reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

A która z was wie , ze będzie miała cc ? Ja miałam pierwsza cc po której mam mega zrosty w środku , lekarz który mnie badał dwa lata temu (poród cc ponad cztery lata temu) powiedział ze przy kolejnej ciąży koniecznie cc a przy niej przynajmniej czterech lekarzy . Lekarz który mnie trwać prowadzi mówił ostatnio , ze lepiej SN żeby zrostów nie ruszać przy kolejnej cc .. no i teraz sama nie wiem , co myśleć 😒
Ja bede miala CC. Nie chce ryzykowac SN, pewniej sie czuje z CC...

reklama
A dlaczego się pewniej czujesz przy CC. Ja nie wyobrażam sobie CC i potem dochodzenia do siebie po tym z dzieckiem malutkim, którym się trzeba opiekować. Pod tym względem sn jest o niebo lepsze.
Z tym cc to faktycznie różnie bywa. Kuzynka 2 tyg po cc dostała zakażenia, pompowali z niej rope i leżała w szpitalu prawie miesiąc.

A dlaczego się pewniej czujesz przy CC. Ja nie wyobrażam sobie CC i potem dochodzenia do siebie po tym z dzieckiem malutkim, którym się trzeba opiekować. Pod tym względem sn jest o niebo lepsze.
No cc to nie jest jakiś drobny zabieg tylko poważna operacja , ja zaraz po cięciu zostałam skierowana na sale pooperacyjna i już wtedy zaczęło mi schodzić znieczulenie , gdzie moje koleżanki do paru godzin dalej nie czuły nic , dobrze ze nie zaczęło schodzić jak kroili mnie 😱 potem zaczęłam zjeżdżać i traktowali mnie tlenem 😄 a na koniec dostałam takich boli jak okres razy sto chyba , dostałam morfinę 😱

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, sledze was od początku ciąży (1 ciąża i niespodziewanka) termin mam na 20 listopada. Zazdroszczę wam radości z brzuszków , ja to jestem przerażona brzuszek coraz większy a mam brzydka bliznę po wyrostku z dzieciństwa (ropień) która do połowy jest przerośnięta do powłok brzusznych i obawiam się że pod koniec ciąży będzie mnie ciągła 😔 gin powiedziała ze nic nie powinno się dziać ale sama nie wie ponieważ skóra będzie się naciągać w miarę upływu czasu ale i tak się boje . Polecacie jakiś wózek z duża gondola i dużymi kołami ? Czy lepiej iść do sklepu i sobie pojeździć ? . Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, sledze was od początku ciąży (1 ciąża i niespodziewanka) termin mam na 20 listopada. Zazdroszczę wam radości z brzuszków , ja to jestem przerażona brzuszek coraz większy a mam brzydka bliznę po wyrostku z dzieciństwa (ropień) która do połowy jest przerośnięta do powłok brzusznych i obawiam się że pod koniec ciąży będzie mnie ciągła 😔 gin powiedziała ze nic nie powinno się dziać ale sama nie wie ponieważ skóra będzie się naciągać w miarę upływu czasu ale i tak się boje . Polecacie jakiś wózek z duża gondola i dużymi kołami ? Czy lepiej iść do sklepu i sobie pojeździć ? . Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
Witamy. Ja jeszcze nie mam nic 😆 wózek bede kupowac w październiku, pod koniec sierpnia rzeczy typu wanienka, przewijak itp.

reklama

Hejka.

Ja kupiłam używany bebetto torino 2w1 z polecenia kilku osób 😉 Ma sporą gondole i całkiem fajną spacerówkę. Jak będzie się sprawdzał to sie okaże 😁 jedyna wada jest taka, że jest ciężki i typowy na wiejskie tereny. Wchodzić z nim np. Na 4 piętro w bloku sobie nie wyobrażam 😉

Do góry