Hej dziewczyny ja wczoraj nieplanowana wizyta i z dwóch pecherzykow rozwinął sie jeden w którym juz bije pieknie serduszko tak że jestem dobrych myśli kilejna wizyta za niesiac karta ciazy i plan porodu założone ciaza mlodsza o 2.5 tyg ze wzgledu na nieregularne cykle i tp nie ustalony bo bedziemy mierzyc dokladnie za miesiąc. Góra badań do zrobienia . Pięknego dnia
reklama
Zając Czerwcowy
Fanka BB :)
Że względu na niedoczynnsac w 1 ciazy co miesiąc.Asiakkk, bardzo mi przykro
Dziewczyny, co ile badacie TSH? Ja zrobiłam tylko raz, przed drugą wizyta w 6 tygodniu, a na kolejną mam zleconą ponownie morfologię, glukozę i mocz. Nie powinnam zbadać jeszcze raz TSH?
Paula919191
A właśnie musiałam szukać endokrynologa na Cito, mój ginekolog dał mi skierowanie ale i tak musiałam iść do prywatnie bo na NFZ takie terminy że szkoda gadać. Mi go .nie chciał przepisać leków bo powiedział, że nie jest od tego specjalistą i to Endo musi dobrać dawkę. Ja musiałam robić TSH,ft4,ft3, USG tarczycy oraz przeciwciała. Także sporo tego... A jaki masz obecnie poziom TSH?Dziewczyny, zmaga się któraś z tarczycą? Tsh wyszło ponad normę i nie wiem czy muszę na cito szukać endokrynologa czy mój gin może ew. leki przepisać. Domyślam się, że muszę powtórzyć krew i zrobić oznaczenie ft3 i ft4, ale nie wiem jak szybko i co dalej a do jutrzejszej wizyty oszaleję
Monia1906
Ja też nigdy nie miałam problemów z tarczyca bo co roku robię wszystkie badania a w ciąży zaczęła mi iść w górę co też było dla mnie szokiem ale tak podobno się zdazaJa jeszcze nie robiłam, ale nie mam problemów z tarczycą. Dostanę pewnie dopiero do zrobienia po wizycie serduszkowej.
Neiv
Asiakkk, bardzo mi przykro
Dziewczyny, co ile badacie TSH? Ja zrobiłam tylko raz, przed drugą wizyta w 6 tygodniu, a na kolejną mam zleconą ponownie morfologię, glukozę i mocz. Nie powinnam zbadać jeszcze raz TSH?
Wiesz, to zależy od osoby. Np. u mnie w pierwszej ciąży, kiedy niedoczynność została wykryta, miałam robione co miesiąc (czasem nawet musiałam robić dodatkowo i wysyłać wynik smsem) bo wyniki ciągle skakały. Potem, po porodzie, znowu musiałam często badać puki wyniki się nie ustabilizowały. Potem miałam (nie w ciąży) badane średnio raz na pół roku. W drugiej ciąży miałam co drugą wizytę na początku, w pewnym momencie (gdzieś ok. 7 miesiąca) znowu się zdestabilizowało i musiałam mieć wynik co wizytę, czyli co ok. 3 tygodnie (i praktycznie co wizytę było podwyższenie dawki). Teraz badałam 2 razy od początku ciąży i w obu przypadkach tsh nie rosło, więc teraz nie muszę robić. To są imo za delikatne i zbyt indywidualne sprawy, żebyś sugerowała się forum. Myślę, że powinnaś iść do endokrynologa i robić tak często, jak Twój przypadek będzie tego wymagał.
Anusiak1990
Ja mam tak dzisiaj. Lacze sie z Toba w tej niemocyOd kilku dni czuje ewidentny spadek sił. Najchętniej zaszyłabym się w łóżku, tylko chciałabym mieć kogoś kto by mnie dokarmiał i zajął się dzieckiem.
Jivka
Moderator
Wiem wiem, miałam w każdej ciąży i wszystko było zawsze ok [emoji4] Także tetaz nie panikuję tylko spokojnie czekam na wizytę i zrobię wszystkie badania [emoji4]Ja też nigdy nie miałam problemów z tarczyca bo co roku robię wszystkie badania a w ciąży zaczęła mi iść w górę co też było dla mnie szokiem ale tak podobno się zdaza
reklama
Agnieszka95
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Tym razem boli to bardziej bo serduszko już biło, widziałam je.
Ja tak mialam.... Wiem co czujesz