reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Zatem będziemy wątkowymi siostrami [emoji4]
Moja gin co do TP zawsze dodaje, że +/- 2 tygodnie, ale szczerze mówiąc, wolałabym jednak skończyć na tym minusie [emoji16]
Macie już ustalony termin badań prenatalnych? Ja jeszcze nie mam potwierdzonego, ale będzie koło 25 kwietnia.
Cześć:) mam podobny termin 10-11.11 wiadomo że to wszystko się jeszcze zmieni wg USG :) też moja 1 ciąża w lipcu kończę 29 lat :tak:
ooo, ja też byłam na wizycie 18.03 też było serducho, a termin mam na 10.11.2019 :) i też zero objawów, tylko piersi

reklama
jestem już/dopiero w 8tc i wiem, ze zbliża się ten moment że będzie trzeba powiedziec pracy, strasznie się stresuję....
w styczniu dostałam umowę na stałę, a zaszłam w lutym, na bank będą plotki ze tyle co umowa a już ciąża, tym bardziej, że to urząd...
aczkolwiek nikt nie wie że walczylismy o te dziecko prawie 1,5 roku :(

powiem o tym, ale wątpię zeby uwierzyli, bo w sumie patrząc na to z boku, wygląda jak słaba wymówka i tylko umowę dostała i bach, ciąża, słabo :D
Nie przejmuj się Niech sobie myślą co chcą Dzidziutek najważniejszy [emoji173]

Moja gin co do TP zawsze dodaje, że +/- 2 tygodnie, ale szczerze mówiąc, wolałabym jednak skończyć na tym minusie [emoji16]
Macie już ustalony termin badań prenatalnych? Ja jeszcze nie mam potwierdzonego, ale będzie koło 25 kwietnia.
no wlaśnie nie mam :( znalazłam lekarza z certyfikatem FMF, i zbieram suę żeby się umówić, kijowo te terminy 11tc-13tc akurat w święta/majówkę wypadają....

jestem już/dopiero w 8tc i wiem, ze zbliża się ten moment że będzie trzeba powiedziec pracy, strasznie się stresuję....
w styczniu dostałam umowę na stałę, a zaszłam w lutym, na bank będą plotki ze tyle co umowa a już ciąża, tym bardziej, że to urząd...
aczkolwiek nikt nie wie że walczylismy o te dziecko prawie 1,5 roku :(

powiem o tym, ale wątpię zeby uwierzyli, bo w sumie patrząc na to z boku, wygląda jak słaba wymówka i tylko umowę dostała i bach, ciąża, słabo :D
Nie przejmuj się ludźmi co pomyślą, najważniejsze żebyś Ty była szczęśliwa.

no wlaśnie nie mam :( znalazłam lekarza z certyfikatem FMF, i zbieram suę żeby się umówić, kijowo te terminy 11tc-13tc akurat w święta/majówkę wypadają....
Lepiej umów się teraz, u mnie trzeba to było zrobić miesiąc wcześniej. Poza tym chcę mieć to badanie jeszcze w 11 tygodniu w razie W.

A co do zwolnienia to zamierzam iść w połowie kwietnia. Mam kierownicze stanowisko, nie chcę się dłużej stresować, poza tym muszę odpocząć. Dlatego idę na dodatkowe USG, żeby się upewnić, że wszystko jest ok.

A ile ma? Mój uczy się chodzić i jest ubaw po pachy [emoji2]
Ale też przychodzi się przytulać. Wspina się na mnie. Coś chyba przeczuwa, bo mama nie nosi na rękach.
Moja miala byc listopadowym dzieckiem 2017 ale urodziła się w październiku takze mam nadzieję że tym razem wytrwam do listopada a moze i grudnia. No moja tez zdziwiona ze malo na raczkach my mamy etap kibelkowania takze tez jest wesolo

Moja miala byc listopadowym dzieckiem 2017 ale urodziła się w październiku takze mam nadzieję że tym razem wytrwam do listopada a moze i grudnia. No moja tez zdziwiona ze malo na raczkach my mamy etap kibelkowania takze tez jest wesolo
Widzisz, ja mam w drugą stronę. Mnie się przeciągnęło, bo dzieć sam wyjść nie chciał. Skończyło się cc.

reklama
Ja jeszcze nie ustalalam ale u mnie problemów nie będzie ( mój lekarz ginekolog ma prywatną klinikę, nawet w ciągu dnia mnie przyjmie ) tak że narazie w przyszłym tygodniu idę na przedłużenie zwolnienia i zobaczę co tam słychać w brzuszku :) :) ale też coś myślę koło 12 tygodnia się umówić :)

Do góry