reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Planuje wykupić. Z pierwszym porodem trafiłam na świetna położna która rewelacyjnie przeprowadziła mój poród, mąż również mógł przy nas być i mile wspominam to wydarzenie. Natomiast dziewczyna z która leżałam trafiła na mniej doświadczona osobę i było ciężko (nie będę pisać bo aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl). Teraz wykupuje bo boje się ze męża nie wpuszcza i zostanę sama a jednak przyznam, że jego opieka wtedy i to, że czuwał była dla mnie niezbędna. Jeśli chodzi o lęk, że wykupie a jej nie będzie z różnych powodów to można zabezpieczyć się umową, wtedy może nie dostać umówionej kwoty tyle, że możemy jednak być same, a przecież nie o to nie chodzi. Ewentualnie, aby wskazała zastępstwo gdyby ona osobiście nie mogła.

reklama
A która z was wie , ze będzie miała cc ? Ja miałam pierwsza cc po której mam mega zrosty w środku , lekarz który mnie badał dwa lata temu (poród cc ponad cztery lata temu) powiedział ze przy kolejnej ciąży koniecznie cc a przy niej przynajmniej czterech lekarzy . Lekarz który mnie trwać prowadzi mówił ostatnio , ze lepiej SN żeby zrostów nie ruszać przy kolejnej cc .. no i teraz sama nie wiem , co myśleć 😒

A która z was wie , ze będzie miała cc ? Ja miałam pierwsza cc po której mam mega zrosty w środku , lekarz który mnie badał dwa lata temu (poród cc ponad cztery lata temu) powiedział ze przy kolejnej ciąży koniecznie cc a przy niej przynajmniej czterech lekarzy . Lekarz który mnie trwać prowadzi mówił ostatnio , ze lepiej SN żeby zrostów nie ruszać przy kolejnej cc .. no i teraz sama nie wiem , co myśleć 😒

Kurczę ;( może skonsultuj jeszcze z kimś...koleżanka miała zrosty po cc do tego stopnia, że wrosły jej w coś wewnątrz to miała jakiś zabieg robiony, aby się tego pozbyć. Szczegółów nie pamietam niestety.

Może dla spokoju poradzić się jeszcze jakiegoś lekarza. Ja mam nadzieję że urodzę naturalnie - zawsze sobie myślałam, że mam szerokie biodra to będzie mi łatwo. Jedyne przeciwwskazanie to oczy ale jestem pod koniec sierpnia umówiona z okulista wtedy się okaże.

Ja nie wykupuje położnej. Zdaje się na moje doświadczenie porodowe
Może dla spokoju poradzić się jeszcze jakiegoś lekarza. Ja mam nadzieję że urodzę naturalnie - zawsze sobie myślałam, że mam szerokie biodra to będzie mi łatwo. Jedyne przeciwwskazanie to oczy ale jestem pod koniec sierpnia umówiona z okulista wtedy się okaże.
Jaka masz wadę wzroku, że może być przeszkodą?

reklama
Ja póki co jeśli nie będzie w trakcie innych zaleceń wolała bym SN rodzić. To zawsze mniejszy problem i szybciej się człowiek regeneruje. A boję się o karmienie piersią bo z córką się niestety nie udało i teraz wolała bym żeby się malutka przystawila ładnie i jadła z cycka bo to odciaganie to jest masakra.

Do góry