która do połowy jest przerośnięta do powłok brzusznych i obawiam się że pod koniec ciąży będzie mnie ciągła 😔 gin powiedziała ze nic nie powinno się dziać ale sama nie wie ponieważ skóra będzie się naciągać w miarę upływu czasu ale i tak się boje . Polecacie jakiś wózek z duża gondola i dużymi kołami ? Czy lepiej iść do sklepu i sobie pojeździć ? . Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.

Ja mam Jedo Trim akurat (to model z poprzednich lat) . Ogólnie większość jedo ma duże koła i jedna z największych gondoli na rynku (83cm długości wewnętrznej).

Zalecenia ginekologa 24-26 tc. Generalnie lekarz prowadzący powinien udzielac takich informacji :)
Dziewczyny, jest lato, wakacje i w zwiazku z tym kupilyście stroj kąpielowy ciążowy?
Przyznam szczerze, ze w jaednoczesciowym zawsze czulam sie nie komfortowo, a teraz z brzuchem jakoś mi glupio siedzieć na plaży w bikini... a Wy jakie macie odczucia?

Zalecenia ginekologa 24-26 tc. Generalnie lekarz prowadzący powinien udzielac takich informacji :)
Dziewczyny, jest lato, wakacje i w zwiazku z tym kupilyście stroj kąpielowy ciążowy?
Przyznam szczerze, ze w jaednoczesciowym zawsze czulam sie nie komfortowo, a teraz z brzuchem jakoś mi glupio siedzieć na plaży w bikini... a Wy jakie macie odczucia?
nie ma sensu, przy tej pogodzie byłam nad wodą 1 raz i to jeszcze, jak brzucha w ogóle nie było. został raptem sierpień na plażowanie, o ile pogoda będzie, a ja nie wyjeżdzam nigdzie w tym roku

Ja miałam kupować wózek w komisie, ale kuzynka trzymała swój na strychu i mi go pożycza więc na razie nie kupuje bo ten jest spoko ma duże koła i nie jest bardzo ciężki. Planuje kupić potem taką zwykłą spacerówkę bo te z wózków 3w1 są dość duże.
Kostiumu nie kupuję bo specjalnie się nad wode nie wybieram mam sporo 2 częściowych jak bym nagle potrzebowała :)
Ja byłam na wizycie w 21 tyg i na razie nie robię obciążenia glukozą, następna wizyta w 24, więc powinien mi kazać zrobić.

Część dziewczyny, pisałam tu na samym początku w marcu bodajże, co jakiś czas wchodziłam ale takie tempo ze nie moglam się wbić w rozmowę [emoji14] wiem że część dziewczyn przeszła na zamknięta grupę, więc teraz jest tu chyba? [emoji28] was mniej i będzie łatwiej. Dla ułatwienia przypomnę to moja druga ciąża, w domu siedzi ze mną prawie 3latek. Jestem z Leszna (Wlkp) spodziewam sie dziewczynki [emoji3] tak tak widziałam kilka postów wyżej ze same księżniczki [emoji28] aczkolwiek mój ginekolog mowi ze na 95procent i ze z 5procent można jeszcze zrobić chłopca także tego [emoji849] czy tylko moje dziecko takie duże około 700g [emoji33] mam 24tc
Hej jestem też z okolic Leszna. Na kiedy termin? Może spotkamy się na porodówce 😝

Ja jestem w 23 tc i jutro rano ide na glukozę 🤨 będę robiła więcej badań z krwi , takie typowe Dla drugiego trymestru 😀 czy dzisiaj po południu mogę zjeść jeszcze coś słodkiego jak myślicie ?

Ja jestem w 23 tc i jutro rano ide na glukozę 🤨 będę robiła więcej badań z krwi , takie typowe Dla drugiego trymestru 😀 czy dzisiaj po południu mogę zjeść jeszcze coś słodkiego jak myślicie ?
Generalnie nie powinno zmieniac się diety, zwlaszcza jeśli chodzi o węglowodany ale z drugiej strony zjedzenie czegos słodkiego może zawyzyc niepotrzebnie wynik.
Maluch ostatnio cos buszuje w brzuchu, rowno 23:30 i zaczyna sie rodeo :p a jak tam u Was?

reklama
Przed badaniem powinno prowadzić się typowy normalny tryb życia. Nie zmieniać diety ani aktywności fizycznej jedynie zachować 8-10 godzin przerwy w jedzeniu przed badaniem.
Ja jestem w 23 tc i jutro rano ide na glukozę [emoji2955] będę robiła więcej badań z krwi , takie typowe Dla drugiego trymestru [emoji3] czy dzisiaj po południu mogę zjeść jeszcze coś słodkiego jak myślicie ?

Do góry