reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

No widzisz Ja też na 100% jeszcze nie wiem w czwartek mam połowkowe to może wtedy się dowiem na 100% bo to będzie już 20+1 tc bo jak mi powiedział o tym że będę mieć syna to był 15 tc to chyba za wcześnie dzwoneczek do tego czasu mógł odpaść hahaha. A jak Będzie syn to też dobrze Bo czekałam na ten cud 13 lat
Dla mnie też jakos nie było ważne kto tam siedzi wazne żeby było zdrowe i ciąża dobrze przebiegała zwłaszcza ze to pierwszy dzidziol ale jakoś tak się przyzwyczaiłam że synek skoro dwóch lekarzy widziało chlopca

reklama
Mamusie jak z ruchliwoscia waszym maluszków ja czuje od bardzo nie dawania dopiero jakieś "plywanie"w brzuchu maksymalnie od tygodnia ale dzisiaj poczułam takie dosłownie stukniecie od środka akurat jak lezałam z ręką na brzuchu aż się "zdygnelam".

Mamusie jak z ruchliwoscia waszym maluszków ja czuje od bardzo nie dawania dopiero jakieś "plywanie"w brzuchu maksymalnie od tygodnia ale dzisiaj poczułam takie dosłownie stukniecie od środka akurat jak lezałam z ręką na brzuchu aż się "zdygnelam".

Ja jeszcze słabo, a u Ciebie, który tydzień ? [emoji846]

Ja pierwsze coś poczułam w dzień matki. Cały czas myślałam, że to moje jelita po kawie i w ogóle. Potem co drugi trzeci dzień były takie pluski... A od 14.06 regularnie czuję kopniaczki raz z lewej, raz z prawej a czasami pod pepkiem jak leżę na płasko i jak jadę autem:) a dziś jest 20+4. :) łożysko mam na tylnej ścianie.

Ja pierwsze coś poczułam w dzień matki. Cały czas myślałam, że to moje jelita po kawie i w ogóle. Potem co drugi trzeci dzień były takie pluski... A od 14.06 regularnie czuję kopniaczki raz z lewej, raz z prawej a czasami pod pepkiem jak leżę na płasko i jak jadę autem:) a dziś jest 20+4. :) łożysko mam na tylnej ścianie.
Dzidzia podobno bardzo ruchliwa tak na usg lekarza stwierdziła i duża jak na tydzień w ciąży Bo w piątek jak byłam to mówił że wielkości jak na 20tc ciąży już i to połowa nawet czyli 20+ . Ale że ułożone tak bardziej w środku i może dlatego tak delikatnie dopiero zaczynam czuć

Dziewczyny tutaj mówiły że na to ma dużo czynników wpływ. Chociaz szczerze mówiąc ja byłam pewna że poczuje później bo ja z tych większych.. A podobno te szczuplejsze szybciej czują i w kolejnych ciazach bo wiedzą już które to ruchy i wiedzą jak rozpoznać. Poczekaj jeszcze nam się odechce mocnych kopniec w nerki i zebra :D chcoiaz nie powiem.. Pierwsze muskania... Coś pięknego :)
Dzidzia podobno bardzo ruchliwa tak na usg lekarza stwierdziła i duża jak na tydzień w ciąży Bo w piątek jak byłam to mówił że wielkości jak na 20tc ciąży już i to połowa nawet czyli 20+ . Ale że ułożone tak bardziej w środku i może dlatego tak delikatnie dopiero zaczynam czuć

Dziewczyny tutaj mówiły że na to ma dużo czynników wpływ. Chociaz szczerze mówiąc ja byłam pewna że poczuje później bo ja z tych większych.. A podobno te szczuplejsze szybciej czują i w kolejnych ciazach bo wiedzą już które to ruchy i wiedzą jak rozpoznać. Poczekaj jeszcze nam się odechce mocnych kopniec w nerki i zebra :D chcoiaz nie powiem.. Pierwsze muskania... Coś pięknego :)
Mi te muskania wystarczają na razie :) ale tatus tak czeka na to żeby mógł poczuć wygibasy maluszka to nasz pierwszy dzidziuś wyczekany wystarany i to chyba dlatego , ale tak mi się wydaje że jeszcze z 3 tyg napewno musi poczekać.

Mamuśki A jakie plany na wakacyjne wyjazdy ? Bo ja się na nic nie mogę zdecydować, chciała bym żeby można bylo iść nad wodę/basen coś zrobić odpowiedniego dla naszego stanu a nie nudzić się żeby było wieczorem gdzie wyjść. Zagranica odpada bo nie wysiedze tyle na lotnisko mamy kawałek czas na lotnisku lot znów czas ma lotnisku i dotarcie do hotelu boję się że nie dal bym rady . Co polecacie liczę na was :p

reklama
Mamuśki A jakie plany na wakacyjne wyjazdy ? Bo ja się na nic nie mogę zdecydować, chciała bym żeby można bylo iść nad wodę/basen coś zrobić odpowiedniego dla naszego stanu a nie nudzić się żeby było wieczorem gdzie wyjść. Zagranica odpada bo nie wysiedze tyle na lotnisko mamy kawałek czas na lotnisku lot znów czas ma lotnisku i dotarcie do hotelu boję się że nie dal bym rady . Co polecacie liczę na was :p

Wpadaj do Trojmiasta! :)

Do góry