reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Moja lekarka też powiedziała że to normalne i by si.ę tym nie przejmować.
Ja miałam takie bóle na początku że się zwijalam z bolu 2 razy miałam na pogotowie jechać ale trwały z 10-15 minut i przechodziły i tak miałam przeważnie na wieczór...teraz na szczęście nic nie boli ;):ptrzeba na skurcze uważać ( najlepiej sięgnąć odrazu po nospe bo mogą być niebezpieczne)

reklama
Ale jak myślicie szkodzi dziecku?
Kawa nie szkodzi :) jedyne co moze szkodzic to za duza dawka kofeiny, ale kofeine mamy i w kawie, herbacie czarnej, zielonej herbacie i coca coli /pepsi (a niektore piją ją nałogowo przy mdłościach[emoji12])
Jedno espresso ma około 70 jednostek a dozwolone w ciazy na dzien jest okolo 270 wiec jak wypijemy dziennie jedno cappucino (na pojedynczym espresso) i herbatke to jest dalej w normie[emoji3526]

Mi lekarz na niskie cisnienie zalecil wypic dziennie jedna kawe bo im mniejsze u kobiety ciśnienie tym mniej dotlenione łożysko a co za tym idzie dzidzia [emoji6]
Odebrałam wynik bhcg 27.03 bylo 194dzis 402,5 jupii
Suuuper [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Pachwiny mnie bolały w 6 tygodniu a teraz UWAGA bola mnie biodra co jest dla mnie dziwne i w nocy muszę często zmieniać pozycję zwłaszcza jak za długo leżę na 1 boku:eek::dry::confused:
Mnie też. Pamiętam że w pierwszej ciąży biodra mnie bolały w trzecim trymestrze. Może to starość dodatkowo? ;) w moim przypadku oczywiście ;)

reklama
Do góry