reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Sopek u nas zależy od szpitala ale termin oczekiwania jak sprawdzałam to od około 3 tygodni do 9 miesięcy.

Z przyjemnych rzeczy dzisiaj wreszcie podpisałam akt notarialny. Zaraz zabieram się też za pranie ciuszków dla synka. To pierwsza partia, jak zrobią nam podłogi pojedziemy do kuzynki po wózek itp. to będę miała drugie pranie. Wtedy też zamówię łóżeczko bo na razie nie mamy gdzie go trzymać.

Posiedziałam trochę na dworze ale słabo mi się robi. Jeszcze ta pogoda taka senna.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sopek u nas zależy od szpitala ale termin oczekiwania jak sprawdzałam to od około 3 tygodni do 9 miesięcy.

Z przyjemnych rzeczy dzisiaj wreszcie podpisałam akt notarialny. Zaraz zabieram się też za pranie ciuszków dla synka. To pierwsza partia, jak zrobią nam podłogi pojedziemy do kuzynki po wózek itp. to będę miała drugie pranie. Wtedy też zamówię łóżeczko bo na razie nie mamy gdzie go trzymać.

Posiedziałam trochę na dworze ale słabo mi się robi. Jeszcze ta pogoda taka senna.

ja już mam wszystko poprane i poprasowane. torba do szpitala spakowana :D

Kurczę dziewczyny załamujcie mnie, ja jeszcze nie mam nawet jednej czapki.
Ja mam mnóstwo rzeczy po córce, bo zamiast różowego wybierałam raczej inne pastelowe kolory. Mały będzie nosił głównie te używane po siostrze i kuzynie bo przy takiej ilości (np. 35 par body) zupełnie bez sensu jest kupować jeszcze coś nowego. Wózek też mam dostać, wanienkę mam po córce, bujak chcą nam kupić teściowie. Jeszcze tylko to łóżeczko, materac i jakieś drobne rzeczy zostały. Dzisiaj mam też zamiar zamówić rzeczy do torby do szpitala tylko koszule, klapki i kosmetyki już mam.

Wcześniej nie robiłam Tsh. Przed ciążą robiłam tsh i wyniki miałam dobre. Ginekolog kazał iść do endokrynologa z tym tsh bo nie wiadomo czemu jest wysoki wynik. Obecnie muszę przyjmować Ascofer na anemie. Anemii nie miałam wcześniej. Tylko w ciąży wykryli.
flamandka : ja wczoraj założyłam grupę na fb mam z Krakowa. Na razie jest jako zamknięta ale zmienię na tajną: )

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

dziś małego mi nie mierzono, szyjka 31 mm więc nie najgorzej - ogólnie powinnam dotrzymać do 37 tyg :) w 35 tyg mam zmniejszac dawke luteiny i magnezu a w 36 całkowicie odstawić magnez i luteine :)

Kurczę dziewczyny załamujcie mnie, ja jeszcze nie mam nawet jednej czapki.

Ja też czuję się zupełnie nieprzygotowana. Na tym etapie pierwszej ciąży miałam już większość rzeczy dopiętych na ostatni guzik. Teraz jakoś nie mogę się z tym ogarnąć :p Idzie powoli, ale ważne że do przodu :p Najgorzej, ze jeszcze nie mamy wybranego imienia (wciąż się wahamy), łóżko dla starszego nie zamówione, łóżeczko nie odmalowane, ubranka nie poprane/poprasowane, już nie mówić o torbie szpitalnej :) Ale w sumie teraz dni są chłodne i deszczowe, także akurat będę siedzieć w domu i robić co trzeba

reklama
co do TSH to u mnie osoatnio pierwszy raz od początku ciąży wynik w normie. Zażywam Euthyrox 50. Tyle, że u mnie problemy z tarczycą zaczęły się już kilka lat temu na poczatku studiów. Po pierwszym porodzie wszystko się na chwilę unormowało, a teraz znowu powtórka z rozrywki

Do góry