Planuje wykupić. Z pierwszym porodem trafiłam na świetna położna która rewelacyjnie przeprowadziła mój poród, mąż również mógł przy nas być i mile wspominam to wydarzenie. Natomiast dziewczyna z która leżałam trafiła na mniej doświadczona osobę i było ciężko (nie będę pisać bo aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl). Teraz wykupuje bo boje się ze męża nie wpuszcza i zostanę sama a jednak przyznam, że jego opieka wtedy i to, że czuwał była dla mnie niezbędna. Jeśli chodzi o lęk, że wykupie a jej nie będzie z różnych powodów to można zabezpieczyć się umową, wtedy może nie dostać umówionej kwoty tyle, że możemy jednak być same, a przecież nie o to nie chodzi. Ewentualnie, aby wskazała zastępstwo gdyby ona osobiście nie mogła.
reklama
Michalina93
Fanka BB :)
A która z was wie , ze będzie miała cc ? Ja miałam pierwsza cc po której mam mega zrosty w środku , lekarz który mnie badał dwa lata temu (poród cc ponad cztery lata temu) powiedział ze przy kolejnej ciąży koniecznie cc a przy niej przynajmniej czterech lekarzy . Lekarz który mnie trwać prowadzi mówił ostatnio , ze lepiej SN żeby zrostów nie ruszać przy kolejnej cc .. no i teraz sama nie wiem , co myśleć
A która z was wie , ze będzie miała cc ? Ja miałam pierwsza cc po której mam mega zrosty w środku , lekarz który mnie badał dwa lata temu (poród cc ponad cztery lata temu) powiedział ze przy kolejnej ciąży koniecznie cc a przy niej przynajmniej czterech lekarzy . Lekarz który mnie trwać prowadzi mówił ostatnio , ze lepiej SN żeby zrostów nie ruszać przy kolejnej cc .. no i teraz sama nie wiem , co myśleć
Kurczę ;( może skonsultuj jeszcze z kimś...koleżanka miała zrosty po cc do tego stopnia, że wrosły jej w coś wewnątrz to miała jakiś zabieg robiony, aby się tego pozbyć. Szczegółów nie pamietam niestety.
Może dla spokoju poradzić się jeszcze jakiegoś lekarza. Ja mam nadzieję że urodzę naturalnie - zawsze sobie myślałam, że mam szerokie biodra to będzie mi łatwo. Jedyne przeciwwskazanie to oczy ale jestem pod koniec sierpnia umówiona z okulista wtedy się okaże.A która z was wie , ze będzie miała cc ? Ja miałam pierwsza cc po której mam mega zrosty w środku , lekarz który mnie badał dwa lata temu (poród cc ponad cztery lata temu) powiedział ze przy kolejnej ciąży koniecznie cc a przy niej przynajmniej czterech lekarzy . Lekarz który mnie trwać prowadzi mówił ostatnio , ze lepiej SN żeby zrostów nie ruszać przy kolejnej cc .. no i teraz sama nie wiem , co myśleć
Ja nie wykupuje położnej. Zdaje się na moje doświadczenie porodowe
Jaka masz wadę wzroku, że może być przeszkodą?Może dla spokoju poradzić się jeszcze jakiegoś lekarza. Ja mam nadzieję że urodzę naturalnie - zawsze sobie myślałam, że mam szerokie biodra to będzie mi łatwo. Jedyne przeciwwskazanie to oczy ale jestem pod koniec sierpnia umówiona z okulista wtedy się okaże.
gohya
Melduję, chyba jako ostatnia, że będzie chłopiec imię - ? chciałam Julka, ale mężowi się nie podoba, na Aleksandra też kręci nosem
ponad 6 dioptrii ale głównie chodzi o ciśnienie w okuJa nie wykupuje położnej. Zdaje się na moje doświadczenie porodowe
Jaka masz wadę wzroku, że może być przeszkodą?
tu jest fajny artykuł: Link do: Wada wzroku wskazaniem do cesarskiego cięcia?
Oba ładne jak będę mieć kolejnego chłopca to ma być Julian AleksanderMelduję, chyba jako ostatnia, że będzie chłopiec imię - ? chciałam Julka, ale mężowi się nie podoba, na Aleksandra też kręci nosem
A to gdzie mi tam do Ciebie... Ja mam -1,75 na obu oczach. Przed pierwszym porodem miałam -1,25 i z każdym kolejnym trochę się pogłębiało. Ale CC będę chciała uniknąć jednak...ponad 6 dioptrii ale głównie chodzi o ciśnienie w oku
tu jest fajny artykuł: Link do: Wada wzroku wskazaniem do cesarskiego cięcia?
reklama
Aaaanna
Ja póki co jeśli nie będzie w trakcie innych zaleceń wolała bym SN rodzić. To zawsze mniejszy problem i szybciej się człowiek regeneruje. A boję się o karmienie piersią bo z córką się niestety nie udało i teraz wolała bym żeby się malutka przystawila ładnie i jadła z cycka bo to odciaganie to jest masakra.